ΚΟΥΚΟΥ, ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ

Λόγω της μεγάλης ζήτησης, η παράσταση για βρέφη και  μικρά παιδιά  από 18 μηνών έως 6 ετών “Κούκου, μια βόλτα στο δάσος” θα επαναληφθεί στις Μορφές Έκφρασης για 3 ακόμα Κυριακές, στις 22, 29 Γενάρη και 5 Φεβρουαρίου 2017 στις 12:00 μ.μ.

Το «Κούκου, μια βόλτα στο δάσος!» είναι μια πρωτότυπη δημιουργία της Άννας Τζίμα που ακροβατεί ανάμεσα στη θεατρική παράσταση και το βιωματικό παιχνίδι, δίνοντας τη σπάνια ευκαιρία σε πολύ μικρά παιδιά να συμμετέχουν σε μια εμπειρία εξερεύνησης του δάσους, της ζωής που φιλοξενεί καθώς και των στοιχείων της φύσης. Στη βόλτα του στο δάσος το παιδί θα γνωρίσει τον αέρα, τη βροχή, το ποτάμι, τον κεραυνό κι ο κούκος θα του μάθει να μην τα φοβάται. Θα του μάθει ακόμη ότι το δάσος είναι το σπίτι του και πως πρέπει να το προσέχει όπως το δικό του σπίτι.

koukou1

Μέσα από πρωτότυπη ζωντανή μουσική και τραγούδια τα παιδιά-θεατές ακολουθούν το παιδί-ηθοποιό στο μαγικό του ταξίδι στο δάσος και καλλιεργούν αξίες, όπως η προστασία του περιβάλλοντος, που δύσκολα εδραιώνονται μέσα από τον κόσμο των μεγάλων.

Το «Κούκου, μια βόλτα στο δάσος!» ανέβηκε για πρώτη φορά το 2011 οπότε και είχε γνωρίσει μεγάλη επιτυχία ενθουσιάζοντας μικρούς και μεγάλους. Στην παράσταση ακούγεται αποκλειστικά ζωντανή μουσική ενώ χρησιμοποιούνται μουσικά όργανα όπως ξυλόφωνο, μεταλλόφωνο, φλογέρα, κιθάρα κ.α.

Η δημιουργός της παράστασης, Άννα Τζίμα, στο πλαίσιο της ομάδας «Μορφές Έκφρασης», εμπνέει και εμπνέεται από τα παιδιά από το 2004 έχοντας δημιουργήσει δομές για την καλλιέργεια της μουσικής παιδείας και της καλλιτεχνικής έκφρασης των παιδιών.

koukou2

Σκηνοθεσία-Κείμενο-Μουσική: Άννα Τζίμα

Παίζουν: Αντώνης Βαρθαλίτης, Άννα Σ. Τζίμα, Έλενα Χαραλαμπούδη

Ώρα έναρξης: 12:00 μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων: Ατομικά: 7 ευρώ. Οικογενειακά (3-5 άτομα): 6 ευρώ. Ομαδικά  (άνω των 5 άτομα): –ανέργων ΟΑΕΔ – μέλη των Μορφών Έκφρασης 5 ευρώ

ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ του Θωμά Κινδύνη

Αλκμήνης 13, Κ. Πετράλωνα

Τηλ: 210 3464903, 210 3464002

E-mail: morfesekfrasis@gmail.com

Leave a Reply