Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΟΥ ΑΧΛΑΔΙΟΥ

Η Απίστευτη Ιστορία του Γιγάντιου Αχλαδιού«Η Απίστευτη Ιστορία του Γιγάντιου Αχλαδιού» απέσπασε το βραβείο του πιο δύσκολου κοινού, εκείνου των παιδιών, που δεν το ξεγελάς ποτέ, στο 1ο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας, κι αυτό γιατί η ζουμερή αυτή, γεμάτη ψυχή, περιπέτεια animation, που έρχεται στις αίθουσες από τις 3 Ιανουαρίου, μας θυμίζει πόσο σημαντική είναι η πλοκή και οι χαρακτήρες σε μια ιστορία.

Η ζωή είναι πολύ όμορφη για τον ελέφαντα Σεμπαστιάν και την κολλητή του φίλη, τη γάτα Μίτσο, μέχρι που, ξαφνικά, ο δήμαρχος της ηλιόλουστης πόλης τους εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Εντούτοις, πριν εξαφανιστεί, ο δήμαρχος προλαβαίνει να στείλει ένα μήνυμα μέσα σε ένα μπουκάλι, ενημερώνοντας ότι έχει ναυαγήσει στο Μυστηριώδες Νησί και ότι έχει κάνει μια τρομερά σπουδαία ανακάλυψη. Μέσα στο μπουκάλι υπάρχει κι ένας σπόρος που οι δύο φίλοι, ο Σεμπαστιάν και η Μίτσο, φυτεύουν και την επόμενη μέρα διαπιστώνουν ότι στη θέση του έχει φυτρώσει ένα γιγάντιο αχλάδι. Από το τεράστιο αυτό φρούτο, που αρχικά μετατρέπεται σε σπίτι, ο ιδιοφυής καθηγητής Γκλουκόζ, κατασκευάζει ένα πλοίο με το οποίο σαλπάρουν οι ήρωές μας για το νησί, προκειμένου να βρουν το δήμαρχο του νησιού τους, μολονότι και οι δυο τους δεν τα πάνε καλά με το νερό…

e969c983a851e3c4c60ceeee5e85fbb6

Στο δρόμο τους για το νησί, οι δύο φίλοι, ο λογικός Σεμπάστιαν και η περιπετειώδης Μίτσο, θα συναντήσουν πειρατές, ένα θαλάσσιο δράκο και διάφορα περίεργα φαντάσματα, αλλά τίποτα δεν μπορεί να τους αποτρέψει από την ολοκλήρωση της επικίνδυνης αποστολής τους. Η πιο κεφάτη θαλάσσια εξόρμηση ξεκινά και τα παιδιά ήδη μίλησαν: να πάτε να την δείτε!

Η Απίστευτη Ιστορία του Γιγάντιου Αχλαδιού- The Incredible Story of the Giant Pear

Δανία / 2017 / 80’

Σκηνοθεσία: Φίλιπ Αϊνστάιν Λίπσκι, Γιόργkεν Λέρνταμ, Αμαλί Νέζμπι Φικ

Διανομή: Weird Wave

Βραβείο Κοινού, 1ο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κιν/φου Αθήνας

Συντελεστές ελληνικής μεταγλώττισης

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Κακανάς

Μετάφραση: Φανή Καρόζη

Ηχοληψία: Τάσος Χαμοσφακίτης

Ακούγονται οι ηθοποιοί: Στεφανία Φιλιάδη (Σεμπάστιαν), Παναγιώτης Αποστολόπουλος (Τουίγκ), Ιφιγένεια Στάικου (Μίτσο), Κωνσταντίνος Κακανάς (Γκλουκόζ), Ποίμης Πέτρου (Μποντέγκα), Γιάννης Υφαντής (Τζέι Μπι), Βασίλης Μήλιος (Οδυσσέας)

Axladi_70X100_(F)_web (002)

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ: Το βιβλίο [η ταινία βασίζεται σε ένα δανέζικο παιδικό βιβλίο] είναι πραγματικά μαγικό. Απίστευτα διασκεδαστικό και γεμάτο τρέλα. Και πάνω σε αυτήν την τρέλα και τη χαρά φτιάξαμε κι εμείς με τη σειρά μας τη δική μας εκδοχή για την ταινία. Στόχος μας είναι τόσο η ιστορία όσο και το εικαστικό κομμάτι να έχουν εμπορική απήχηση, ταυτόχρονα, όμως, επιδιώκουμε και παίρνουμε το ρίσκο να διαφοροποιούμαστε από άποψη αισθητικής. Δεν μπορούμε παρά να παραδεχτούμε πως οι ενήλικες είναι τα πιο παράξενα πλάσματα πάνω στη Γη, γι’ αυτό κι επιλέγουμε να δούμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια των παιδιών. Αφεθείτε στο μαγικό ταξίδι και αφήστε τη διασκέδαση, τη φαντασία και την αναρχία να σας παρασύρουν.

Leave a Reply