ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΕΦΗΒΩΝ ΑΠΟ ΤΟ «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ»

παιδίΗ εφηβεία είναι μια περίοδος έντονων σωματικών και συναισθηματικών αλλαγών, όπου το παιδί μεταβαίνει σταδιακά από την παιδική στην ενήλικη ζωή. Από μόνο του αυτό το γεγονός καθιστά τον ρόλο των γονέων πιο δύσκολο και είναι ίσως η σημαντικότερη περίοδος στην οποία μπορεί και οι ίδιοι να χρειαστούν συστηματική καθοδήγηση. Το Συμβουλευτικό Κέντρο για γονείς, παιδιά και εφήβους του «Μαζί για το Παιδί» διοργανώνει μια νέα ομάδα στήριξης γονέων με παιδιά στην εφηβεία (12-18 ετών).

Στόχος της ομάδας είναι η κατανόηση του εφήβου και η ενδυνάμωση του γονικού ρόλου, μέσα από τη γεφύρωση των διαφορών που προκύπτουν. Με τη βοήθεια των συντονιστών γίνεται διερεύνηση εναλλακτικών τρόπων προσέγγισης σε θέματα που δυσκολεύουν τους γονείς, έτσι ώστε να επιτύχουν μια πιο αποτελεσματική επικοινωνία ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας.

Παράλληλα, τα μέλη της ομάδας, εμπλουτίζουν τις δεξιότητές τους στην αντιμετώπιση πρακτικών αλλά και συναισθηματικών δυσκολιών που έχουν με τα παιδιά τους, μέσα από το μοίρασμα, την αλληλεπίδραση και την ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ τους.

παιδί

Η ομάδα θα συναντιέται κάθε Πέμπτη, 18:00-20:00, με πρώτη συνάντηση την Πέμπτη 30.03.2017, και για οκτώ Πέμπτες. Έχει χαρακτήρα βιωματικό και συγκεκριμένη θεματολογία. Η προσέλευση και στις 8 συναντήσεις είναι απαραίτητη εκτός σοβαρού απροόπτου. Η συμμετοχή στις ομάδες είναι ΔΩΡΕΑΝ, αλλά επειδή η ομάδα έχει κλειστό χαρακτήρα, συμμετοχές θα γίνονται δεκτές έως και τη δεύτερη συνάντηση.

Πληροφορίες

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Εξασφαλίστε τη συμμετοχή σας με εγγραφή στην ηλεκτρονική φόρμα ΕΔΩ

Πληροφορίες στην τηλεφωνική  γραμμή 115 25  ή στο email: 11525@mazigiatopaidi.gr
Χώρος Διεξαγωγής: Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας, Δομοκού 2 & Φιλαδελφείας (έναντι Μετρό Στ. Λαρίσης). Χάρτης

Leave a Reply