ΒΑΪΑΝΑ

Οι δημιουργοί των Ψυχρά και Ανάποδα και Ζωούπολη παρουσιάζουν μια επική ταινία που ανοίγει πανιά στα αχαρτογράφητα νερά του Ειρηνικού Ωκεανού.

Με πρωταγωνίστρια μια τολμηρή έφηβη με πάθος για τον απαγορευμένο ωκεανό και συνοδοιπόρο τον πληθωρικό ημίθεο Μάουι, η νέα ταινία των Walt Disney Animation Studios θα μας ταξιδέψει στον μαγικό κόσμο της Ωκεανίας παρέα με μυθικά πλάσματα και πολλούς αξέχαστους χαρακτήρες – από τον επιβλητικό αρχηγό μιας αρχαίας φυλής μέχρι ένα εγωκεντρικό παραφορτωμένο καβούρι. Εντυπωσιακά εφέ, καταιγιστική δράση, τραγούδια, συγκίνηση και γέλιο είναι όλα εκείνα που θα κάνουν τη Βαϊάνα και τον μαγικό της κόσμο την επόμενη κλασική ταινία κινουμένων σχεδίων για όλη την οικογένεια.

1024-2000_xr51

Σύνοψη: Για πολλές γενιές, ένας φιλήσυχος λαός ζει σε ένα νησί του Ειρηνικού. Πέρα από τον ύφαλο όμως παραμονεύει ένα μεγάλο κακό. Ο θρύλος μιλάει για έναν ήρωα που θα ταξιδέψει για να βρει τον ημίθεο Μάουι. Αυτή είναι η ιστορία  της Βαϊάνα που θα αναλάβει την επικίνδυνη αποστολή για να σώσει τον λαό της.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Ron Clements, John Musker, Don Hall, Chris Williams

Σενάριο: Jared Bush

Ακούγονται: Auli‘i Cravalho, Dwayne Johnson, Temuera Morrison, Rachel House, Nicole Scherzinger, Jemaine Clement, Alan Tudyk

Στα ελληνικά ακούγονται: Μαρίνα Σάττι, Μιχάλης Κουινέλης, Δημήτρης Πακσόγλου, Βίνα Παπαδοπούλου, Βάσια Ζαχαροπούλου, Γιώργος Ζαχαρόπουλος, Στέλιος Ψαρουδάκης, Χαρά Ζησιμάτου, Χρήστος Συριώτης

Τραγούδια: Lin-Manuel Miranda, Mark Mancina, Opetaia Foaʻi

Μουσική: Mancina  

22 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D
M
εταγλωττισμένη και με υπότιτλους

 

Οι μύθοι του Ειρηνικού

«Η Βαϊάνα είναι η 16χρονη κόρη του αρχηγού Τούι» λέει ο σκηνοθέτης Ron Clements. «Είναι γενναία, αποφασιστική, γενναιόψυχη και απίστευτα έξυπνη. Είναι ανυποχώρητη και έχει βαθιά σύνδεση με τον ωκεανό». «Οπότε  της είναι πολύ ανησυχητικό που η φυλή της δεν ξεπερνάει τον ύφαλο που περιτριγυρίζει το νησί τους» προσθέτει ο έτερος σκηνοθέτης John Musker. «Το να παραμείνει περιορισμένη σ’ αυτόν τον ύφαλο, για τη Βαϊάνα είναι κάτι το αδιανόητο, αφού πάντα την προσέλκυε ο ωκεανός».

Η ιστορία αντλεί έμπνευση από τις προφορικές διηγήσεις της Ωκεανίας, όπου οι δημιουργοί ταξίδεψαν για να αντλήσουν όσο γίνεται περισσότερα στοιχεία. Για αιώνες, οι μεγαλύτεροι πλοηγοί στον κόσμο διέσχισαν τον τεράστιο Ειρηνικό ωκεανό, ανακαλύπτοντας τα πολυάριθμα νησιά της Ωκεανίας. Αλλά τότε, πριν από περίπου 3000 χρόνια, τα ταξίδια τους διακόπηκαν για μια χιλιετία περίπου, χωρίς να είναι γνωστό γιατί. «Η ναυσιπλοΐα είναι μεγάλο μέρος της κουλτούρας του Ειρηνικού» εξηγεί ο Musker. «Οι αρχαίοι Πολυνήσιοι διέσχισαν τη θάλασσα, πήγαν από νησί σε νησί με όργανα πλοήγησης, με τη γνώση της φύσης, των αστεριών, των κυμάτων και των ρευμάτων».

