Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Μια από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές στη ζωή των γονιών είναι όταν το νεογέννητο μωράκι τους έρχεται από το μαιευτήριο στο νέο σπίτι του, για πρώτη φορά, φέρνοντας χαρά και ενθουσιασμό για όλη την οικογένεια.

Το σπίτι θα πρέπει να είναι πανέτοιμο για να υποδεχτεί το νέο μέλος! Το κρεβατάκι του μωρού πρέπει να είναι πεντακάθαρο με φρεσκοπλυμένα και σιδερωμένα σεντόνια, όπως φρεσκοπλυμένα και σιδερωμένα πρέπει να είναι και τα ρουχαλάκια του. Ακόμα, οι πάνες πρέπει να περιμένουν το μωρό στην… αλλαξιέρα!

Οι γονείς θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο χαλαροί, μολονότι ενθουσιασμένοι και ταυτόχρονα φοβισμένοι, αφού χρειάζεται χρόνος για όλους προκειμένου να συνηθίσουν την καινούρια κατάσταση.

Οι μανούλες και οι μπαμπάδες θα πρέπει να αλλάζουν τη πάνα του μωρού κάθε τρεις ή τέσσερις ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αφού ξεπλύνουν το μωρό με ζεστό νερό, θα βάλουν την αλοιφή για τα συγκάματα και θα χρησιμοποιήσουν πάνες απορροφητικές, που θα προστατεύουν το δερματάκι του μωρού τους. Μιλώντας για προστασία για το δερματάκι του μωρού, οι πάνες Pampers New Baby, από τη σειρά Pampers Premium Protection, με το μοναδικό στρώμα απορρόφησης, προσφέρουν την καλύτερη προστασία Pampers για το δερματάκι του νεογέννητου και θα βοηθήσουν τους γονείς να χαρίσουν στο μωρό τους την φροντίδα που του αξίζει.

Μετά την πρώτη μέρα στο σπίτι, αν οι γονείς νιώθουν ανασφάλεια μπορούν να καλέσουν μια μαία για να φροντίσει τον ομφάλιο λώρο του μωρού και να τους δώσει πολύτιμες συμβουλές για το πρώτο του μπάνιο, τη φροντίδα των ρινικών κοιλοτήτων και του ομφάλιου λώρου. Επίσης, οι γονείς πρέπει να επιλέξουν έναν παιδίατρο της εμπιστοσύνης τους για να κάνει την πρώτη εξέταση, μετά το μαιευτήριο, στο μωράκι τους.

Μετά από λίγες ημέρες, αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, οι γονείς πρέπει να κάνουν την πρώτηα τους βόλτα εκτός σπιτιού με το μικρό τους, καθώς τα μωρά έχουν ανάγκη από καθαρό αέρα.

Με ηρεμία και υπομονή, όλα θα πάρουν το δρόμο τους και οι γονείς θα προσαρμοστούν γρήγορα στις νέες συνθήκες ζωής τους, στις οποίες κυρίαρχη θέση τόσο στην καρδιά όσο και στο σπίτι, θα έχει το μωράκι τους!

new baby2-01

Leave a Reply