ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ . ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΤΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

Το κορίτσι και το λιοντάριΟ Gilles de Maistre εμπνεύστηκε την ταινία “Το κορίτσι και το λιοντάρι” (Mia and the white lion) από τη ζωή της δεκάχρονης Mia, που ανατράπηκε από τη μια στιγμή στην άλλη, όταν η οικογένεια της αποφάσισε να αφήσει το Λονδίνο για να αναλάβει μία φάρμα με λιοντάρια στην Αφρική.

Famille_Miacopyright Coert WiechersGalatee Films-Outside FilmsΕκεί θα γεννηθεί ένα μικρό λιοντάρι, ο Charlie, και θα αναπτύξει έναν ιδιαίτερο δεσμό με τη Mia. Όταν ο Charlie γίνει τριών ετών, η ζωή της Mia θα ανατραπεί ξανά, όταν θα ανακαλύψει ένα τραγικό οικογενειακό μυστικό. Τότε μονάχα θα τολμήσει να ταξιδέψει με το μικρό λιονταράκι σε μια απίστευτη περιπέτεια στην σαβάνα της Νότιας Αφρικής.

_Z5D5399 copyright Coert WiechersGalatee Films-Outside Films

Ωστόσο, η ταινία “Το κορίτσι και το λιοντάρι” δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση, καθώς χρειάστηκαν τρία χρόνια για να γυριστεί, και να αναπαρασταθεί χωρίς κανένα ειδικό εφέ, που θα έβαζε ψεύτικα καρέ ζώων, και δη σε μια ταινία με πρωταγωνιστή ένα μικρό λιοντάρι. Έπρεπε να υπάρχει αληθοφάνεια και να αναπαρίσταται με ακρίβεια ο δεσμός ανάμεσα στο παιδί και στο λιοντάρι, που ουσιαστικά μεγαλώνουν μαζί μέσα στα τρία αυτά χρόνια. Για τις ανάγκες της παραγωγής, λοιπόν, ο σκηνοθέτης απευθύνθηκε στον Kevin Richardson, τον διάσημο γητευτή λιονταριών, που καθοδηγούσε ηθοποιούς και λιοντάρια σε κάθε βήμα της διαδικασίας για τρία ολόκληρα χρόνια.

IMG_3519copyright Coert WiechersGalatee Films-Outside Films

Η ανάγκη για την ταινία πηγαίνει χρόνια πίσω, όταν ο Gilles de Maistre ταξίδεψε στα μήκη και στα πλάτη της Γης για να καταγράψει τις σχέσεις παιδιών και άγριων ζώων σε διαφορετικές ηπείρους, καταλήγοντας και στη Νότιο Αφρική, όπου ένα παιδί μεγάλωνε στην πατρική φάρμα με λιοντάρια, ουσιαστικά για να τα πουλήσουν σε ζωολογικούς κήπους ή χρησιμοποιώντας τα για κυνήγι. Κι όμως εκείνο το μικρό αγόρι αγαπούσε πραγματικά τα λιοντάρια. Όπως η Mia στην ταινία.

IMG_3840copyright Coert WiechersGalatee Films-Outside Films

Και εκεί μπήκε ο Kevin Richardson, που θα έκανε την ταινία πραγματικότητα και θα την έκανε να φαίνεται αληθινή. Ήταν ένας άνθρωπος απίθανος, που είχε δουλέψει με περισσότερα από 100 λιοντάρια την τελευταία εικοσαετία, δημιουργώντας ειλικρινείς σχέσεις μεταξύ ανθρώπων και ζώων. Ωστόσο, ο Richardson στην αρχή φοβήθηκε το σχέδιο• εκτός κι αν η παραγωγή θα μπορούσε να δουλέψει την ταινία για τρία χρόνια τουλάχιστον, προκειμένου χριστεί η σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στα παιδιά και στα λιοντάρια. Και όντως, όταν όλοι συμφώνησαν, η μικρή ηθοποιός περνούσε κάθε μέσα, αρκετές ώρες με το μικρό λιοντάρι, κάνοντας βόλτες, ακόμα και τις ώρες εκτός γυρισμάτων.

IMG_5847copyright Coert WiechersGalatee Films-Outside Films

Και αυτό είναι κατόρθωμα, γιατί τα λιοντάρια δεν είναι εύκολα ζώα, δεν μπορείς εύκολα να τα κοροϊδέψεις. Και αυτή ήταν η προτεραιότητα των γυρισμάτων: Να συμπεριφέρονται οι άνθρωποι απέναντι στα λιοντάρια σαν να ήταν ηθοποιοί, γιατί ήταν μια ταινία μυθοπλασίας, που έφερνε πολλά αληθοφανή στοιχεία μπροστά στην κάμερα. Το να δουλευτεί μια τέτοια ταινία σε 12 εβδομάδες ήταν απαγορευτικό χωρίς εφέ. Αλλά και μια τέτοιου είδους ταινία με εφέ, απαγορευτική και αυτή. Εδώ σημασία είχε ο δεσμός. Η Mia και το μικρό λιοντάρι. Το κορίτσι και το λιοντάρι.

P1060072 copyright Kevin RichardsonGalatee Films-Outside Films

H Melanie Laurent, που στην ταινία υποδύεται την μητέρα της Mia θυμάται πως «η συγκεκριμένη ταινία και η διαδικασία που ακολουθήθηκε χρειάστηκαν αρκετούς αυτοσχεδιασμούς γιατί πολλές σκηνές είχαν να κάνουν με τα λιοντάρια, και δεν μπορούσες να τα κουράσεις. Αλλά τα πράγματα ήταν καταπληκτικά, πήγαιναν σαν να βρισκόμασταν εν μέσω ενός χορού, που κράτησε τρία ολόκληρα χρόνια, ένα μπαλέτο με λιοντάρια». 

Η ταινία Το κορίτσι και το λιοντάρι κυκλοφορεί στους κινηματογράφους μεταγλωττισμένο και με υπότιτλους στις 31 Οκτωβρίου 2019 από την Feelgood. 

Leave a Reply