Ο σκηνοθέτης Ron Clements προσθέτει: «Ακούσαμε πολλές φορές από τους ανθρώπους που συναντήσαμε στα ταξίδια μας στα νησιά του Ειρηνικού ότι ο ωκεανός δεν χωρίζει τα νησιά, αλλά τα ενώνει. Το ταξίδι είναι κάτι για το οποίο περηφανεύονται οι νησιώτες του Ειρηνικού, είναι μέρος της ταυτότητας τους. Ήταν και συνεχίζουν να είναι, μερικοί από τους πιο σπουδαίους εξερευνητές όλων των εποχών. Η αίσθηση προσανατολισμού τους δεν είναι μόνο εξελιγμένη, είναι αξιοθαύμαστη».

Υπάρχουν πολλές θεωρείς, αλλά καμία δεν είναι σίγουρη για το τι συνέβη και υπήρξε αυτή η διακοπή 1000 χρόνων στην εξερεύνηση, πριν συνεχιστεί και οδηγήσει στην ανακάλυψη της Ταϊτής, της Χαβάης και της Νέας Ζηλανδίας. Αυτή η ανάκαμψη και η πιθανή εξήγηση της έδωσε τροφή στη φαντασία των δημιουργών. Ο Musker λέει ότι στην ιστορία τους η ηρωίδα, η Βαϊάνα,  είναι στο επίκεντρο αυτής της αναγέννησης. 

maxresdefault

Τα σαράντα κύματα της ιστορίας

Η αφηγηματική κουλτούρα του Ειρηνικού ωκεανού έχει την τιμητική της στην έναρξη της ταινίας. Η Γιαγιά Τάλα, η μητέρα του Αρχηγού Τούι και η εξομολόγος της Βαϊάνα, μοιράζεται την ιστορία της Τε Φίτι. «Η καρδιά του νησιού έχει τη μεγαλύτερη δύναμη του κόσμου: μπορεί να δημιουργεί την ίδια τη ζωή» λέει. «Και η Τε Φίτι μοιράστηκε τη δύναμης της με τον κόσμο».

Η ιστορία της γιαγιάς καλλιεργείται με στοιχεία του Μάουι, του ημίθεου του ανέμου και της θάλασσας, που κλέβει την καρδιά της Τε Φίτι και εξαπολύει το αφόρητο σκοτάδι που απειλεί τη ζωή των νησιωτών. Ο Μάουι έρχεται αντιμέτωπος με τον Τε Κάα, έναν δαίμονα της γης και της φωτιάς που τελικά χάνει την καρδιά της Τε Φίτι μέσα στη θάλασσα.

Η ταινία εισάγει μια πολύ σημαντική παρουσία στη ζωή της Βαϊάνα. Τον Ωκεανό, μια ενσάρκωση της θάλασσας που επιλέγει τη Βαϊάνα για να βρει τον Μάουι και να επιστρέψει την καρδιά της Τε Φίτι προκειμένου να σώσει το νησί και τη φυλή της από το σκοτάδι που τους έχει κατακλύσει. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ο Αρχηγός Τούι, ο πατέρας της Βαϊάνα απαγορεύει την πλοήγηση πέρα από τον ύφαλο που περιτριγυρίζει τις ακτές τους. Ο Τούι έχει δει πολλούς να φεύγουν πέρα από τον ύφαλο και να μην ξαναγυρίζουν και, από αγάπη για τον λαό του, έχει απαγορέψει κάτι τέτοιο. Η Βαϊάνα πρέπει να πάει ενάντια στις επιθυμίες του πατέρα της και να ακολουθήσει το πεπρωμένο της όπως το ορίζει ο Ωκεανός.

