ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΚΑΙ SKYPE ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΠΑ

skype-filakesΤηλεφωνικές και διαδικτυακές γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης για όσους υποφέρουν από τις ανατροπές που έχει φέρει ο κορονοϊός Covid-19 στη ζωή μας θέτουν σε λειτουργία το Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Α’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν και την οποία υπογράφει ο καθηγητής Λάμπης Παπαγεωργίου, εξηγούν ότι «ο κορονοϊός μάς έχει φέρει όλους αντιμέτωπους με μια καινούργια πραγματικότητα και με βαθιές ανατροπές στην καθημερινότητα και τον τρόπο ζωής μας. Όχι σπάνια μάλιστα αναδύονται σαφή συναισθήματα αβοήθητου».

Σε αυτό το κλίμα και με αίσθημα επιστημονικής ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης, αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία για την οργάνωση και λειτουργία:

 • Τηλεφωνικής Γραμμής Βοήθειας, συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης
 • Ανοικτών Γραμμών Βοήθειας μέσω τηλεδιάσκεψης (Skype) για την αντιμετώπιση του ψυχολογικού αβοήθητου

Όλες οι Γραμμές Βοήθειας προορίζονται για την υποστήριξη ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως:

 • Παθολογικό άγχος
 • Παθολογικός φόβος
 • Πανικός

Στους πάσχοντες αυτούς δίνουν την δυνατότητα να μιλήσουν, να λάβουν υποστήριξη και να έλθουν πιο κοντά στη λύση του προβλήματος.

Στα αιτήματα ψυχολογικής βοήθειας απαντούν ψυχίατροι και ψυχολόγοι από το Επιστημονικό Διδακτικό Προσωπικό και τους συνεργάτες της Α’ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου.

Η Τηλεφωνική Γραμμή Βοήθειας θα λειτουργεί όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Αναλυτικότερα:

 • Από Δευτέρα έως Παρασκευή στο τηλέφωνο 210 7297 957. Ώρες λειτουργίας: 10.00 π.μ έως 4.00 μ.μ.
 • Σάββατο και Κυριακή στο τηλέφωνο 210 7289 240. Ώρες λειτουργίας: 10.00 π.μ έως 4.00 μ.μ.

Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, υφίσταται προοπτική επέκτασης του ωραρίου, αναλόγως με τις προβαλλόμενες ανάγκες.

Την Τηλεφωνική Γραμμή Βοήθειας συντονίζουν η Καθηγήτρια Ψυχιατρικής και υπεύθυνη του Κέντρου Κοινοτικής Ψυχικής Υγιεινής Μαρίνα Οικονόμου και ο Καθηγητής Ψυχιατρικής και Υπεύθυνος του Κέντρου Ψυχοθεραπειών Γιάννης Ζέρβας.

Γραμμές Βοήθειας μέσω Τηλεδιάσκεψης (Skype)

Οι Γραμμές Βοήθειας μέσω Τηλεδιάσκεψης λειτουργούν καθημερινά στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο από τις 9 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν μέσω του προσωπικού τους λογαριασμού στο Skype τις εξής γραμμές:

 • Γραμμή Βοήθειας 1: Aiginitio1 (Skype account)
 • Γραμμή Βοήθειας 2: Aiginitio2 (Skype account)
 • Γραμμή Βοήθειας 3: Aiginitio3 (Skype account)
 • Γραμμή Βοήθειας 4: Aiginitio4 (Skype account)
 • Γραμμή Βοήθειας 5: Aiginitio5 (Skype account)

Αν κάποιος ενδιαφερόμενος δεν έχει λογαριασμό Skype μπορεί να τον δημιουργήσει δωρεάν κάνοντας κλικ στην διεύθυνση https://www.skype.com/el/. Επιλέξτε το παράθυρο «Συνδεθείτε» πάνω δεξιά στην οθόνη και ύστερα «Είστε νέοι στο Skype; Εγγραφή».

Και σε αυτή την περίπτωση υφίσταται προοπτική επέκτασης του ωραρίου, αναλόγως με τις προβαλλόμενες ανάγκες.

Τις Γραμμές Βοήθειας μέσω Τηλεδιάσκεψης συντονίζουν ο επιστημονικός συνεργάτης της Κλινικής ψυχίατρος  δρ Κωνσταντίνος  Κοντοάγγελος και η επιστημονική συνεργάτις ψυχολόγος δρ Θεοδώρα  Σκαλή.

Leave a Reply