Ο ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΥΛΙΑ

Η φετινή θεατρική χρονιά θα είναι για τα παιδιά η πιο φωτεινή, μιας και ο ουρανός θα είναι γεμάτος αστέρια. Το Θέατρο Αθηνά μαζί με τις μαγικές σβούρες και τον σκηνοθέτη Δημήτρη Αδάμη έρχονται να διηγηθούν ένα  υπέροχο ελληνικό παραδοσιακό παραμύθι. «Ο Αυγερινός και η Πούλια». 

Ήταν και δεν ήταν, σε ένα τόπο μακρινό και κοντινό συνάμα, ένα κορίτσι , η Πούλια. Ζούσε μαζί με τον βασιλιά πατέρα της που είχε παντρευτεί μια άλλη γυναίκα. Αυτή η γυναίκα είχε ένα γιο, τον Αυγερινό. Στο πρόσωπό του η Πούλια θα βρει τον καλύτερο αδερφό, το φύλακα άγγελό της . Όμως η μητέρα του Αυγερινού είναι μάγισσα και έχει άλλα σχέδια. Ο Αυγερινός θα προστατέψει την Πούλια και οι δυο τους θα βρεθούν μακριά. Θα περάσουν απίστευτες περιπέτειες σε ένα παραμυθένιο ταξίδι που κρύβει παγίδες αλλά και εκπλήξεις. Θα βγουν και οι δυο τους στο μονοπάτι της αληθινής ζωής. Κάποια στιγμή τα παιδιά θα ζήσουν μια μαγική μεταμόρφωση. Ο Αυγερινός γίνεται ελάφι! Το κορίτσι και το ελάφι συνεχίζουν μαζί. Η αλήθεια και η αδερφική αγάπη αυτών των δυο παιδιών θα νικήσει το κακό και θα τα οδηγήσει να λάμψουν στον ουρανό σαν τα δυο φωτεινά αστέρια που ακόμα μας φωτίζουν.  

Το παραμύθι αυτό έρχεται από τα βάθη μιας Ελλάδας που αγαπάμε, έχοντας γνωρίσει δεκάδες παραλλαγές. Τότε που γιαγιάδες και παραμυθάδες έδιναν με τις ιστορίες τους εξήγηση στα φαινόμενα της φύσης , στα μαγικά μυστικά αυτού του κόσμου. Τότε που τα παραμύθια έστρεφαν τα βλέμματα των παιδιών ψηλά στον ουρανό για να ακολουθήσουν τον δρόμο των αστεριών. Είναι το παραμύθι που γνωστοί παραμυθάδες σε όλο τον κόσμο ξαναζωντάνεψαν. Ανάμεσά τους, φυσικά, και οι αδερφοί Γκριμ , με το «Αδερφός και Αδερφούλα» τους.

Τα παιδιά, κατά τη διάρκεια της παράστασης, θα μπουν στον κόσμο μιας έναστρης νυχτιάς , καθώς αστεράκια θα προβάλουν μαγικά παντού. Η ευαισθησία και το χιούμορ θα εναλλάσσονται συνεχώς. Τα μικρότερα παιδιά θα αγαπήσουν το πιο περιπετειώδες και τρυφερό παραμύθι που έχει γραφτεί, ενώ τα μεγαλύτερα θα ταυτιστούν με τους δύο ήρωες-έφηβους που απέδειξαν πως η αγάπη είναι ένα  φωτεινό αστέρι, πάνω από την κακία , το θυμό και την οργή.  Μια μεγάλη έκπληξη και αποκάλυψη της παράστασης είναι η μουσική της. Τα παιδιά θα απολαύσουν τον άγνωστο στους πολλούς κύκλο τραγουδιών βασισμένο σε ελληνικά δημοτικά τραγούδια του υπέροχου  Μωρίς Ραβέλ !

Aυγερινός και Πούλια 2

Η παράσταση  απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας  3-12 ετών.

Κείμενο -Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης
Επιμέλεια σκηνικών & κοστουμιών: Γεωργία Μπούρδα
Κίνηση: Δόμνα Ζαφειροπούλου
Ενορχήστρωση-Διασκευή: Γιώργος Κωνσταντινίδης
Μουσική τραγουδιού φινάλε: Τατιάνα Ζωγράφου
Στίχοι-Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Αδάμης
Φωτισμοί : Γιώργος Φωτόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Παππάς
Παραγωγή:  Δημήτρης Μαροσούλης
Παίζουν οι ηθοποιοί: Στέλλα Δρογγίτη, Σοφία Πανάγου, Πέτρος Πέτρου, Τάσος Ράπτης,  Έλενα Τυρέα,  Γιάννης Φιλίππου 

Παραστάσεις για το κοινό κάθε Κυριακή 11:00 π.μ.  και  15:00 μ.μ.

Καθημερινά οργανωμένες για σχολεία. Κρατήσεις για τα σχολεία : 210 9853609

Γεν. είσοδος : 10 ευρώ  Ομαδικό: 7 ευρώ Μαθητικό για τα σχολεία τις καθημερινές: 6 ευρώ

Θέατρο  Αθηνά
ΔΕΡΙΓΝΥ 10 & ΠΑΤΗΣΙΩΝ , Πεδίον Άρεως
Πληροφορίες  στο 210 9853609   και στο ταμείο του θεάτρου: 210  82 37 330
fb : magikessvoures / Ο Αυγερινός και η Πούλια

Leave a Reply