Ο γεροδεμένος ημίθεος Μάουι, ένας χαρισματικός χαρακτήρας στην ταινία, είναι εμπνευσμένος από διάφορα παραμύθια και θρύλους για αυτόν σε όλον τον Ειρηνικό. Ο Musker λέει ότι ενθουσιάστηκαν με τις ιστορίες που διάβασαν και που τους διηγήθηκαν οι άνθρωποι της περιοχής. Στα περισσότερα νησιά, ο Μάουι είναι ένας πληθωρικός απατεώνας που μεταμορφώνεται. «Μπορεί να σηκώσει ολόκληρα νησιά από τη θάλασσα με το αγκίστρι του. Έχει τη δύναμη να επιβραδύνει τον ήλιο. Είναι μια απίστευτη μορφή».

Ο Μάουι, που κάνει το δικό του ταξίδι αυτογνωσίας, οδηγεί απρόθυμα τη Βαϊάνα στην αναζήτηση της για να γίνει πλοηγός και να σώσει τον λαό της. Μαζί, θα διασχίσουν τον ωκεανό σε μια καταιγιστική περιπέτεια, θα συναντήσουν τεράστια τέρατα και απίστευτες τρικλοποδιές και κατά τη διάρκεια της διαδρομής του, η Βαϊάνα ανακαλύπτει αυτό που πάντα έψαχνε, την ταυτότητα της.

1

Οι δημιουργοί στην Ωκεανία

Όταν ξεκίνησαν να στήνουν μια ταινία κινουμένων σχεδίων στα πανέμορφα νησιά του Ειρηνικού, οι σκηνοθέτες Ron Clements και John Musker ανέτρεξαν στα αγαπημένα τους μυθιστορήματα και τους αγαπημένους τους πίνακες από τον Ειρηνικό. Αλλά μόλις άρχισαν να εξερευνούν τα απίστευτα παραμύθια της πολυνησιακής μυθολογίας, οι δημιουργοί κατάλαβαν ότι έπρεπε να σκαλίσουν ακόμα πιο βαθιά. Ήξεραν ότι έπρεπε να πάνε στα νησιά του Ειρηνικού για να δουν μέρη και να συναντήσουν τους ντόπιους.

Ο Ειρηνικός ωκεανός φιλοξενεί χιλιάδες νησιά, γνωστά ως Πολυνησία, Μικρονησία και Μελανησία. Για τους νησιώτες του Ειρηνικού όλα μαζί φτιάχνουν την Ωκεανία και ο ωκεανός ανάμεσα στα νησιά θεωρείται μέρος του κόσμου τους, που ξεπερνά σε μέγεθος τις ΗΠΑ. Οι δημιουργοί της ταινίας εμπνεύστηκαν από τους ανθρώπους που ζουν εκεί, την κουλτούρα τους, την ιστορία και τις παραδόσεις που περνάνε από γενιά σε γενιά.

Οπότε οι δύο σκηνοθέτες, ο Clements και ο Musker ταξίδεψαν μέχρι την Ωκεανία για να εξερευνήσουν τα νησιά όχι ως τουρίστες, αλλά ως παρατηρητές, εξερευνητές και μελετητές. «Γυρίσαμε όχι μόνο με ιδέες, εικόνες και έμπνευση για την ιστορία μας, αλλά και αποφασισμένοι να κάνουμε κάτι που θα άρεσε στους ανθρώπους που γνωρίσαμε» σχολιάζει ο Musker. «Δεν κάνουμε ντοκιμαντέρ, φυσικά. Αλλά μια ταινία κινουμένων σχεδίων, μια ταινία μυθοπλασίας. Αλλά οι εμπειρίες  πότισαν τη φαντασία μας με αναπάντεχο τρόπο».  

vaiana_gr_webuse_rdate

Μικρά Πορτρέτα

Βαϊάνα (με τις φωνές των Auli‘i Cravalho /Μαρίνας Σάττι)

Η Βαϊάνα είναι μια τολμηρή, πεισματάρα και καλόκαρδη 16χρονη κοπέλα που ψάχνει να βρει τον εαυτό της. Ο πατέρας της, ο Αρχηγός Τούι, θέλει να ακολουθήσει τα βήματα του και να γίνει αρχηγός του νησιού μια μέρα. Όμως η Βαϊάνα έλκεται από τη θάλασσα, παρ’ όλο που ο πατέρας της έχει απαγορέψει σε όλους να περάσουν τον ύφαλο. «Μοιάζει να μην έχει δυνατότητα να πραγματοποιήσει την πραγματική της επιθυμία και την ίδια στιγμή να παραμείνει πιστή στο λαό της και στην κουλτούρα της» λέει ο σκηνοθέτης Ron Clements. «Κατάγεται από τους πλοηγούς, αλλά δεν το ξέρει ακόμα».

