ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΡΥΦΗΣ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ. ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ΤΟ ΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΟ

BarbastathisΕπιλεγμένα ελληνικά ζυμαρικά συναντούν εκλεκτά λαχανικά, τόσο αγνά και φρέσκα όσο τη στιγμή που κόπηκαν, με τη μοναδική φροντίδα και εγγύηση Μπάρμπα ΣτάθηςΠέντε ξεχωριστοί γευστικοί συνδυασμοί ετοιμάζονται σε 15 λεπτά και συνοδεύουν τέλεια τις γιορτινές δημιουργίες σας! Κριθαράκι με πιπεριές και ντομάτα ή κριθαράκι με μανιτάρια, πένες με σπανάκι ή πένες με αρακά και κολοκυθάκι, βίδες με μανιτάρια και καρότο, σερβίρονται μόνα τους ή αποτελούν τη βάση για ευφάνταστες συνταγές ζυμαρικών με λαχανικά. Ποιος είναι ο αγαπημένος σας συνδυασμός;

_MG_3939Σουφλέ µε πένες µε σπανάκι και κατσικίσιο τυρί

Υλικά (για 2 άτομα) 

  • 1 συσκευασία Πένες με σπανάκι Μπάρμπα Στάθης, 500 γρ.
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 αβγά μεγάλα
  • 160 ml. κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο
  • λίγη τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες: Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πένες με σπανάκι για 5-6 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το νερό και βράζουμε τα ζυμαρικά με λαχανικά, ανακατεύοντας συχνά, για 8-10 λεπτά. Σε ένα μπολ μεγάλο χτυπάμε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε τις πένες και το κατσικίσιο τυρί και ανακατεύουμε προσεκτικά. Λαδώνουμε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε το μίγμα. Πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20 λεπτά.

ζυμαρικά

Βίδες µε µανιτάρια & καρότο και σάλτσα ντοµάτας µε ελιές, κάπαρη και βασιλικό

Υλικά (για 2 άτομα)

Οδηγίες: Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις βίδες με μανιτάρια & καρότο για 5-6 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό και βράζουμε τα ζυμαρικά με λαχανικά, ανακατεύοντας συχνά, για 10-12 λεπτά. Σε ένα άλλο σκεύος ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για 2–3 λεπτά. Ρίχνουμε τη σάλτσα για λαδερά, τις ελιές και την κάπαρη και σιγοβράζουμε για 3 λεπτά ακόμη. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε προσεκτικά. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φύλλα βασιλικού.

Μπάρμπα Στάθης.Εδώ και 50 χρόνια, μας κάνει καλό!

Clipboard01

3

Leave a Reply