Στα γιορτινά τραπέζια μπορείτε να πειραματιστείτε και να δημιουργήσετε νόστιμα και θρεπτικά πιάτα με λαχανικά Μπάρμπα Στάθης.
Εμείς φτιάξαμε κανελόνια με σπανάκι, ντομάτα και τυρί και τα παιδιά μας το λάτρεψαν. Γιατί ο Μπάρμπα Στάθης μάς προσφέρει το μοναδικό θησαυρό ωφέλιμων συστατικών που κρύβει κάθε λαχανικό, όλο το χρόνο.
Υλικά
- 1 κιλό φύλλα σπανάκι Μπάρμπα Στάθης
- Ελαιόλαδο
- 150 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι Μπάρμπα Στάθης
- 1 φύλλο δάφνης
- ¼ κγ μοσχοκάρυδο
- ½ ματσάκι βασιλικού (μόνο τα φύλλα)
- 2 συσκευασίες «Τομάτα στον τρίφτη» Μπάρμπα Στάθης
- 3 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο Μπαρμπαστάθης
- ξύσμα από ½ λεμόνι
- 1 αυγό χτυπημένο
- 250 γραμμάρια ρικότα
- 2 κ.σ.τριμμένη παρμεζάνα
- 250 γραμμάρια κανελόνια
- 250 γραμμάρια μοτσαρέλα σε μικρές φέτες
Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το σπανάκι σε χαμηλή θερμοκρασία με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και το σκεπάζουμε μαγειρεύοντας για 5 λεπτά περίπου. Το αφήνουμε να κρυώσει σε ένα μπολ. Στο ίδιο τηγάνι και με ελάχιστο λάδι, σωτάρουμε το κρεμμύδι και αφού μαλακώσει προσθέτουμε το σκόρδο, τις ψιλοκομμένες τομάτες, τη δάφνη, λίγα από τα φύλλα του βασιλικού και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά, ενώ στο τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Στραγγίζουμε το σπανάκι και το ψιλοκόβουμε, το ξαναβάζουμε στο μπωλ και προσθέτουμε τη ρικότα, το αυγό, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι. Γεμίζουμε τα κανελόνια με τη γέμιση και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί 20×25. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τομάτας, τοποθετούμε τις φέτες μοτσαρέλας και τα υπόλοιπα φύλλα βασιλικού ψήνουμε για 35-40 λεπτά μέχρι η επιφάνεια να αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα. Αποσύρουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει πριν σερβίρουμε.