Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ: ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ

Η αγαπημένη μας… κρυλογία συνεχίζεται με τις νέες περιπέτειες του αδιόρθωτου Σκρατ, του αιώνια ατζαμή Σιντ και των υπόλοιπων αγαπημένων μας ηρώων!

Το αέναο κυνήγι του Σκρατ για το βελανίδι του τον εκτοξεύει στο διάστημα, όπου κατά λάθος ξεκινά μια σειρά γεγονότων που αλλάζουν και απειλούν τον κόσμο της Εποχής των Παγετώνων. Στην προσπάθεια τους να σωθούν, ο Σιντ, ο Μάνι, ο Ντιέγο και οι υπόλοιποι της αγέλης θα αφήσουν το σπίτι τους για μια αποστολή γεμάτη χιούμορ και περιπέτεια, ταξιδεύοντας σε εξωτικά νέα μέρη και συναντώντας διάφορους εκκεντρικούς χαρακτήρες.

Λίγα λόγια για την ταινία

Έχοντας κατακτήσει τον τίτλο του δεύτερου πιο πετυχημένου franchise κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών, η «Εποχή των Παγετώνων» δεν θα μπορούσε παρά να συνεχίσει την ξεκαρδιστική ιστορία της, πάντα στοχεύοντας ψηλά όσον αφορά το χιούμορ, την δράση και την συγκίνηση. Η νέα αυτή ιστορία είναι και η πιο φιλόδοξη της σειράς, εκτοξεύοντάς μας στο διάστημα και ταξιδεύοντάς μας σε έναν πρωτόγνωρο κόσμο.

Αφορμή  για την νέα ιστορία ήταν μια εικόνα από την πρώτη κιόλας ταινία και συγκεκριμένα τη σκηνή στην οποία οι ήρωες περνούν μέσα από ένα είδος «μουσείου πάγου», στο όποιο βλέπουμε ένα προϊστορικό ψάρι, έναν δεινόσαυρο, την εξέλιξη του Σιντ και έπειτα ένα διαστημόπλοιο. «Πάντα πιστεύαμε ότι η εικόνα του διαστημόπλοιου ήταν πολύ ενδιαφέρουσα», λέει η Λόρι Φόρτε, παραγωγός των ταινιών από την πρώτη κιόλας ταινία, «και θέλαμε να εξερευνήσουμε την ιστορία πίσω του. Έτσι, αποφασίσαμε να επιστρέψουμε τώρα για να αφηγηθούμε μια ιστορία για το πώς είναι να προσαρμόζεσαι στις αλλαγές που έρχονται. Η αγέλη πρέπει να βρει την θέση της στον νέο κόσμο και έτσι η οικογένεια των χαρακτήρων πάει πιο μακριά από ποτέ άλλοτε. Τους ρίχνουμε μπροστά σε εμπόδια για τα οποία δεν είναι προετοιμασμένοι, και αυτοί τα καταφέρνουν γιατί, μαζί με τον κόσμο γύρω τους, πρέπει να αλλάξουν και οι ίδιοι».

pub_120_110_211_2K_UniversalColor_WB

Φυσικά, υπάρχει ένας χαρακτήρας που δεν αλλάζει ποτέ: ο Σκρατ. Συνεχίζοντας απτόητος το θρυλικό κυνήγι για το πολυπόθητο βελανίδι, ο Σκρατ θέτει σε κίνηση γεγονότα που δεν τα φαντάζεται ο μικρός, εμμονικός νους του! «Σε αυτή την ταινία, ο Σκρατ είναι υπεύθυνος για την διεύρυνση του σύμπαντος, κάτι σαν την δική του εκδοχή για το Μπιγκ Μπανγκ», λέει γελώντας η Φόρτε. «Είναι πια ένας κλασικός χαρακτήρας για το animation, υπάρχουν τόσα πολλά και ξεκαρδιστικά που μπορείς να κάνεις μαζί του».

pub_030_010_144_4K_UniversalColor_WB

Πάντως, η κοσμογονική καταστροφή που -όπως πάντα, άθελά του- δημιουργεί ο Σκρατ δεν είναι το χειρότερο νέο για τον Μάνι – ο τίτλος αυτός ανήκει στην ανακοίνωση της κόρης του ότι είναι έτοιμη να παντρευτεί, κάτι που ανατρέπει τη ζωή του αξιαγάπητου μαμούθ. «Οι ταινίες μας μιλούν πάντα για τις κρίσιμες καμπές στη ζωή των ηρώων, καθώς και για την εξέλιξή τους», λέει ο ένας εκ των δύο σκηνοθετών, Μάικ Θερμάιερ. «Οι αλλαγές δεν αρέσουν καθόλου στον Μάνι», λέει ο Ρέι Ρομάνο, που δανείζει την φωνή του στον χαρακτήρα. «Η οικογένειά του είναι ο βράχος του, αλλά δυστυχώς στον κόσμο του και συγκεκριμένα στην οικογένεια δεν μπορείς να αποφύγεις τις αλλαγές. Είναι μέρος της ζωής».

