MOMSTROLOGY: ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ 23/2/2020, 04ο29 ΤΟΥ ΙΧΘΥΟΣ

αρχείο λήψης

ΚΡΙΟΣ
21 Μαρτιου – 20 Απριλίου

Χαχαχα, ένας πολύ ενδιαφέρων μήνας για τα μικρά Κριαράκια. Ξεχειλίζουν από παρόρμηση. Όμως αυτή θα ισορροπεί και πρέπει να ισορροπεί με την ενσυναίσθηση. Όνειρα ή και εφιάλτες συνοδεύουν κάποιες νύχτες τους τον μήνα αυτό. Έρχονται, όμως, γιατί το παιδί δεν πιστεύει στα μάτια του τη δύναμη που έχει και γιατί όντως ο κόσμος των μεγάλων κάποιες φορές είναι τρομακτικός. Αν υποστούν αυστηρή κριτική μέχρι τον επόμενο μήνα, δείτε πώς μπορεί να τους βγει σε καλό. Είναι σε φάση που οι γονείς θα μπορέσετε να συζητήσετε μαζί του, με το Κριαράκι, θέματα που δεν έχετε ξαναγγίξει. Και ο στόχος σας; υγιής αυτοπεποίθηση.

ΤΑΥΡΟΣ
21 Απριλίου – 20 Μαΐου

Πληθώρα νέων φίλων και προσκλήσεων σηματοδοτεί η νέα σελήνη για τους μικρούς Ταύρους. Τα μαθήματα του σχολείου και ό,τι εξωσχολικό πιθανόν να έρθουν σε δεύτερη μοίρα καθώς ενδιαφέρονται τώρα για τη δυναμική τους: να εκτυλίσσεται άφοβα στο περιβάλλον και να νιώθουν αγαπητά. Τα υπόλοιπα που σας αφορούν είναι φαιδρά και πιθανόν να έρθουν σε δεύτερη μοίρα. Οι ταύροι των πρώτων ημερών βρίσκουν ένα ταλέντο τους. Και άλλοι αναρωτιούνται πώς οι μεγάλοι κλείνονται στον εαυτό τους, ας το κάνουν και οι ίδιοι με τον εαυτό τους. Κανονικά, δεν πρέπει να σας ανησυχεί τίποτα αυτό το μήνα. Δώστε βάση στο κοινωνικό του περιβάλλον και τους στόχους του, τα όνειρά του για το μέλλον. Και θα έχετε μια ήρεμη οικογενειακή ζωή.

ΔΙΔΥΜΟΙ
21 Μαΐου – 20 Ιουνίου

Απροσεξία έως αδιαφορία. Δεν θέλει να τα μάθει όλα. Οι πληροφορίες είναι πάρα πολλές και έρχονται σαν το κύμα. Ο μικρός δίδυμος έχει βγει στη στεριά και απλά αγναντεύει. Έχει προικισθεί να μοιάζει με σφουγγάρι πληροφοριών και τώρα με τη νέα σελήνη στον Ιχθύ που ενεργοποιεί συναισθήματα, θέλουμε να κάνουμε μια παύση, και να κάνουμε λάθη. Δικαίωμα λοιπόν, στο λάθος. Και οι φίλοι τους πιθανόν να βαρεθούν μαζί τους. Ε, ας παίξει κάποιος άλλος, ρε παιδιά, τον αστείο καραγκιόζη. Τα ακούω να λένε βαθιά μέσα τους: Μαμά πάρε με ένα ταξίδι, μακριά απ τα συνηθισμένα, αυτό μου είναι αρκετό.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
21 Ιουνίου – 20 Ιουλίου

Cosmos calling for intuition… μπιιιιπ. Τα μικρά Καρκινάκια καλούνται να αναπτύξουν διαισθητικές ικανότητες με τις οποίες έχουν γεννηθεί. Είναι όμορφος μήνας, αν και οι ιαχές του πολέμου ακούγονται έξω απ’ την πόρτα τους. Όλοι έχουν απαιτήσεις, και αυτά είναι εύπλαστα. Γονείς, μην τα κουράσετε. Χρειάζονται συμπαράσταση, ο δρόμος των σχέσεων είναι απαιτητικός. Οι σχέσεις διαμορφώνονται στο σπίτι, οι σκληρότητες βλάπτουν. Τα όρια ωφελούν. Η φάση τους: μπορώ και εγώ, άραγε, να μένω ευχαριστημένος ικανοποιώντας παράλληλα τους άλλους; Είπαμε… Αν δεν το είπαμε, μεγαλώνουμε μαζί με τα παιδιά μας.

