ΜΑΜΑΔΕΣ ΜΕ ΚΑΚΗ ΔΙΑΓΩΓΗ. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ

114_ABMC_Unit_02780RΜίλα Κούνις, Κάθριν Χαν και Κρίστεν Μπελ κάνουν τα Χριστούγεννα… άνω κάτω, σε μία ξεκαρδιστική κωμωδία χωρίς αναστολές! Το «Μαμάδες με Κακή Διαγωγή: Χριστούγεννα Εκτός Ελέγχου» ακολουθεί τις τρεις αγαπημένες μας, παραγνωρισμένες και υπερφορτωμένες γυναίκες/ μαμάδες, να επαναστατούν ενάντια στις προκλήσεις και τις προσδοκίες του αντίστοιχου Τσάμπιονς Λιγκ των μαμάδων: των Χριστουγέννων. Κι αν η δημιουργία των τέλειων γιορτών για τις οικογένειές τους δεν ήταν αρκετά δύσκολη δουλειά, τώρα θα πρέπει να κάνουν όλα αυτά, ενόσω φιλοξενούν τις δικές τους μαμάδες!

Μαμάδες με Κακή Διαγωγή: Χριστούγεννα Εκτός Ελέγχου

Keep calm και… γλέντα τα Χριστούγεννα 

Οι σκηνοθέτες και σεναριογράφοι, Τζον Λούκας και Σκοτ Μουρ, και η παραγωγός, Σούζαν Τοντ, διαισθάνθηκαν πως το κοινό ήθελε περισσότερες περιπέτειες από αυτή τη σκανδαλιστική τριάδα γυναικών μετά την κυκλοφορία του «Μαμάδες με Κακή Διαγωγή». Αναφορικά με τα πρώτα βήματα του sequel, ο Μουρ εξηγεί: «Στην πρώτη ταινία, η ιδέα είναι ‘Λατρεύω το να είμαι μαμά, αλλά κάποιες φορές παραείναι κουραστικό και με τρελαίνει’. Όταν αρχίσαμε να εξετάζουμε κατευθύνσεις για το sequel και αρχίσαμε να μιλάμε για τα Χριστούγεννα, ήταν πολύ παρόμοιο. Δε μισείς τα Χριστούγεννα, όλοι τα αγαπούν, απλά κάποιες φορές παραείναι κουραστικά» 

Ο Λούκας από την πλευρά του, λέει: «Μόλις σκεφτήκαμε αυτή την ιδέα για τα Χριστούγεννα, ήταν πολύ μεγάλη για την αγνοήσουμε. Κάθε χρόνο μαζεύεται όλη η οικογένεια, συγγενείς που δε βλέπεις πολύ συχνά ή που δε θες να δεις, και υπάρχουν τόσα λεφτά και τόσο αλκοόλ… είναι πρώτης τάξεως υλικό για κωμωδία». 

037_ABMC_Unit_10313R

Το κινηματογραφικό δίδυμο των Λούκας και Μουρ είχε ήδη εμπειρία από Χριστουγεννιάτικες ταινίες, έχοντας γράψει το σενάριο για το «Office Christmas Party» και το «Χριστούγεννα στα Τέσσερα». Εξηγώντας τη σχέση αγάπης –και λίγου μίσους- τους με τα Χριστούγεννα, ο Λούκας αναφέρει «Τα λατρεύουμε, τα αγαπάμε, τρελαινόμαστε για αυτή την περίοδο του χρόνου –ταυτόχρονα τα μισούμε, μας κουράζουν τόσο πολύ. Αυτή η ταινία είναι μία νέα ματιά στα Χριστούγεννα και όλα όσα υπομένουν οι μαμάδες στις γιορτές για χάρη της οικογένειάς τους». 