Από την άλλη, οι αλλαγές στην οικογένεια του Μάνι δεν τρομάζουν καθόλου τον Ντιέγκο, ο οποίος νιώθει έτοιμος να ξεκινήσει την δική του οικογένεια. «Είναι έτοιμος να αρχίσει την επόμενη φάση της ζωής του», λέει ο Ντένις Λίρι, που τον υποδύεται, «αλλά και εκείνος και η Σίρα δεν έχουν πειστεί ότι τα μωρά τους δεν θα τους φοβούνται. Είναι μια αγωνία που έχουν νιώσει πολλοί και πολλές – η αγωνία πριν δημιουργήσεις την δική σου οικογένεια και ό,τι αυτό συνεπάγεται».

pub_publ_300_020_165_UniversalColor_WB

Ο μόνος που δεν έχει ακόμη βρει το ταίρι του είναι φυσικά ο Σιντ, παρά την μεγάλη του λαχτάρα και ξεκαρδιστική επιμονή στην αναζήτηση της κοπέλας που θα του κλέψει την καρδιά. Σίγουρα, έχει φίλους που είναι η οικογένειά του, και ο ίδιος ήταν ο βασικός λόγος που τόσο διαφορετικοί χαρακτήρες ενώθηκαν σε αυτήν την εκκεντρική αλλά δεμένη ομάδα, όμως η ρομαντική αγάπη είναι ο βασικός του στόχος. «Ο Σιντ είναι πάντα τίμιος σε όλες του τις αντιδράσεις, όσο καταστροφικό κι αν είναι αυτό», λέει ο Τζον Λεγκουιζάμο, που επιστρέφει στον ρόλο για ακόμη μία φορά. «Έχει ωριμάσει κι αυτός και είναι πιο υπεύθυνος, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη της αγέλης – άλλο αν αυτό δεν φαίνεται πάντα! Όλοι μας έχουμε λίγο από Σιντ μέσα μας – τον αιώνιο οπτιμιστή που παραμένει πάντα θετικός, όσο κι αν τα κάνει θάλασσα».

pub_publ_140_140_131_2K_UniversalColor_WB

Πέρα από τις διαστημικές περιπέτειες του Σκρατ που μας ταξιδεύουν στο διάστημα, στην νέα αυτή ταινία έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε μία νέα γωνιά του πλανήτη: την Γεωτοπία, έναν υπέροχο κόσμο που γεννήθηκε από παλαιότερη πτώση αστεροειδούς και είναι γεμάτος βλάστηση και πανέμορφους κρυστάλλους. Εκεί ο χρόνος σταματά και ένα ολόκληρο χωριό από ζώα ευημερεί, προστατευμένο από τα καιρικά φαινόμενα. «Είναι ό,τι μεγαλύτερο και φιλόδοξο έχουμε κάνει στην ιστορία μας», λέει ο έτερος σκηνοθέτης Γκέιλεν Τ.Τσου. «Έχει διαφορετική αισθητική, μας επέτρεψε να κινηθούμε μακριά από την συνηθισμένη χρωματική παλέτα και να κάνουμε κάτι εντελώς καινούριο».

pub_120_540_134_4K_UniversalColor_WB

Παρά τις μεγάλες αλλαγές που βιώνουν, τα ταξίδια που αναγκάζονται να κάνουν και τις περιπέτειες που περνούν, όλοι οι ήρωες του «Η Εποχή των Παγετώνων: Σε Τροχιά Σύγκρουσης» θα καταλάβουν ότι παρόλο που οι οικογένειες μεγαλώνουν και αλλάζουν, η αγάπη θα μένει πάντα βαθιά και αληθινή. «Ένας σωρός από παράταιρους χαρακτήρες βρήκαν ο ένας τον άλλο και έφτιαξαν την δική τους οικογένεια», λέει η Φόρτε. «Οι θεατές αγαπούν αυτόν τον δεσμό αγάπης, που διασχίζει γενιές- εξάλλου, δεν χρειάζεται να είσαι εξ αίματος συγγενής για να είσαι η οικογένεια κάποιου, να τον φροντίζεις, να τον προστατεύεις– ούτε καν να ανήκεις στο ίδιο είδος!».

Ice age 5 poster

14 Ιουλίου στους κινηματογράφους και σε 3D και μεταγλωττισμένο

Σκηνοθεσία
Μάικ Θερμάιερ, Γκέιλεν Τ.Τσο

Σενάριο
Μάικλ Τζ. Ουίλσον, Μάικλ Μπεργκ, Όμπρεϊ Σόλομον

Παραγωγή
Λόρι Φόρτε

Ηθοποιοί 
Ρέι Ρομάνο, Τζον Λεγκουιζάμο, Ντένις Λίρι, Τζένιφερ Λόπεζ, Κουίν Λατίφα, Σάιμον Πεγκ, Νικ Όφερμαν, Μαξ Γκρίνφιλντ

Ηθοποιοί ελληνικής μεταγλώττισης
Πέτρος Φιλιππίδης, Γιάννης Μπέζος, Λεωνίδας Κακούρης, Γιάννης Πολιτάκης, Μαίρη Μάρκου, Νίκος Μυτιληναίος, Στεφανία Φιλιάδη, Πηνελόπη Σκαλκώτου, Φοίβος Ριμένας, Αντέλα Μέρμηγκα, Βασίλης Μήλιος, Δημήτρης Μάριζας, Χάρης Μπόσινας, Μαρίνα Τσιγονάκη

Φωτογραφία
Ρενάτο Φαλκάο

Μοντάζ
Τζέιμς Παλούμπο, Κρίστοφερ Κάμπελ, Έριν Κράκελ

Σχεδιασμός παραγωγής
Τζον Ντέμπνεϊ

Διάρκεια: 95’

Διανομή: Odeon

Leave a Reply