ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΣΟΥΠΕΣ; ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ!

κολοκυθόσουπαΕκεί που ήμασταν έτοιμοι να βάλουμε τα καλοκαιρινά μας, το κρύο επιστρέφει για τα καλά και ένα πιάτο ζεστό φαγητό είναι πάντα η καλύτερη λύση. Αν με τον παγωμένο καιρό αυτό που έχεις ανάγκη είναι μια ζεστή σούπα, σου προτείνουμε πεντανόστιμη κολοκυθόσουπα βελουτέ. Η γεύση της κολοκύθας σε συνδυασμό με τα αρώματα των μπαχαρικών μάς προσφέρουν μια γευστική πανδαισία. Το μόνο που μένει είναι να τη δοκιμάσεις!

Υλικά:

1 κιλό κίτρινη κολοκύθα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
600 ml νερό
300 ml φρέσκο γάλα
1 κ.σ. βούτυρο
ρίγανη
1 πρέζα μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
αλάτι
πιπέρι
200 γραμ. παρμεζάνα

Εκτέλεση: Ξεκινάμε κόβοντας την κολοκύθα στη μέση και με ένα μεγάλο κουτάλι, ξύνοντας και σκάβοντας στο εσωτερικό της, αφαιρούμε τις ίνες μαζί με τους σπόρους. Αν με το κουτάλι δεν τα καλοκατεφέρουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τα χέρια μας. Μόλις την καθαρίσουμε καλά, κόβουμε την κολοκύθα σε φέτες (σαν πεπόνι) και σε ένα μεγάλο ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί. Βάζουμε μέσα τις φέτες κολοκύθας και με ένα πινέλο λαδώνουμε με ελαιόλαδο όλη την επιφάνεια της κολοκύθας. Στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη. Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε και θυμάρι για εντονότερο άρωμα. Ψήνουμε την κολοκύθα σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C στον αέρα, για 40 λεπτά μέχρι να καραμελώσει.

Μόλις η κολοκύθα είναι έτοιμη, αφαιρούμε τη φλούδα και την κόβουμε με μικρά κομματάκια. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα  σε κατσαρόλα. Έχοντας το μάτι της κουζίνας μας σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 5 λεπτά να μαλακώσει. Ρίχνουμε το νερό και το γάλα και βράζουμε. Αφού πάρουν μια βράση, προσθέτουμε τα κομμάτια της ψημένης κολοκύθας και βράζουμε για 15 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο μέσα στη σούπα μας και την αποσύρουμε από το μάτι, αφήνοντάς τη να κρυώσει για λίγα λεπτά. Μόλις περάσει η ώρα, προσθέτουμε τη σούπα στο μίξερ και την πολτοποιούμε για να γίνει βελουτέ. Γυρνάμε τη σούπα μέσα στην κατσαρόλα πάλι και προσθέτουμε τριμμένη φρέσκια παρμεζάνα, αφήνουμε 1 λεπτό, και έπειτα ανακατεύουμε ξανά και σερβίρουμε. Καλή μας όρεξη!

Η Μαρία Γριζά είναι από μικρή λάτρης του γέλιου και του καλού φαγητού. Δεν μπορεί να αντισταθεί στα γλυκά και ιδιαίτερα στη σοκολάτα. Είναι επίσης συνδημιουργός των dish_makers. Για περισσότερες συνταγές ακολουθήστε το στο Instagram!

Leave a Reply