Η Τοντ λέει:  «Αυτή η ιδέα, που, ως μητέρα, μου είναι πολύ οικεία, είναι πως τίποτα δεν είναι αρκετό. Ούτε το σωστό μεσημεριανό για το παιδί σου, ούτε, στην περίπτωση αυτή, το σωστό Χριστουγεννιάτικο δώρο. Αυτή η συμπεριφορά δε μας βοηθά, και σίγουρα δε βοηθά τα παιδιά μας». Η παραγωγός προσθέτει:  «Όπως και στην πρώτη ταινία, η ιδέα του ‘Μαμάδες με Κακή Διαγωγή: Χριστούγεννα Εκτός Ελέγχου’ είναι να γκρεμίσει κάποιες από αυτές τις προσωπικές, κοινωνικές και πολιτισμικές νόρμες που μας κάνουν να βασανιζόμαστε γιατί δεν είμαστε αρκετά καλές μαμάδες και να αφήνουμε άλλους ανθρώπους να μας οδηγούν στο να αμφιβάλλουμε για τον τρόπο που διαπαιδαγωγούμε τα παιδιά μας. Θέλουμε να εκφράσουμε πως είναι καλό να είσαι ο εαυτός σου και να μην ανησυχείς για το χάος των Χριστουγεννιάτικων καρτών και του δείπνου και όλων των υπολοίπων. Σε τελική ανάλυση, αφορά στο να απολαμβάνεις περισσότερο τις γιορτές και να αγχώνεσαι λιγότερο». 

189_ABMC_Unit_11894R

Τι κάνω μόνη μου… στο γιορτινό σαλόνι μου           

Ένα χρόνο μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, βλέπουμε τις ηρωίδες μας, Έιμι, Κίκι και Κάρλα να προετοιμάζονται για τα Χριστούγεννα.

Η Μίλα Κούνις ερμηνεύει ξανά την αξιαγάπητη, εξωστρεφή Έιμι, κάνοντας ό, τι καλύτερο μπορεί ώστε να διατηρήσει την ψυχραιμία της στις γιορτές, εν μέσω του γνωστού χάους του στολισμού, του μαγειρέματος, της αγοράς του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και του τυλίγματος των δώρων. Περιπλέκοντας ακόμα παραπάνω τα πράγματα, τα Χριστούγεννα, αυτή και το (σχετικά) νέο αγόρι της, ο Τζέσι (Τζέι Ερνάντες) θα καλέσουν από κοινού τις οικογένειές τους, και η Έιμι είναι αποφασισμένη να μετατρέψει αυτές τις γιορτές σε επιτυχία, με κάθε κόστος.

«Νομίζω πως χρειάστηκε ένα λεπτό για να αποφασίσουν οι άντρες πως είναι ΟΚ να πάνε να δουν την ταινία. Όταν το έπραξαν, την κατάλαβαν. Οι μητέρες χρειάζονται αποφόρτιση. Οι μητέρες είναι ακόμα γυναίκες. Γυναίκες που χρειάζονται να αποκτήσουν ζωή, εκτός της ζωής ως μητέρες, για την ψυχική τους υγεία», λέει η Κούνις.

053_ABMC_Unit_04960R

Η Κάθριν Χαν επιστρέφει ως Κάρλα, ανύπαντρη μητέρα, έτοιμη για διασκέδαση άμεσα… αρκεί να της το προτείνεις ενώ δεν έχεις ιδέα τι πρόκειται να ξεστομίσει το επόμενο λεπτό. «Οι ‘Μαμάδες με Κακή Διαγωγή’ πέτυχαν διάνα με ένα τεράστιο κοινό που περίμενε μία καθαρτική αποφόρτιση, βλέποντας μερικές μαμάδες να χαλαρώνουν μπροστά από την κάμερα. Σε αυτή την ταινία, προσθέτεις σε αυτό την πιο περίπλοκη ιστορία αγάπης που υπάρχει, ανάμεσα σε μία μητέρα και την κόρη της», αναφέρει η Χαν.

Η Κρίστεν Μπελ επιστρέφει ως Κίκι. Τέσσερα μικρά παιδιά είναι αρκετά για να τρελάνουν οποιαδήποτε γυναίκα και η Κίκι δεν αποτελεί εξαίρεση. Η Κίκι προσπαθεί με νύχια και με δόντια να βρει την ισορροπία ανάμεσα στην ανατροφή των παιδιών της και το να περνά εποικοδομητικό χρόνο με τον σύζυγό της. «Κάθε κοινό μπορεί να ταυτιστεί με τη μητρότητα, κατά κάποιο τρόπο. Ή ξέρεις μία μαμά, ή είσαι μαμά, ή έχεις μαμά. Είναι ένα πανανθρώπινο θέμα, και το άγχος της μητρότητας, ειδικά στις μέρες μας, είναι πολύ μεγάλο», λέει η Μπελ.

Μαμάδες με Κακή Διαγωγή: Χριστούγεννα Εκτός Ελέγχου

7 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους από την  ODEON

Clipboard01

Leave a Reply