ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ

2-balloonsΤο θέατρο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ, πάντα δίπλα στα παιδιά, εδώ και δύο χρόνια συνέλεξε μοναδικά λαϊκά παραμύθια από την Ανατολή με αφορμή το project Culture Luggage.

culturlu logo

Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Culture Luggage – το μόνο ελληνικό πρόγραμμα που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή ένωση για το 2017-2019 – ολοκλήρωσε τον κύκλο του. Το Θέατρο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ, ως επικεφαλής οργανισμός-δημιουργός της ιδέας, σε συνεργασία με μια ομάδα θεάτρων με μεγάλη ιστορία και κοινωνική παρέμβαση από την Ιταλία (AIDA Fondazione-Verona), Σουηδία (Sagohusettheatre-Lund) και με εταίρους την ActionAidHellas και την ΑctionSynergy, για μια ολόκληρη χρονιά δημιούργησε θεατρικά γεγονότα –δράσεις που έλαβαν  χώρα  μέσα στις προσφυγικές δομές, σε κέντρα φιλοξενίας και φροντίδας προσφύγων, σε διαπολιτισμικά σχολεία και στο Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ.

culture luggage 3

Με το βλέμμα στραμμένο στην άρση των πολιτιστικών εμποδίων που εμποδίζουν την κοινωνική ένταξη των προσφύγων, στην προώθηση των πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ των προσφύγων και του τοπικού πληθυσμού με βάση κοινές παραδόσεις, στη  δημιουργία μίας έστω «ρωγμής»  στα κάθε είδους τείχη και μέσα από την  τέχνη του Θεάτρου που ο ρόλος της υπήρξε πάντοτε  ενωτικός, σε συνεργασία με εμψυχωτές, ψυχολόγους, εκπαιδευτικούς των δομών, των κέντρων φιλοξενίας, των σχολείων, ερεύνησαν, εντόπισαν και κατέγραψαν κοινά στοιχεία και κοινά μοτίβα σε δημοφιλή παραμύθια των λαών της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

culture luggage2

Μητέρες, γιαγιάδες, παιδιά αφηγήθηκαν παραμύθια από το Συρία, το Λίβανο, το Αφγανιστάν, το Ιράν. Oι ηθοποιοί του ΑΕΡΟΠΛΟΙΟΥ παρουσίασαν μια σειρά από θεατρικές-διαδραστικές παραστάσεις και δημιουργικά θεατρικά εργαστήρια, εντάσσοντας στη δράση μικρούς και μεγάλους. Ομάδες παιδιών και εφήβων προσφυγόπουλων συνεργάστηκαν μαζί τους και πραγματοποίησαν από κοινού αξιόλογες και συγκινητικές θεατρικές δράσεις, αποδεικνύοντας ότι oι παραδόσεις και οι ρίζες μας δεν είναι μακρινές.

luggage

Κλείνοντας λοιπόν τον κύκλο του CULTURE LUGGAGE, σας προσκαλούμε με χαρά στο Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ, να μοιραστούμε μαζί σας όλα όσα ζήσαμε στη διάρκεια του ταξιδιού. Θα παρουσιαστούν στιγμιότυπα των δράσεων, καθώς και η παράσταση «Μία βαλίτσα, δύο μπαλόνια», εμπνευσμένη από παραμύθια χωρών της Ανατολής! 

Πότε; Παρασκευή 7 Ιουνίου, ώρα 18.00

Πού; Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ, Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων, Κυψέλη

Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ, αλλά πρέπει να κάνετε κράτηση στα τηλ. 2108656004, 2108679535

«Μια Βαλίτσα, δύο Μπαλόνια»

Κείμενο/Σκηνοθεσία: Νίκος Καμτσής

Σκηνικά/Κοστούμια: Μίκα Πανάγου

Μουσική: Χρήστος Ξενάκης

 Παίζουν οι: Λαμπρινή Θάνου, Νίκος Καραστέργιος, Άντα Κουγιά

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ

Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων, Αθήνα

2108656004, 2108679535

Αναλυτικές Πληροφορίες Προγράμματος: http://cultureluggage.eu

Leave a Reply