ΠΩΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ DISNEY/PIXAR;

Είναι ευρέως γνωστό ότι τα παιδιά αγαπούν την κινούμενη εικόνα. Δείχνουν μάλιστα ιδιαίτερη προτίμηση στις παιδικές ταινίες της Disney/Pixar, μέσα από τις οποίες γνωρίζουν νέους ήρωες, ακολουθούν τις ιστορίες τους, ταυτίζονται με αυτούς και προσπαθούν να τους μιμηθούν.

Ένας υπέροχος τρόπος, λοιπόν, για να έρθουμε κοντά στα παιδιά είναι να αξιοποιήσουμε κατάλληλα τα ερεθίσματα που λαμβάνουν από τις ταινίες αυτές και τους πρωταγωνιστές τους. Με αφορμή αγαπημένα παιδικά φιλμ, μπορούμε να οργανώσουμε δραστηριότητες, να συζητήσουμε διάφορους προβληματισμούς τους, να τους περάσουμε μηνύματα και να τα βοηθήσουμε να αναγνωρίσουν, να εκφράσουν, αλλά και να διαχειριστούν κατάλληλα τα συναισθήματά τους.

Στην ημερίδα που διοργανώνει ο Πολυχώρος Μεταίχμιο, με τίτλο Η συμβολή των παιδικών ταινιών της Disney/Pixar στην ανάδειξη ηθικών αξιών και προτύπων συμπεριφοράςδύο εκπαιδευτικοί και μία ψυχολόγος συζητούν με γονείς και εκπαιδευτικούς και προτείνουν τρόπους ανάπτυξης των κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων των παιδιών, και καλλιέργειας των ηθικών αξιών με όχημα το σινεμά και τους αγαπημένους τους ήρωες.

o9rf84zj8

Πού: Πολυχώρος Μεταίχμιο, Ιπποκράτους 118, Αθήνα

Πότε: Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014, 19:00-21:00

Εισηγητές:

Δρ. Λήδα Αναγνωστάκη, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια παιδιών και εφήβων
Γκέλη Μανούσου, εκπαιδευτικός
Νίκος Παπαδόπουλος, Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης 

Clipboard01

Αντί εισιτηρίου απαιτείται κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων η αγορά ενός οποιουδήποτε βιβλίου της Disney από τις Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης ονομαστικής αξίας 7 ευρώ. Δείτε ΕΔΩ τα βιβλία της Disney που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail, επάγγελμα και ειδικότητα) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ DISNEY / PIXAR). Στο τέλος της ημερίδας θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους εκπαιδευτικούς, εφόσον ζητηθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής.

Clipboard01

Leave a Reply