ΕΙΔΑΜΕ: “Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΦΥΤΕΥΕ ΔΕΝΤΡΑ”

“Ο άνθρωπος που φύτευε δέντρα”, που παρουσιάζεται στο Κέντρο Παραστατικών Τεχνών DanceVacuum, σε σκηνοθεσία- διασκευή Μιχάλη Κοιλάκου, βασίζεται στην ομώνυμη νουβέλα του Γάλλου συγγραφέα Jean Giono. Η ιστορία εκτυλίσσεται την περίοδο από το 1913 έως το 1947, στο πλάι δύο Παγκοσμίων Πολέμων, σε κάποια περιοχή της νότιας Γαλλίας. Ένας λιγομίλητος βοσκός, ο Ελζεάρ Μπουφιέ, και ο σκύλος του, ο Κουστώ, φυτεύουν κάθε μέρα βελανίδια στα άγονα πλατώματα της Προβηγκίας και χρόνο με τον χρόνο μεταμορφώνουν την περιοχή σε ένα επίγειο παράδεισο.

Παρακολουθήσαμε την παράσταση στον υπέροχο χώρο του Dancevacuum στο Χαλάνδρι, και δεν θα μπορούσαμε να μην σχολιάσουμε το ευτυχές γεγονός ότι δεν χρειάστηκε να μετακινηθούμε με τα παιδιά μας στο κέντρο για να δούμε μια θεατρική παράσταση! Πριν από την έναρξη οι ηθοποιοί ζητούν από μικρούς και μεγάλους να τους ζωγραφίσουν ένα λουλούδι ή ένα δέντρο και αυτό μας θύμισε τον μικρό πρίγκιπα που ζητάει να του ζωγραφίσουν ένα αρνί.

trees_1

Έντονη κινητικότητα, αστείες παρεκβάσεις, απουσία διδακτισμού και έξυπνα σκηνικά ευρήματα συνθέτουν μια μαγική  παράσταση, που γέλιο και συγκίνηση εναλλάσσονται . Η συγκρατημένη παρουσία του Πέτρου Σπυρόπουλου, στον ρόλο του αφηγητή-περιηγητή,  ο χιουμοριστικός “αφελής” χαρακτήρας  του Μιχάλη Χατζηνικολιδάκη που γεμίζει τη σκηνή με την κινητική του ενέργεια και τα αστεία του, σε συνδυασμό με την ευφάνταστη σκηνή- ντουλάπα και την ζωντανή μουσική που παίζει με το ακορντεόν του ο Δημήτρης Κούστας, δημιουργούν μια μαγική εικόνα που θα περάσει καιρός για να σβήσει από την μνήμη μας! Η επαφή με τα παιδιά είναι αδιαμεσολάβητη κι αυτά συμμετέχουν με χαρά στην σκηνική δράση. Άλλωστε οι ζωγραφιές των παιδιών χρησιμεύουν στο σκηνικό διάλογο και στο τέλος ανθίζουν!

Ο Μιχάλης Κοιλάκος σκηνοθετεί αυτό το σπουδαίο κείμενο αφήνοντας το να ακουστεί σχεδόν όλο και συμπληρώνοντας με την διασκευή του χιουμοριστικές σκηνές ώστε να περάσει αβίαστα το μελαγχολικό, αλλά υπέροχο κείμενο του Ζιονό στα παιδιά.

poster_trees-724x1024

Jean Giono

«Ο άνθρωπος που φύτευε δέντρα» 

Μια παράσταση για παιδιά 4-10 ετών

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Κοιλάκος

Από 16 Οκτωβρίου, κάθε Κυριακή στις 12:00 μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου

Συγγραφέας: Jean Giono (Ζαν Ζιονό)

Σκηνοθεσία – Διασκευή: Μιχάλης Κοιλάκος

Μετάφραση πρωτότυπου: Παναγιώτης Κλίνης

Κίνηση: Μαργαρίτα Τρίκκα

Σκηνικά – Κοστούμια: Μαρίζα Σουλιώτη

Φωτισμοί: Βασίλης Κλωτσοτήρας

Κατασκευή σκηνικού: Νίκος Δεντάκης

Φωτογραφίες: Γιώργος Γκικαπέπας

trees_2

Παίζουν:  Πέτρος Σπυρόπουλος, Μιχάλης Χατζηνικολιδάκης

Μουσικός επί σκηνής: Δημήτρης Κούστας

Τιμές εισιτηρίων: Κυριακή: 8 ευρώ, ειδική τιμή για ομάδες και σχολεία σε καθημερινές παραστάσεις: 5 ευρώ

Διάρκεια: 60 λεπτά

Πληροφορίες – Τηλέφωνο κρατήσεων: 6985 028588

Ο Μιχάλης Κοιλάκος είναι απόφοιτος του Θεάτρου Τέχνης. Έχει συνεργαστεί με πολλούς σκηνοθέτες στο θέατρο ως ηθοποιός, Κ.Ρήγο, Ν.Μαστοράκη, Γ. Λαζάνη, Μ. Κουγιουμτζή, Θ. Μοσχόπουλο, Α. Μπρούσκου, Κ. Καπελώνη, Ι. Ανδρεάδη, Τ. Τζαμαριά, Σ. Φασουλή, Ε. Μαργαρίτη και έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις «Παντογνώστης και Ζωντόβολος», «Ο άνθρωπος που φύτευε δέντρα», «Ανεπίδεκτη διόρθωσης» και το έργο «Χίλιες και μια …σελίδες» που παίζεται φέτος για δεύτερη χρονιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Dancevacuum Centre of Performing Arts
Διογένους 42, Χαλάνδρι
www.dancevacuum,gr
www.facebook.com/dancevacuum

Leave a Reply