Ο ΜΙΚΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Ο αξιαγάπητος, σκανταλιάρης ήρωας, αγαπημένος εκατομμυρίων μικρών και μεγάλων, επιστρέφει ολοζώντανος στη μεγάλη οθόνη με μια μεγάλη γαλλική παραγωγή, στα πρότυπα του κινηματογραφικού του ντεμπούτου που σημείωσε τεράστια εισπρακτική επιτυχία σε όλον τον κόσμο το 2009. Στο δεύτερο επεισόδιο της σειράς, ο Μικρός Νικόλας ενσαρκώνεται από τον πρωτοεμφανιζόμενο Mathéo Boisselier και μας παρασύρει στις διασκεδαστικές περιπέτειες του, υπό το σκηνοθετικό βλέμμα του Laurent Tirard, που ανέλαβε και την πρώτη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη. Η νέα ταινία υπόσχεται να μας χαρίσει ένα σπαρταριστό, απολαυστικό, οικογενειακό θέαμα, που μεταφέρει ιδανικά το καρτουνίστικο κλίμα των εικονογραφήσεων των Goscinny και Sempé, αιχμαλωτίζοντας τη φωτογενή ‘60s ατμόσφαιρα του γαλλικού καλοκαιριού.

Clipboard02

Λίγα λόγια για την ταινία: Η σχολική χρονιά τελείωσε και οι διακοπές αρχίζουν. Ο Μικρός Νικόλας καταφθάνει σε ένα παραθαλάσσιο ξενοδοχείο με τους γονείς και τη γιαγιά του και φροντίζει να κάνει γρήγορα καινούριους φίλους. Ανάμεσα τους ο ευρηματικός Μπλεζ,  που δεν κάνει ακριβώς διακοπές καθώς μένει όλο το χρόνο στην περιοχή. Ο Φρικτιέ, από την άλλη, τρώει τα πάντα, συνεχώς και αδιακρίτως. Ο Μικρός Νικόλας θα συναντήσει ακόμα τον Τζότζο, που μιλάει ακαταλαβίστικα γιατί είναι Άγγλος, καθώς και τον κλαψιάρη Κρεπέν. Υπάρχει και ο Κομ, που είναι ενοχλητικά ισχυρογνώμων. Τέλος, ο μικρός μας ήρωας γνωρίζει την Ιζαμπέλ, που δεν τον χάνει στιγμή από τα γουρλωμένα της μάτια. Ένα πράγμα είναι σίγουρο. Όλοι τους θα κάνουν αξέχαστες διακοπές. Κι εμείς θα τις απολαύσουμε.

Clipboard01

Σκηνοθεσία: LaurentTirard
Σενάριο (Βασισμένο σε βιβλίο των René Goscinny, Jean-Jacques Sempé ): Laurent Tirard, GrégoireVigneron
Παραγωγοί: Olivier Delbosc, Marc Missonnier
Παίζουν: Valérie Lemercier, Kad Merad, Dominique Lavanant, François-Xavier Demaison, Bouli Lanners, Mathéo Boisselier, Luca Zingaretti, Judith Henry, Francis Perrin, Daniel Prévost, Bruno Lochet, Fabienne Galula
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Denis Rouden-AFC
Μοντάζ: Valérie Deseine
Διάρκεια: 97’ 

image003

2 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood, μεταγλωττισμένη και με υπότιτλους 

www.facebook.com/OMikrosNikolasFilm

http://www.feelgoodentertainment.gr

Leave a Reply