Ο ΜΠΑΧ ΚΑΙ Η ΚΑΜΗΛΑ ΤΟΥ. ΕΝΑ ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ

IMG_4751Το θέατρο  ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ θα φιλοξενήσει για μία και μοναδική παράσταση,την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018 το έργο «Bach rides a Camel- A Musical Journey» (Ο Μπαχ και η καμήλα του- Ένα μουσικό ταξίδι), μια συμπαραγωγή του Global Intercultural Performing Arts Cast (GIPAC) και του Θεάτρου ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ, Ένα θέατρο για παιδιά.

Το GIPAC, το οποίο εδρεύει στην Αμερική, ασχολείται με την εκπαίδευση νέων παιδιών και εφήβων, ενώ το θέατρο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ έχει ενεργή παρουσία στο παιδικό θέατρο τα τελευταία 33 χρόνια, με συμμετοχή και σε φεστιβάλ του εξωτερικού.

Πριν από την παγκόσμια περιοδεία του έργου για το 2018, «Ο Μπαχ και η καμήλα του-Ένα μουσικό ταξίδι» θα κάνει μία στάση στην Αθήνα και θα παρουσιαστεί δωρεάν για όλους.

Πρωταγωνιστές της παράστασης είναι παιδιά από Αμερική και Κίνα, με υψηλό επίπεδο σπουδών πάνω στην μουσική.

IMG_4477

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: Ο Cameo είναι μία καμήλα με μαγικές δυνάμεις, που μπορεί να ταξιδέψει στο χώρο και στο χρόνο. Έτσι, με συνοδοιπόρο το διάσημο μουσικό Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ταξιδεύουν σε άλλους τόπους και εποχές, με σκοπό ο Μπαχ να γνωρίσει νέους πολιτισμούς και τις μουσικές τους.

Η παράσταση αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να δούμε παιδιά από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα και ηθοποιούς από την Ελλάδα στη σκηνή του ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ οι οποίοι, τραγουδώντας, χορεύοντας, και παίζοντας, «πραγματοποιούν» το ταξίδι του Johann Sebastian Bach μέσα από το χρόνο και τις ηπείρους.

IMG_4705

Εμπνευσμένη από το βιβλίο του Jean Y. Foo, παγκοσμίου φήμης συνθέτη και ηθοποιού, και με σκηνοθέτη την Wanzhe Zhang με τη δημιουργική της ομάδα, σε συνδυασμό με την καλλιτεχνική, υλικοτεχνική και δημιουργική υποστήριξη του ΑΕΡΟΠΛΟΙΟΥ και του ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ, θα παρακολουθήσετε μια χαρούμενη περιπέτεια μουσικού θεάτρου, μέσω της οποίας θα γνωρίσουμε την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.

Ο κεντρικός πυρήνας του έργου αφορά στις προκλήσεις της ζωής, οι οποίες είναι, τελικά, ευκαιρίες για να βγεις μέσα από τις δυσκολίες δυνατότερος, με μεγαλύτερη σοφία και νέες αξίες και δυνατότητες.

«Πάντα μία ήττα, μπορεί να μετατραπεί σε νίκη» 

Κάθε παραγωγή είναι μοναδικά διαφορετική, καθώς οι περιπέτειες των Bach και Cameo είναι γραμμένες με βάση την πολιτιστική κληρονομιά, το πολιτισμικό υπόβαθρο, τις καλλιτεχνικές δεξιότητες του cast που συμμετέχει στο show. Στην προκειμένη περίπτωση, ο Μπαχ θα γνωρίσει, εκτός από άλλους πολιτισμούς, μουσικές της Ελλάδας (Μάνο Χατζηδάκη, Μίκη Θεοδωράκη κ.α.), ενώ θα συναντήσει και πρωταγωνιστές της ελληνικής μυθολογίας, τους οποίους θα ερμηνεύσουν οι ηθοποιοί του Θεάτρου ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ μαζί με τα παιδιά.  

IMG_4501

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

«BACH RIDES A CAMEL- A MUSICAL JOURNEY»

 Κείμενο/Σκηνοθεσία: Maestra Wanzhe Zhang, Maestra Jean Y. Foo

Ηθοποιοί:Yiting Wang, Yun Yao, Jenny Lin, Emily Chen, Annie Zhao, Aria Zhao

ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Λαμπρινή Θάνου, Άντα Κουγιά

Θα υπάρχουν υπέρτιτλοι στην ελληνική γλώσσα

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά 3-16 ετών

19 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 2018

ΩΡΑ 18.00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 45 λεπτά

ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ

Κεφαλληνίας 17 και Κυκλάδων, Κυψέλη

Είσοδος δωρεάν

Κρατήσεις θέσεων: 2108656004, 2108679535

 

GIPAC:Το Global Cast Intercapital Performing Arts Cast (GIPAC) με επικεφαλής τους καλλιτεχνικούς διευθυντές – Maestra Wanzhe Zhang και Maestra JeanY. Foo – φέρνει σε επαφή ένα παγκόσμιο δίκτυο εξαιρετικά καταξιωμένων εκπαιδευτών τέχνης και θεσμικών εταίρων για τη δημιουργία μιας διεθνούς πλατφόρμας για μουσική υψηλής απόδοσης και σπουδαστές τέχνης για να εκπαιδεύσουν και να συμμετάσχουν σε επαγγελματικές συναυλίες και masterclasses σε διακεκριμένους χώρους επιδόσεων σε όλο τον κόσμο. Τα δυναμικά προγράμματα της GIPAC επικεντρώνονται σε εκπαιδευτικές εκδρομές, περιηγήσεις συναυλιών, εκδρομές masterclass, πολιτιστικές ανταλλαγές και καλοκαιρινά φεστιβάλ. Το GIPAC είναι ανοικτό τόσο για τους ερμηνευτές όσο και για τους θεατές να εγγραφούν σε διαφορετικούς ρόλους. Οι ερμηνευτές της GIPAC αποκτούν πρώιμη επιτυχία στην οικοδόμηση του χαρτοφυλακίου τους για να προετοιμαστούν για επαγγελματική σταδιοδρομία. Το κοινό της GIPAC απολαμβάνει τις εκπαιδευτικές και πολιτιστικές πτυχές των περιηγήσεων και των προγραμμάτων που υπογράφουν. Η GIPAC πραγματοποιεί περιοδείες και συναυλίες στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία και τη Μέση Ανατολή.

www.gipac.info 

Leave a Reply