ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ ΚΟΥΚΛΟΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΑΙΡΗΒΗ ME TON ΜΙΣΟΚΟΚΟΡΑΚΟ

2. foto _kokorasΑπό την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 ξεκινούν οι κυριακάτικες κουκλοπαραστάσεις στο Εργαστήρι Μαιρηβή. Η αυλαία ανοίγει με τον Μισοκοκοράκο, μια παράσταση που τόσο πολύ αγάπησε το κοινό.

Λίγα λόγια για το λαικό παραμύθι “Ο μισοκοκοράκος”: Ένας κόκορας που, από τη φύση του, είναι μικροκαμωμένος και καχεκτικός ζει σ’ ένα φτωχικό σπιτικό, μαζί μ’ έναν καλοκάγαθο γέρο και μια γκρινιάρα γριά. Μαζί τους ζει και μια κότα που, επειδή γεννάει αβγά, έχει την εύνοια της γριάς τσιγκούνας. Η οποία, από την άλλη, δεν καλοβλέπει τον κόκορα, τον θεωρεί άχρηστο και, παρά τη διαφωνία του γέρου, επιμένει να τον διώξουν. Έτσι ο μισοκοκοράκος θα καταλήξει μόνος στο δρόμο, ψάχνοντας την τύχη του. Καθώς περπατά αποδιωγμένος και στενοχωρημένος, βρίσκει ένα φλουρί! Ενθουσιασμένος, παίρνει το δρόμο της επιστροφής. Και εδώ αρχίζει η περιπέτειά του…
Η ιστορία ανήκει στον κύκλο των λαϊκών αμοραλιστικών παραμυθιών. Σκοπός σ’ αυτά τα παραμύθια δεν είναι η ηθική, αλλά να δώσουν στο παιδί την ελπίδα και τη διαβεβαίωση, ότι ακόμα και ο πιο ασήμαντος και ταπεινός, μπορεί να πετύχει στη ζωή.

Ο μισοκοκοράκος“Ο μισοκοκοράκος”

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017, στις 12 το μεσημέρι
Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017, στις 12 το μεσημέρι

Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία 

Διάρκεια: 60’

Για όλες τις ηλικίες 

(η παράσταση έχει επιχορηγηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού)

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ, για ανέργους 8 ευρώ, για ομάδες 7 ευρώ, ειδικές τιμές για σχολεία

Συντελεστές της παράστασης

Σκηνοθεσία-σκηνογραφία: Μαιρηβή Γεωργιάδου
Κουκλοπαίκτες: Μιρέλα Κατσά/Θοδωρής Κορόζης, Μαιρηβή Γεωργιάδου,
Φωτισμοί-τεχνική επιμέλεια: Ρικάρντο Ντι Λάουρο
Μουσική: George Enescu, Γιώργος Παυλάκος
Φωτογραφία: Τόλης Μαστρόκαλος

Έκπληξη!!! Πριν από την παράσταση τα παιδιά μπορούν να επισκεφθούν την έκθεση κούκλας που λειτουργεί στον ιδιαίτερο και ατμοσφαιρικό χώρο του εργαστηρίου. Κούκλες και σκηνικά από παραστάσεις του “Εργαστήρι Μαιρηβή”, σας περιμένουν και σας δίνουν τη δυνατότητα να έρθετε πιο κοντά με την τέχνη του  κουκλοθέατρου!!!

Προσοχή!!!
Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017, στις 12 το μεσημέρι
“Ιστορίες από Σκουπίδια” TEATRO DE LA PLAZA (Βραζιλία)
Κουκλοθέατρο με αντικείμενα
στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Αφήγησης που διοργανώνει για 5η συνεχή χρονιά
το “Εργαστήρι Μαιρηβή”

Περισσότερα:
http://www.mairivi.gr/apps/gr/spag/festival.html

Λίγα λόγια για τις κούκλες της παράστασης: Οι κούκλες της παράστασης είναι μαρότες, ένα είδος κούκλας με εξαιρετική κίνηση και ζωντάνια. Κάθε κούκλα είναι μοναδική, με πρόσωπα και άκρα γλυπτά, από ξυλοπολτό. Οι κουκλοπαίκτες χειρίζονται τις κούκλες με μηχανισμό που βρίσκεται στο εσωτερικό του σώματός τους, ενώ τα άκρα τους με συρμάτινα μπαστουνάκια, εξασφαλίζοντας έτσι με εξαιρετική ακρίβεια την απόδοση των κινήσεων κάθε χαρακτήρα.

Ο μισοκοκοράκος

«Εργαστήρι Μαιρηβή»
Κουκλοθέατρο
Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή
Τηλ. 2105222181, 6942420062
info@mairivi.grwww.mairivi.gr

Leave a Reply