Ο ΜΙΣΟΚΟΚΟΡΑΚΟΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΑΙΡΗΒΗ

Η κουκλοθεατρική αυλαία της φετινής σεζόν στο Εργαστήρι Μαιρηβή ανοίγει με τον «Μισοκοκοράκο», την παράσταση που αγάπησε το κοινό, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 στις 12 το μεσημέρι.

Ένας κόκορας που, από τη φύση του, είναι μικροκαμωμένος και καχεκτικός ζει σ’ ένα φτωχικό σπιτικό, μαζί μ’ έναν καλοκάγαθο γέρο και μια γκρινιάρα γριά. Μαζί τους ζει και μια κότα που, επειδή γεννάει αβγά, έχει την εύνοια της γριάς τσιγκούνας. Η οποία, από την άλλη, δεν καλοβλέπει τον κόκορα, τον θεωρεί άχρηστο και, παρά τη διαφωνία του γέρου, επιμένει να τον διώξουν. Έτσι ο μισοκοκοράκος θα καταλήξει μόνος στο δρόμο, ψάχνοντας την τύχη του. Καθώς περπατά αποδιωγμένος και στενοχωρημένος, βρίσκει ένα φλουρί! Ενθουσιασμένος, παίρνει το δρόμο της επιστροφής. Και εδώ αρχίζει η περιπέτειά του…

Η ιστορία ανήκει στον κύκλο των λαϊκών αμοραλιστικών παραμυθιών.  Σκοπός σ’ αυτά τα παραμύθια δεν είναι η ηθική, αλλά να δώσουν στο παιδί την ελπίδα και τη διαβεβαίωση, ότι ακόμα και ο πιο ασήμαντος και ταπεινός, μπορεί να πετύχει στη ζωή.

%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%bf%ce%ba%ce%bf%ce%ba%ce%bf%cf%81%ce%b1%ce%ba%ce%bf%cf%82-2

«Ο μισοκοκοράκος»-Λαϊκό παραμύθι

Πότε: Κυριακή, 6, 13, 20 Νοεμβρίου 2016, 12 το μεσημέρι

Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία

Διάρκεια: 60’

Για όλες τις ηλικίες

Σκηνοθεσία-σκηνογραφία: Μαιρηβή Γεωργιάδου

Κουκλοπαίκτες: Μιρέλα Κατσά, Μαιρηβή Γεωργιάδου, Θοδωρής Κορόζης

Φωτισμοί-τεχνική επιμέλεια: Ρικάρντο Ντι Λάουρο

Μουσική: George Enescu, Γιώργος Παυλάκος

Φωτογραφία: Τόλης Μαστρόκαλος 

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ, για ανέργους 8 ευρώ, για ομάδες 7 ευρώ

Ειδικές τιμές για σχολεία

«Εργαστήρι Μαιρηβή»
Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή
Τηλ.: 210.5222181, 694.2420062
www.mairivi.gr
info@mairivi.gr

Η παράσταση έχει επιχορηγηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού

Εκτός από την παράσταση, στη μοναδική αφιερωμένη αποκλειστικά στο κουκλοθέατρο σκηνή της πόλης, τους θεατές περιμένει και μια έκπληξη. Η έκθεση κούκλας που λειτουργεί στον ιδιαίτερο και ατμοσφαιρικό χώρο της. Κούκλες και σκηνικά από τις παραστάσεις του “Εργαστήρι Μαιρηβή” δίνουν τη δυνατότητα της εξερεύνησης της μαγικής τέχνης του κουκλοθεάτρου.

Λίγα λόγια για τις κούκλες των παραστάσεων: Οι κούκλες των παραστάσεων είναι μαρότες, είδος κούκλας με εξαιρετική κίνηση και ζωντάνια. Κάθε κούκλα είναι μοναδική, με πρόσωπα και άκρα γλυπτά, από ξυλοπολτό. Οι κουκλοπαίκτες χειρίζονται τις κούκλες με μηχανισμό που βρίσκεται στο εσωτερικό του σώματός τους, ενώ τα άκρα τους με συρμάτινα μπαστουνάκια, εξασφαλίζοντας έτσι με εξαιρετική ακρίβεια την απόδοση των κινήσεων κάθε χαρακτήρα.

Leave a Reply