«ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΛΩΡΗΣ»: ΜΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

παράστασηΜια πολύ όμορφη πρωτοβουλία για το κλείσιμο της θεατρικής σεζόν παίρνει φέτος ο θίασος Αδράχτι και οι συντελεστές του, παρουσιάζοντας την Κυριακή των Βαΐων 9/4/17, στις 12:00 την παράσταση «Τα λόγια της πλώρης», του Αντρέα Καρκαβίτσα στο θέατρο Βεάκη. Η παράσταση έχει εορταστικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα και θα την παρακολουθήσουν δωρεάν, παιδιά από ιδρύματα όπως Το χαμόγελο του παιδιού, Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, Παιδικό χωριό SOS. Επίσης είναι μια καλή ευκαιρία για τις οικογένειες που θέλουν να παρακολουθήσουν την παράσταση αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, καθώς οι πόρτες του θεάτρου Βεάκη θα είναι ανοιχτές ειδικά γι’ αυτή τη μέρα. Αξίζει να σημειωθεί πως η παράσταση έχει ανακηρυχτεί από την Ευρωπαϊκή ένωση εκπαιδευτικών (AEDEGREECE), ως «ένα άριστο διαθεματικό σχολικό μάθημα λογοτεχνίας-ιστορίας-μουσικής».

Η υπόθεση

Ο Μανωλιός, είναι ένας νεαρός νησιώτης και όνειρό του είναι να ταξιδεύει στη θάλασσα, όπως όλοι οι καπετάνιοι του νησιού του. Για οικογενειακούς λόγους, αναγκάζεται να παραμείνει στο νησί. Ακούει τις ιστορίες του φίλου του του Ανδρέα και των άλλων ναυτικών στο καφενείο του νησιού και με τη φαντασία του, τις ζει και ο ίδιος. Ζωντανεύει με το μυαλό του ιστορίες με γοργόνες, με φουρτούνες, με προλήψεις των ναυτικών, αλλά και με τα αστεία περιστατικά στα ταξίδια τους. Ιστορίες που διδάσκουν στα παιδιά, τη δύναμη της θέλησης, της φιλίας, της αλληλεγγύης και της ομαδικότητας. Με τον φόβο, ότι δεν θα πραγματοποιήσει το όνειρό του, ζητά από τον φίλο του Ανδρέα, να καταγράψει όλες αυτές τις ιστορίες και να του τις δώσει, ώστε να τις ζει και ο ίδιος, έστω μέσα από τον γραπτό λόγο.

Η παράσταση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

Θέατρο Βεάκη: Στουρνάρη 32, Εξάρχεια, τηλ. 210 5223522

Είσοδος: Ελεύθερη

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Κείμενο-Θεατρική μεταφορά: Γιώργος Παπαευσταθίου

Χορογραφίες: Αναστασία Γεωργαλά – Δήμητρα Γρατσιούνη

Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: Κατερίνα Χατζοπούλου

Μουσική επιμέλεια: Χριστίνα Σιμιτζή

Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαευσταθίου

Σχεδιασμοί φωτισμών: Βασίλης Πλατάκης

Επιμέλεια προγράμματος – αφισών: Νικήτας Κοτροκόης

Παραγωγή: Θίασος «ΑΔΡΑΧΤΙ»

Ηχογράφηση τραγουδιών & μίξη: Planet REC studio

Παίζουν οι ηθοποιοί: Χριστίνα Σιμιτζή, Γιώργος Παπαευσταθίου, Νίκος Καραστέργιος, Στεφανία Φιλιάδη, Τζένη Παπαδημάτου, Μύριαμ Χρονοπούλου, Παύλος Φαλούτσος, Γιάννης Πισκιτζής, Θαλής Πολίτης

Στα τραγούδια συμμετέχουν οι: Παναγιώτης Παπαευσταθίου, Σταυρούλα Ευθυμιάδου, Κατερίνα Χατζοπούλου

Leave a Reply