ΚΟΥ-ΚΟΥ!ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ | ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΣΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Κού-κου, μια βόλτα στο δάσοςΤο «Κού-κου! Μια βόλτα στο δάσος» είναι μια πρωτότυπη δημιουργία της Άννας Τζίμα που ακροβατεί ανάμεσα στη θεατρική παράσταση και το βιωματικό παιχνίδι δίνοντας τη σπάνια ευκαιρία σε πολύ μικρά παιδιά να συμμετέχουν σε μια εμπειρία εξερεύνησης του δάσους, της ζωής που φιλοξενεί καθώς και των στοιχείων της φύσης. Στη βόλτα του στο δάσος το παιδί θα γνωρίσει τον αέρα, τη βροχή, το ποτάμι, τον κεραυνό κι ο κούκος θα του μάθει να μην τα φοβάται. Θα του μάθει ακόμη ότι το δάσος είναι το σπίτι του και πως πρέπει να το προσέχει όπως το δικό του σπίτι.

Μέσα από πρωτότυπη ζωντανή μουσική και τραγούδια τα παιδιά – θεατές ακολουθούν το παιδί – ηθοποιό στο μαγικό του ταξίδι στο δάσος και καλλιεργούν αξίες, όπως η προστασία του περιβάλλοντος, που δύσκολα εδραιώνονται μέσα από τον κόσμο των μεγάλων.

Το «Κούκου, μια βόλτα στο δάσος!» ανέβηκε για πρώτη φορά το 2011 οπότε και είχε γνωρίσει μεγάλη επιτυχία ενθουσιάζοντας μικρούς και μεγάλους. Στην παράσταση ακούγεται αποκλειστικά ζωντανή μουσική ενώ χρησιμοποιούνται μουσικά όργανα όπως ξυλόφωνο, μεταλλόφωνο, φλογέρα, κιθάρα κ.α. Η δημιουργός της παράστασης, Άννα Τζίμα, στο πλαίσιο της ομάδας «Μορφές Έκφρασης» εμπνέει και εμπνέεται από τα παιδιά από το 2004  έχοντας δημιουργήσει δομές για την καλλιέργεια της μουσικής παιδείας και της καλλιτεχνικής έκφρασης των παιδιών. 

Κού-κου! Μια βόλτα στο δάσος

Η παράσταση- παιχνίδι «Κού-κου! Μια βόλτα στο δάσος» είναι ιδανική για τους μικρούς θεατές, που ανυπομονούν να επικοινωνήσουν μαζί μας αλλά και να γνωρίσουν το κάθε τι σε δημιουργική συνεργασία με τους εμψυχωτές!

Η παράσταση είναι προσαρμοσμένη για βρέφη από 18 μηνών έως και νήπια 6 ετών.

morfes ekfrasis

Κείμενα- σύνθεση- σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα

Παίζουν: Άννα Τζίμα, Δημήτρης Σκούρτης, Δανάη Στεργίου

Διάρκεια: 50 λεπτά

Κάθε Κυριακή στις 12:00 το μεσημέρι

Εισιτήριο: 8€, Οικογενειακό ( 3 άτομα +): 7€, Ομαδικό (10 άτομα +): 6€

logo

ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Αλκμήνης 13, Κ. Πετράλωνα (Εργοστάσιο Παυλίδη – Πειραιώς)

Τηλ: 210 3464903, 210 3464002

E-mail: morfesekfrasis@gmail.com

Leave a Reply