ΔΥΟ ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΕΣ ΚΟΥΤΑΛΕΣ ΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΤΡΕΝΟ ΣΤΟ ΡΟΥΦ

Δυο ξεροκέφαλες κουτάλεςΗ ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ συνεχίζει για 5η χρονιά το επιτυχημένο ταξίδι της παράστασης «Δυο Ξεροκέφαλες Κουτάλες», που αποτελεί πλέον μια παράσταση – σταθμό στο χώρο του θεάτρου για παιδιά, με συνεχή sold-out για τέσσερα συναπτά έτη! Την απολαυστική αυτή περιπέτεια θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και φέτος οι μικροί μας φίλοι, αφού θα συνεχίσει το μαγικό της ταξίδι τις Κυριακές, αλλά και σε επιλεγμένες ημερομηνίες για πρωινές σχολικές παραστάσεις.

Το έργο «Δυο Ξεροκέφαλες Κουτάλες» έχει ξεχωρίσει για το υπέροχο πρωτότυπο κείμενο, το οποίο υπογράφουν οι συγγραφείς Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη (Ιδρυτικά μέλη της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ και βραβευμένοι με 2 Κρατικά βραβεία και με το διεθνές White Raven), την ευρηματική σκηνοθεσία του Γκάυ Στεφάνου μέσα σε ένα πραγματικό βαγόνι τρένου, το ζωντανό τραγούδι και τη συνεχή διάδραση με τα παιδιά. Η ιστορία, μάλιστα. που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από μικρούς και μεγάλους, μεταφέρθηκε και κυκλοφόρησε σε βιβλίο από τις εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ενώ η πρωτότυπη μουσική της παράστασης κυκλοφόρησε σε cd από τη RAW MATERIAL.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ:
Ένας πρίγκιπας που σταματά ξαφνικά να τρώει και να μιλάει, φέρνει τους δυο καλύτερους- αλλά αλαζόνες- μάγειρες στην αυλή του αυταρχικού Βασιλιά, με τη διαταγή να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ετοιμάσουν το ωραιότερο γεύμα. Η συνεργασία, όμως, ανάμεσά τους μοιάζει αδύνατη, το χάσμα μεταξύ τους τεράστιο και η θέση στο παλάτι που περιμένει τον νικητή, μία και μοναδική! Μα, τι επιτέλους τραβάει η όρεξη του πρίγκιπα; Όταν τα πράγματα φτάνουν στο απροχώρητο, θα αναχωρήσουν για τη Χώρα της Σκέψης, όπου οι σκέψεις όλων (ακόμα και των ίδιων των παιδιών της παράστασης!) πετάνε στον αέρα και ακούγονται δυνατά. Από αυτό το παράξενο, όμως, και μαγικό μέρος, κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει αν δεν μάθει πρώτα… να ακούει!

Η φιλία, ο σεβασμός της διαφορετικότητας και η αξία της συνεργασίας είναι θέματα που θίγονται στο έργο αυτό. Πώς μπορούν άνθρωποι με διαφορετικά πιστεύω και κουλτούρα να συνεργαστούν απαλλαγμένοι από χρόνιες προκαταλήψεις που έχουν ο ένας για τον άλλον; Πώς γίνεται κάτι που φαντάζει ακατόρθωτο για τον έναν, να λύνεται ως δια μαγείας όταν αποφασίζουν να συνεργαστούν τέσσερα χέρια και δυο μυαλά; Πραγματεύεται, επίσης, την όποια αίσθηση ανωτερότητας και εξουσίας που δεν αφήνει περιθώρια διαλόγου, απορρίπτοντας, έτσι, όποιον δεν συμφωνεί μαζί μας. Την αναγκαιότητα να ακολουθεί κανείς τα όνειρά του και τις πραγματικές του επιθυμίες, από τις οποίες όμως μας αποπροσανατολίζει ο διαρκής ο ανταγωνισμός και η πίεση να είμαστε πάντα και σε όλα οι καλύτεροι! Παιχνιδιάρικη διάδραση με τα παιδιά υπάρχει σε όλη τη διάρκεια της παράστασης, αλλά ακόμα και πριν από αυτήν, αφού στο υπέροχο βαγόνι – φουαγιέ του τρένου, οι ηθοποιοί υποδέχονται τα παιδιά και τα εισάγουν στο Θεατρικό Βαγόνι προκειμένου να συνταξιδέψουν!

Η ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, με πολλές επιτυχίες όπως τα: «Σβήσε το φως», «Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή», «Ο κύριος Κιχ και το μυστικό κουτί των Ήχων», «Απαγορεύεται η Μουσική!», «Μίλα και Σουτ», «Ο κόσμος ανάποδα» κ.α. παρουσιάζει την μαγευτική παράσταση «Δύο Ξεροκέφαλες Κουτάλες» για 5η συνεχή χρονιά, για τους μικρούς και μεγάλους θεατές που δεν πρόλαβαν ακόμα να τη δουν!

72096152_958711314468175_7460646784889520128_nΔυο Ξεροκέφαλες Κουτάλες

Κείμενο Άγγελος Αγγέλου – Έμη Σίνη
Σκηνοθεσία – Σκηνικά Γκάυ Στεφάνου
Στίχοι – Κοστούμια: Έμη Σίνη
Μουσική Άγγελος Αγγέλου
Ηχογράφηση Γιώργος Ζιώτας
Βοηθ. Σκηνοθέτη Ελισσαίος Βλάχος
Βοηθ. Οργ. Παραγωγής Μαρία Ξυδάκη
Φωτισμοί Ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ
Αφίσα Κώστας Θεοχάρης

Παίζουν:
Αντώνης Γουγής, Δημήτρης Δημητρόπουλος, Ιωάννης Μυστακίδης

Αμαξοστοιχία – Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ
www.totrenostorouf.gr
www.facebook.com/To-Treno-sto-Rouf-railway-carriage-theatre
https://twitter.com/ToTrenoStoRouf
https://instagram.com/ToTrenostoRouf

Leave a Reply