ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΜΕ ΑΙΣΩΠΟΥ ΚΟΜΙΞ

Φέτος τις Απόκριες τα παιδιά ντύνονται τζιτζίκια και μυρμήγκια και γίνονται οι κεντρικοί ήρωες του γνωστού παραμυθιού του Αισώπου. Με μάσκες που κατασκευάζουν τα ίδια, με απλά υλικά (και ταιριάζουν ξεκαρδιστικά με κάθε αποκριάτικη στολή!) συμμετέχουν στο ξεφάντωμα της διαδραστικής παράστασης ΑΙΣΩΠΟΥ ΚΟΜΙΞ! από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος, κάθε Κυριακή της Αποκριάς, στο θέατρο Faust.

H διαδραστική, μουσική παράσταση ΑΙΣΩΠΟΥ ΚΟΜΙΞ! εντυπωσιάζει σε κάθε της εμφάνιση, με μουσική, με κίνηση, με δράση και θεατρικό παιχνίδι, με τραγούδια που ξεσηκώνουν μικρούς και μεγάλους! Παρουσιάζεται για 4η συνεχή χρονιά από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος, σε σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια του Πέτρου Δαμουλή, πάνω σε μια ιδέα και σε κείμενο του Τάσου Ράτζου. Η παράσταση στηρίζεται σε πέντε γνωστούς μύθους τους Αισώπου, που, επί σκηνής γίνονται αγνώριστοι, με ταχύτητα και εναλλαγές που θυμίζουν κάτι από… κόμιξ!

Τα παιδιά συστήνονται  με τους ηθοποιούς αλλά και με τα μουσικά όργανα, τα οποία αναλαμβάνουν σημαντικό και ενεργό ρόλο πάνω στη σκηνή. Τύμπανα, κιθάρα, μεταλλόφωνο, καλίμπες, ξύστρα, μουσικές γαβάθες, καζού, δίνουν ζωντάνια και ρυθμό. Οι θεατές συμμετέχουν ουσιαστικά στην παράσταση, ζουν τα παθήματα και τα μαθήματα από τον κόσμο των ζώων και της φύσης, βιώνουν τις μεταμορφώσεις των ηρώων στους μύθους «Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας», «O Βοριάς και ήλιος», «Η αλεπού και ο κόρακας», «Ο λαγός και η χελώνα», «Ο ποντικός της πόλης κι ο ποντικός της εξοχής».

MikrosNotos-AISOPOU-KOMIX-2016-LowRes (4)

Μια παρέα, οι ηθοποιοί και τα παιδιά μαζί, επεξεργάζονται από κοινού τις αλληγορίες των μύθων, για την αλαζονεία και τη βία, για την υπομονή και τη φιλία, για τη γενναιότητα, για το θυμό και την αγάπη. Η παράσταση ΑΙΣΩΠΟΥ ΚΟΜΙΞ!, από την ομάδα Μικρός Νότος, απευθύνεται σε παιδιά από 3 ετών. Τις καθημερινές, ταξιδεύει, μαζί με τα σκηνικά και τα μουσικά της όργανα, μέσα στις σχολικές αίθουσες, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη θεατρική εμπειρία σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού, αλλά και πολύτιμα εκπαιδευτικά εργαλεία στους δασκάλους τους.

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΙΣΩΠΟΥ ΚΟΜΙΞ!:

 • Σύλληψη ιδέας – κείμενο: Τάσος Ράτζος
 • Σκηνοθεσία – Μουσική: Πέτρος Δαμουλής
 • Βοηθός σκηνοθέτη: Χρύσα Διαμαντοπούλου
 • Ηθοποιοί: Νίκος Αξιώτης, Μαρία Θρασυβουλίδη, Φένια Σχοινά
 • Επιμέλεια κίνησης: Έλενα Γεροδήμου
 • Εικαστική επιμέλεια: Ζωή Αρβανίτη
 • Ζωντανή μουσική: Η ομάδα Μικρός Νότος
 • Επιστημονικός σχεδιασμός διαδραστικού μέρους:  Φλώρα Σπύρου, φιλόλογος-εξειδικευμένη στο DRAMA IN EDUCATION
 • Υπεύθυνη Παραγωγής: Χρύσα Διαμαντοπούλου
 • Κείμενο και στίχους στο «Τζίτζικας και Μέρμηγκας» & στίχους στο «Ο Λαγός και η Χελώνα» έγραψε ο Πέτρος Δαμουλής 

  MikrosNotos-AISOPOU-KOMIX-2016-LowRes (1)

Απόκριες, με κατασκευή μάσκας και τρελές μεταμορφώσεις, στην παράσταση «ΑΙΣΩΠΟΥ ΚΟΜΙΞ!» από τη θεατρική ομάδα «Μικρός Νότος»

Κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στο Θέατρο FAUST Καλαμιώτου 11, Πλατεία Αγίας Ειρήνης, Αθήνα (μετρό Μοναστηράκι)

ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 8 ευρώ | ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 70 λεπτά

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ :  210 3234095 & 6975 937768  και στο viva.gr  

Έκπτωση 10% για ομάδες άνω των 10 ατόμων

Δωρεάν πρόσκληση για τους εκπαιδευτικούς παιδικών σταθμών και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο 6947 421432 & η επίδειξη της εκπαιδευτικής ταυτότητας. 

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος συνεχίζει επίσης φέτος με την παράσταση «Ο ΚΟΥΚΟΥΜΠΛΗΣ» (2η χρονιά), η οποία στηρίζεται σε τρία λαϊκά παραμύθια, και παρουσιάζει και τη νέα μουσικοπαιδαγωγική παράσταση «ΓΥΡΩ-ΓΥΡΩ ΜΗΝΕΣ», η οποία αντλεί έμπνευση από παραδοσιακά έθιμα και παιχνίδια. Όλες οι παραστάσεις φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα e-yliko του Υπουργείου Παιδείας

Leave a Reply