Όταν το νησί της αρχίζει να κυκλώνεται από διάφορες απειλές, η Βαϊάνα παραβλέπει τους κανόνες του πατέρα της και βάζει πλώρη για μια επική περιπέτεια προκειμένου να σώσει το λαό της και να βρει τις απαντήσεις που έψαχνε μια ζωή. «Θέλει να λύσει το πρόβλημα αυτού του κόσμου που τους έχει στοιχειώσει και έχει κάνει το ταξίδι αδύνατο. Αν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα που τους έχει ταλαιπωρήσει για χίλια χρόνια, ίσως το ταξίδι να ξαναγίνει δυνατό» σχολιάζει ο σκηνοθέτης John Musker.

Η Βαϊάνα παίζει απέναντι από τον Μάουι, έναν πληθωρικό ημίθεο, τον οποίο πρέπει να πείσει να τη συνοδεύσει στο ταξίδι της. Είναι μια πολύ σημαντική αποστολή για εκείνη, αλλά όχι για αυτόν.

Μάουι (με τις φωνές των Dwayne Johnson /Μιχάλη Κουινέλη-Stavento)

Ο Μάουι είναι ένας ημίθεος, μισός θεός, μισός θνητός και ολόκληρος υπέροχος. Χαρισματικός και αστείος, αμολάει ένα μαγικό αγκίστρι και μεταμορφώνεται σε διάφορα ζώα ή τραβάει νησιά από τη θάλασσα. Ρίχνει λάσο στον ήλιο για να δώσει μεγαλύτερες μέρες στους ανθρώπους και τιθασεύει τη θαλάσσια αύρα για το καλό τους. O Μάουι κάποτε θεωρούνταν φοβερός ήρωας στην Ωκεανία, αλλά μετά από μια μοιραία απόφαση, βρίσκεται απομονωμένος. «Ο Μάουι είναι υπεύθυνος για τα προβλήματα που απειλούν τον λαό της Βαϊάνα» λέει ο σκηνοθέτης John Musker. «Πληρώνει το τίμημα για τις πράξεις του και είναι κατά κάποιο τρόπο ένας χαμένος ήρωας, μια σκιά του παλιού του εαυτού».

Θα χρειαστούν εκατοντάδες χρόνια και μια αποφασισμένη έφηβος για του δοθεί η ευκαιρία να επανορθώσει τις πράξεις του. «Η Βαϊάνα τον χρειάζεται για να κάνει το σωστό και να αποκαταστήσει αυτό που έχει χαθεί» λέει ο Musker.

Σ’ αυτό το σημαντικό ταξίδι που θα κάνει μαζί με τη Βαϊάνα, ο Μάουι επιστρατεύει τις υπερδυνάμεις του. Ο χαρακτήρας του Μάουι είναι εμπνευσμένος από έναν μυθολογικό ήρωα που είναι γνωστός σε όλη την Ωκεανία. Είναι ένας αστείος, ισχυρός ήρωας και όλοι ξέρουν τις περιπέτειες του. Η μεγαλύτερη πρόκληση για τους δημιουργούς ήταν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες όλων, καθώς είναι τόσο δημοφιλής. Η φωνή του ανήκει στον Dwayne Johnson που έχει ρίζες στη Σαμόα στον νότιο Ειρηνικό ωκεανό. «Όλοι μεγαλώσαμε με ιστορίες του Μάουι, είναι ένας φοβερός ημίθεος» λέει ο ηθοποιός. «Καθηλώνει τα παιδιά. Οπότε είχα την ευκαιρία να δείξω την κουλτούρα μου και να συμμετέχω σε κάτι ιστορικό».

Γιαγιά Τάλα (με τις φωνές των Rachel House/Βίνας Παπαδοπούλου)

Η Γιαγιά Τάλα είναι η εξομολόγος και η καλύτερη φίλη της Βαϊάνα. Μοιράζονται μια ιδιαίτερη σχέση με τον ωκεανό. Παρ’ όλο που ο γιος της, ο Αρχηγός Τούι, είναι φοβερός αρχηγός, η Γιαγιά Τάλα κάνει τα δικά της. Νιώθει ότι ο ωκεανός έχει μεγάλα σχέδια για τη Βαϊάνα, αλλά δε θα αποκαλύψει τα μυστικά των προγόνων πριν να έρθει η ώρα.

