Ο ΟΝΕΙΡΟΥΛΗΣ ΣΤΟΝ ΜΑΓΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΝΑΣΣΑ

DSC_11153To  Κέντρο Παραστατικών Τεχνών Dancevacuum παρουσιάζει την παράσταση της ομάδας Άνασσα “Ο Ονειρούλης στον μαγικό κόσμο των σχημάτων”, για παιδιά ηλικίας 3-8 χρονών.

Μια φορά κι έναν καιρό σε έναν τόπο κοντινό, στην Επιπεδοχώρα, ζούσε ο Ονειρούλης, ένα σημείο που ζούσε μια μονότονη ζωή! Ώσπου μια μέρα, γνωρίζει την Γραμμή και όλα αλλάζουν… Η ζωή του παίρνει χρώμα και σχήμα. Για την ακρίβεια…σχήματα! Ένα εκπαιδευτικό παραμύθι όχι μόνο για τα σχήματα αλλά και για τη σημασία της συνεργασίας και της φιλίας. 

Πρόκειται για μια διαδραστική παράσταση με παράλληλη προβολή stop motion animation εμπνευσμένη από την διδακτέα ύλη της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που εισαγάγει τα παιδιά στον κόσμο της γεωμετρίας με απλό, έξυπνο, ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο, μέσα από την κίνηση, το παιχνίδι, την φαντασία, τα συναισθήματα και την χρήση της τεχνολογίας. Την παράσταση διαδέχεται μια βιωματική δράση που αποτελείται από προβολές πινάκων, θεατρικό παιχνίδι και κατασκευές και στοχεύει  στην κατανόηση του θέματος της παράστασης και στην εμβάθυνση των εννοιών που διατυπωθήκαν κατά την διάρκεια της.

Ο Ονειρούλης στον μαγικό κόσμο των σχημάτων

Για παιδιά ηλικίας 3-8 χρονών

  Κάθε Κυριακή από 5 Νοεμβρίου στις 11:00

Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία

5, 12, 19, 26 Νοεμβρίου / 3, 17 Δεκεμβρίου

Διάρκεια παράστασης & βιωματικής δράσης:  70 λεπτά

Εισιτήρια: 8 ευρώ / ομάδες άνω των 50 ατόμων 7 ευρώ

Πληροφορίες-Κρατήσεις: 6977353886, 210-5013404

Κέντρο Παραστατικών Τεχνών Dancevacuum

Διογένους 42 Χαλάνδρι

www.dancevacuum,gr

Συντελεστές

Κείμενο – σκηνοθεσία: Ντόρα Ζαχαροπούλου

Μουσική : Ξενοφών Υφαντής

Χορογραφίες: Αμαλία Κοσμά

Κοστούμια: Ευαγγελία Μπούμπουλη

Ερμηνεία: Ελευθερία Γαλιατσάτου, Ήρα Μαγαλιού

Δημιουργική ομάδα ταινίας stop motion animation:

Σκηνοθεσία ταινίας: Αγάθη Δαρλάση

Διεύθυνση φωτογραφίας ταινίας: Νίκος Παστρικός

Clay & paper creator: Ήρα Μαγαλιού

Μοντάζ & post production: Αγάθη Δαρλάση & Νίκος Παστρικός

Ακούγονται οι: Χ. Ζησιμάτου, Ξεν.Υφαντής, Λ. Υφαντή, Ντ. Ζαχαροπούλου

Η ταινία είναι δημιουργία της ΑΝΑΣΣΑ & του STORYLAB.

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής

Ο Ονειρούλης στον μαγικό κόσμο των σχημάτων

Βιογραφικό Ντόρας Ζαχαροπούλου: Η Ντόρα Ζαχαροπούλου γεννήθηκε στη Αθήνα και είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Διομήδη Φωτιάδη, πτυχιούχος του Γεωλογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Αμερικανικού Κολλεγίου Αθηνών (Pierce College). Ως ηθοποιός έχει συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές και τηλεοπτικές παραγωγές και έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως οι Γ. Κακλέας, Α. Κράλλη, Χρ. Βαλαβανίδης, Α. Μυλωνάς, Κυριακή Σπανού, Β. Θωμόπουλος κ.α.. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας «Άνασσα» και σχεδιάζει “Art Tech” παραστάσεις και workshops, ένα είδος εκπαιδευτικού θεάματος που συνδυάζει δημιουργικά το γνωστικό αντικείμενο των θετικών επιστημών και νέων τεχνολογιών με τις καλές τέχνες και τις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες. Από το 2012 γράφει και σκηνοθετεί έργα για ενήλικες και παιδιά.

Leave a Reply