Ο ΠΙΑΝΙΣΤΑΣ: ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ

The Pianist 4 - Photo credit Heli Sorjonen - mTι γίνεται άραγε όταν ένας τελειομανής, αγέρωχος και γεμάτος αυτοπεποίθηση σολίστ έρχεται αντιμέτωπος με ένα σωρό απρόοπτα κατά τη διάρκεια του ρεσιτάλ του, στην προσπάθειά του να μαγέψει το σοβαρό κοινό του και να δαμάσει το ατίθασο πιάνο του; Σχεδόν κάθε κίνησή του επί σκηνής καταλήγει σε ένα μικρό Βατερλό, με αποτέλεσμα ο αισιόδοξος, πλην όμως ατυχής, σολίστ να χάσει κάθε ίχνος αξιοπρέπειας στο τέλος της παράστασης. Στην αρχή, δοκιμάζει να ανοίξει την αυλαία, αλλά εκείνη προβάλλει σθεναρή αντίσταση.

Κατά τη διάρκεια του ρεσιτάλ, ο κρυστάλλινος πολυέλαιος της σκηνής μετατρέπεται σε επικίνδυνη αιώρα-παγίδα, και το πιάνο σε ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί. Στη συνέχεια, μια χιονοστιβάδα από εμπόδια θα μετατρέψουν τη σκηνή σε σουρεαλιστικό πεδίο μάχης και… ό,τι ήθελε προκύψει. Και να που τελικά προκύπτει ένα πολύ διασκεδαστικό… χάος. Όσοι – μικροί και μεγάλοι! ––ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν αυτά και άλλα τόσα ευτράπελα, δεν έχουν παρά να παρακολουθήσουν τον Τόμας Μόνκτον, μέλος του Circo Aereo, στην κωμική παράσταση σύγχρονου τσίρκου «Ο Πιανίστας» που απομυθοποιεί τον κλασικό σολίστ.

«Ο Πιανίστας» φιλοξενείται στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας το Σάββατο 11 (ώρα 20:30) και την Κυριακή 12 Μαρτίου (ώρα 17:00) και έχει παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία σε πολλές διεθνείς καλλιτεχνικές διοργανώσεις, ενώ πέρυσι ήταν μία από τις πιο δημοφιλείς παραγωγές του FRiNGE Festival του Εδιμβούργου.

Η παράσταση του Τόμας Μόνκτον και του Circo Aereo στο Μέγαρο εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Σειράς Γέφυρες που διευθύνει ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος. Ο Τόμας Μόνκτον γεννήθηκε στη Νέα Ζηλανδία και ζει στη Φινλανδία. Μέλος του Circo Aereo, εκπαιδεύτηκε στη σχολή CircoArts της χώρας του και στη σχολή του Jacques Lecoq στο Παρίσι. Το ντεμπούτο του με το «Moving Stationery» πήρε πολλές διακρίσεις, παρουσιάστηκε στη Νέα Υόρκη και σε μεγάλα φεστιβάλ της Νέας Ζηλανδίας. Η διεθνής ομάδα σύγχρονου τσίρκου Circo Aereo, με έδρα τη Γαλλία και τη Φινλανδία, περιοδεύει από το 1996 σε πάνω από 30 χώρες. Κινείται ανάμεσα στην τέχνη του τσίρκου και του σωματικού θεάτρου, εξερευνώντας και επεκτείνοντας τα όρια της σύγχρονης performance.

Ο πιανίστας

«Ο Πιανίστας»

Διάρκεια: περίπου 60 λεπτά

H παράσταση απευθύνεται και σε παιδιά άνω των 5 ετών

Πρώτη παρουσίαση: Hämeenlinna City Theatre, Φινλανδία, Σεπτέμβριος 2013

Σκηνοθεσία-Σχεδιασμός: Thomas Monckton & Sanna Silvennoinen

Σχεδιασμός φωτισμών: Juho Rahijärvi

Ηχητικός σχεδιασμός: Tuomas Norvio

Σχεδιασμός κοστουμιούKati Mantere

The Pianist -trailer from Circo Aereo on Vimeo.

Τιμές εισιτηρίων 16 € (Ζώνη Β) • 25 € (Ζώνη Α) Ειδικές τιμές Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: 6 € • Πολύτεκνοι, 65+: 10 €

Πληροφορίες 210 72.82.333 www.megaron.gr

Επίσης

https://www.facebook.com/megaron.gr

http://www.pinterest.com/megaronathens/

https://twitter.com/MegaronAthens

Leave a Reply