«Κρατάει τα μυστικά των αρχαίων ιστοριών» λέει ο σεναριογράφος Jared Bush. «Ξέρει την ιστορία των ανθρώπων της και καταλαβαίνει πόσο σημαντικό είναι που η Βαϊάνα πιστεύει στα όνειρα της. Υποστηρίζει την επιθυμία της και την ενθαρρύνει να ακούσει το ένστικτο της, που είναι και το μεγάλο θέμα της ταινίας».

Η φωνή της Γιαγιάς Τάλα ανήκει στη Rachel House. «Μου άρεσε πολύ η Βαϊάνα ως χαρακτήρας» λέει η House. «Είναι πολύ ωραίο να βλέπουμε μία πρωταγωνίστρια από την Πολυνησία και μάλιστα πολύ θαρραλέα. Ειδικά οι γυναίκες εκπαιδεύονται στο να είναι τέλειες, όχι γενναίες. Νιώθω ότι η Βαϊάνα είναι η επιτομή της γενναιότητας. Ελπίζω τα κορίτσια να το ενστερνιστούν αυτό».

Σύμφωνα με την House, η Γιαγιά Τάλα είναι σοφή και πεισματάρα. «Οι πιο ηλικιωμένοι από εμάς έχουν έναν διαφορετικό τρόπο να στέκονται, δεν τους νοιάζει τι πιστεύουν οι άλλοι. Είναι κάτι υπέροχο και πολύ απελευθερωτικό. Ως αποτέλεσμα, η Τάλα μπορεί να φαίνεται λίγο τρελή σε πολλούς στο χωριό, αν και είναι κάποια που έχει τη γνώση που θα οπλίσει τη Βαϊάνα σε αυτό το επικό ταξίδι».

Ο Αρχηγός Τούι (με τις φωνές των  Temuera Morrison /Δημήτρη Πακσόγλου)

Ο πατέρας της Βαϊάνα, ο Αρχηγός Τούι, είναι ο ευσεβής αρχηγός της φυλής του νησιού Μοτουνούι. Θέλει η Βαϊάνα να ακολουθήσει τα χνάρια του ως αρχηγός του λαού, αλλά φοβάται τη σχέση της κόρης του με τον ωκεανό και τον κόσμο που απλώνεται πέρα από τον ύφαλο. «Ο μπαμπάς της λέει ξανά και ξανά ότι δεν πρέπει να αμοληθεί στην επικίνδυνη θάλασσα» λέει ο σεναριογράφος Jared Bush. «Επιμένει ότι ο ρόλος της Βαϊάνα είναι να αναλάβει την αρχηγία της φυλής στο μέλλον. Της θυμίζει την τεράστια ευθύνη της και πόσο σημαντικό είναι να το ενστερνιστεί αυτό». Παρ’ όλο που μοιάζει να είναι πολύ διαφορετικοί, ο Αρχηγός Τούι και η Βαϊάνα μοιράζονται πολλά περισσότερα από αυτά που νομίζουν.

Η φωνή του Αρχηγού Τούι ανήκει στον Temuera Morrison. «Οι καλύτεροι αρχηγοί είναι ταπεινοί και προσγειωμένοι. Ο Αρχηγός Τούι είναι πολύ αγαπητός και προσέχει τη φυλή του Μοτουνούι» λέει ο Morrison, που καταλαβαίνει πολύ καλά την ανάγκη της Βαϊάνα να πάει πέρα από τον ύφαλο. «Μερικοί είναι γεννημένοι για να διασχίσουν τον ωκεανό, να ψάξουν πέρα από τον ορίζονται. Έχω μια αδελφή με το ίδιο όνομα και ξέρω ότι σημαίνει μεγάλος μπλε ωκεανός. Οπότε ήμουν πολύ ενθουσιασμένος που ήμουν μέρος της ταινίας».

