ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΑΙΡΗΒΗ

clip_image004[2]Το Εργαστήρι Μαιρηβή και ο Στέλιος Πελασγός προσκαλούν μικρούς και μεγάλους σε μια ανοιχτή γιορτή προφορικού λόγου το Σάββατο 7 Οκτωβρίου στις 8 μ.μ.

Ελάτε να ακούσετε και να διηγηθείτε αληθινές ή φανταστικές ιστορίες μαζί με τους μελλοντικούς αλλά και τους παλαιότερους καλφάδες της προφορικής αφήγησης. Θα ακουστούν ιστορίες ζωής, μύθοι, παραμύθια, ανέκδοτα, σοφίες και αμπελοφιλοσοφίες, ιστορίες για αλαφροΐσκιωτους και για επαναστάτες, από την προϊστορία και από το διαδίκτυο, από τις μικρές ελληνικές πατρίδες και τους δρόμους της οικουμένης αλλά και έμμετρες αποδόσεις της προφορικής και γραπτής παράδοσης όπως Ο Σιμιγδαλένιος, ο Βιος της Αγίας Φιλοθέης, Ο Λεωνίδας της Σπάρτης, Προμηθέας, και ο Ερωτόκριτος.

Φέτος  στην γιορτή είναι καλεσμένη η αφηγήτρια Μάγδα Κοσσίδα με τις μαθήτριες της. Η Μάγδα Κοσσίδα έχει  διαπρέψει στην Γαλλία και εισηγείται στην Ελλάδα την έμμετρη αφήγηση και την προφορική απόδοση εμβληματικών λογοτεχνικών έργων.

Πότε: Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017, στις 8 μ.μ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για μικρούς και μεγάλους!

“Εργαστήρι Μαιρηβή”

Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή

Τηλ.: 210 5222181, 6942420062

Και μη ξεχνάτε… Εργαστήρια Αφήγησης 2017-2018 με τον Στέλιο Πελασγό! “Πώς να λέμε παραμύθια σαν να ξαναφτιάχνουμε τον κόσμο”, Προφορική Αφήγηση και Δημιουργικός λόγος. Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται ένα Σάββατο κάθε μήνα από Οκτώβριο μέχρι Μάιο. Το κάθε Σάββατο (10 π.μ. – 3 μ.μ.) αποτελεί μια ενότητα, η οποία ολοκληρώνεται κάθε φορά. Υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης μίας, περισσοτέρων ή όλων των ενοτήτων.

Τα Εργαστήρια προφορικής λογοτεχνίας και αφήγησης του Στέλιου Πελασγού λειτουργούν από το 1991 και ανελλιπώς στο Εργαστήρι Μαιρηβή από το 2000 και έχουν  δώσει φτερά σε εκατοντάδες αφηγήτριες και αφηγητές που με τον προφορικό και τον γραπτό λόγο ομορφαίνουν τα παιδικά όνειρα και τα ενήλικα οράματα.

Πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής: 210 5222181, 6942420062 

Μικρό ιστορικό

Το “Εργαστήρι Μαιρηβή” αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της κουκλοθεατρικής τέχνης στην Ελλάδα. Λειτουργεί από το 1999 με σκοπό την έρευνα, την εξάπλωση και τη διεύρυνση της τέχνης του Κουκλοθέατρου και βασίζεται στην αγάπη και τη γνώση μιας δημιουργικής καλλιτεχνικής ομάδας, που αποτελείται από ανθρώπους που, προέρχονται από τον επαγγελματικό χώρο του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού Κουκλοθέατρου. Διατηρεί θεατρική σκηνή στην περιοχή του Ψυρρή, αφιερωμένη αποκλειστικά και μόνο στο Kουκλοθέατρο και Μουσείο Κούκλας στην περιοχή του Μεταξουργείου. Ανεβάζει δικές του παραγωγές και υλοποιεί εργαστήρια για ενήλικες και παιδιά. Από το 2013 και κάθε χρόνο διοργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης. Στο πλαίσιο αυτό Κουκλοθίασοι και Παραμυθάδες από όλο τον κόσμο έρχονται στο “Εργαστήρι Μαιρηβή” με παραστάσεις και εργαστήρια.

clip_image002[2]

Leave a Reply