Σίνα (με τις φωνές των Nicole Scherzinger /Βάσιας Ζαχαροπούλου)

Η μητέρα της Βαϊάνα την προσέχει πάντα. Είναι παιχνιδιάρα, έξυπνη και ξεροκέφαλη. Εκτιμά την επιθυμία της Βαϊάνα να πλέει στη θάλασσα. Αλλά όπως και ο Τούι, ο ισχυρογνώμων σύζυγος της, η Σίνα θέλει να προστατεύσει την κόρη της από τους μυθικούς κινδύνους πέρα από τον ύφαλο. Πάνω απ’ όλα όμως, η Σίνα εμπιστεύεται τη Βαϊάνα ότι θα πάρει τις σωστές αποφάσεις.

Η Nicole Scherzinger χαρίζει τη φωνή της στη Σίνα. «Η Σίνα μου θυμίζει όλες τις γυναίκες στην οικογένεια μου» λέει η ηθοποιός. «Έχει πλάκα, είναι παιχνιδιάρα, αλλά και πολύ δυνατή. Νιώθω ότι είναι ο στυλοβάτης της οικογένειας, όπως συμβαίνει συχνά με τις γυναίκες».

Ταματόα  (με τις φωνές των Jemaine Clement/Γιώργου Ζαχαρόπουλου)

Πρόκειται για ένα εγωκεντρικό καβούρι που ζει στο Λάλοταϊ, στο βασίλειο των τεράτων. Θέλει να ανέβει επίπεδο στην τροφική αλυσίδα και καλύπτεται με ό,τι λαμπυρίζει. Κατέχει μια μεγάλη συλλογή από στολίδια, ενώ κρατάει μεγάλη κακία στον Μάουι.

Σύμφωνα με τον σεναριογράφο Jared Bush, ο Μάουι  και ο Ταματόα σχετίζονται. «Ο Ταματόα λέει στον Μάουι ότι δεν είναι και τόσο διαφορετικοί. Και οι δύο καλύπτονται με μεγαλείο. Ο Μάουι με τατουάζ που δείχνουν τα πολλά του κατορθώματα και ο Ταματόα με τη γυαλιστερή του συλλογή από θησαυρούς. Και οι δυο θέλουν να νιώσουν σημαντικοί και να καλύψουν τις ανασφάλειες τους».

Πολεμιστές Καμακόρα

Είναι οι άγριοι πειρατές της καρύδας που ζουν στα απομεινάρια ενός πλοίου που επιπλέουν στον ωκεανό. Μπορεί να είναι μικρόσωμοι, αλλά είναι αδίστακτοι πολεμιστές και δε θα σταματήσουν μπροστά σε τίποτα για να αποκτήσουν από που θέλουν.

Χέιχέι

Είναι ο χαζός κόκορας, ο τρελός του χωριού στην πραγματικότητα. Κατά λάθος ταξιδεύει λαθραία με το κανό της Βαϊάνα και έτσι είναι συνοδοιπόρος στο επικό της ταξίδι. Όταν μάλιστα ο Μάουι βάζει στο μάτι το πουλερικό για να το καταβροχθίσει στο επόμενο του γεύμα, η Βαϊάνα μπαίνει στη μέση και σώζει τον ΧέιΧέι.

Πούα

Είναι το πιστό κατοικίδιο γουρουνάκι της Βαϊάνα, που διαθέτει την ενέργεια και την αθωότητα ενός κουταβιού. Είναι απονήρευτος και γλυκός, θα κάνει τα πάντα για τη Βαϊάνα. Ο Πούα θέλει να την βλέπει  ευτυχισμένη.

Τε Κάα

Είναι ένα τεράστιο τέρας της λάβας που κανείς δεν μπορεί να νικήσει. Όταν ο Μάουι έκλεψε την κάρδια της Τε Φίτι, ο Τε Κάα αφυπνίστηκε και πάλεψε με τον ημίθεο για τον πολύτιμο θησαυρό. Αλλά η καρδιά της Τε Φίτι χάθηκε στη θάλασσα και φυσικά ο Τε Κάα δεν είναι πολύ ικανοποιημένος με αυτή την εξέλιξη. «Ο Τε Κάα παραμονεύει κοντά στην Τε Φίτι» λέει ο σεναριογράφος Jared Bush. «Είναι αυτός ο απίστευτος εχθρός που ακόμα και ο Μάουι δεν θα μπορούσε να νικήσει και είναι ακόμα εκεί έξω, περιμένοντας την επόμενη μάχη».  

Leave a Reply