ΛΕΩΝ
21 Ιουλίου-20 Αυγούστου

Θα σας φανεί πως δεν είναι το δυνατό ρωμαλέο λιονταράκι που περιμένατε. Η χαίτη μεγαλώνει αργά. Αποσπάστε την προσοχή του στα αθλήματα, εάν δεν σας έχει κρεβατωθεί από ιώσεις, στις οποίες είναι επιρρεπές αυτή τη νέα σελήνη. Θα του αρέσει να έρχεται πρώτος αλλά δε θα μπορεί. Η αυτοεκτίμηση του σταδιακά θα αυξηθεί. Είναι σαν τεστ κοπώσεως αυτός ο μήνας. Πολύ απαιτητικός ο ίδιος ο Λέων απέναντι στον εαυτό του και στις επιδόσεις του. Από τα μέσα Μαρτίου, όμως, και μετά, βρίσκει την αίγλη που φαντάζεστε και χτενίζει ξανά τη κώμη του.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
21 Αυγούστου –19 Σεπτεμβρίου

Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται, σήκωσαν τη ταμπέλα. Γονείς, αυτό σημαίνει πως τέλος οι εξυπηρετήσεις  για τα μικρά Παρθενάκια. Και το παιχνίδι θέλει και τόλμη και όρια. Και το σύμπαν τα βοηθάει να βρουν και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά. Αλλάζει, λοιπόν, το παιχνίδι τους. Η νέα σελήνη τα βοηθάει να επανεξετάσουν, να δουν και να μυριστούν τις προθέσεις των ανθρώπων, των σημαντικών. «Πώς σχετίζομαι;» λένε. «Σαν τη καραμέλα που λιώνει στον ήλιο ή σαν το δέντρο που απλώνει τα κλαδιά του αβίαστα;»

ΖΥΓΟΣ
20 Σεπτεμβρίου – 20 Οκτωβρίου

Με τη νέα σελήνη στον Ιχθύ, οι μικροί Ζυγοί καλούνται να αλλάξουν ρουτίνα, ρούχα και γκαρνταρόμπα μια και τους ενδιαφέρει η μόδα με έναν ρομαντικό τόνο αυτήν τη φορά. Επίσης, πρέπει να πίνουν περισσότερο νερό, καθώς οι ζυγοί αντιστοιχούν στα νεφρά του σώματος, και η έλλειψή του δημιουργεί λήθαργο. Ναι, είναι από τα παιδιά που προτιμούν το χουζούρι. Η διατροφή θα τα βοηθήσει να είναι συνεπέστερα στη καθημερινότητά τους. Θέλετε να τους εμφυσήσετε μια νέα συνήθεια; Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή. Αλλάζουν πίστα σε ψυχολογική ωρίμαση, ενώ εσείς δίνετε προτεραιότητα στα οφέλη μιας υγιούς καθημερινότητας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
21 Οκτωβρίου – 20 Νοεμβρίου

Τα Σκορπάκια των πρώτων ημερών χαίρονται και γελάνε με τη καρδιά τους. Νέα πρόσωπα και παλιά, τελείως διαφορετικά από αυτούς, έρχονται στη ζωή τους και τους κάνουν να νιώθουν απίστευτη διασκέδαση. Επειδή δε φημίζονται για την ομιλητικότητά τους, θα τα δείτε με τον κύκλο αυτής της νέας σελήνης να αγορεύουν πάνω στο πάγκο της… κουζίνας! Ενίοτε με απειλητικό ύφος… Γιατί είναι κάτι που το δουλεύουν. Οι γονείς τους να τα ωθήσετε σε μια καλλιτεχνική δραστηριότητα και ό,τι είναι αιχμηρό θα στρογγυλέψει αργά η γρήγορα.

ΤΟΞΟΤΗΣ
21 Νοεμβρίου – 20 Δεκεμβρίου

Γελαστός, πλακατζής… Και κοίτα να δεις, που έχει και αυτός ο μικρός Τοξότης διαστήματα αυστηρής αυτοκριτικής. Αναπολεί, κάνει λάθη λεκτικά και στραβοπατάει. Η μαμά και ο μπαμπάς τραβάνε όλη τη προσοχή, σκέφτεται… Αλλά εγώ είμαι όμορφο, ή μήπως όχι: Απλές σκέψεις κάνουν τα παιδιά σας, όμως ετοιμαστείτε για την μεγαλύτερη εσωτερική αυτο-αμφισβήτηση του έτους, χωρίς να παρεμβαίνετε έντονα σε αυτό. Σε αυτές τις περιπτώσεις βοηθάει η ψυχραιμία. Θυμηθείτε όταν ήσασταν μικροί πως είχατε ανάγκη από μια ήρεμη και σταθερή φωνή.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
21 Δεκεμβρίου – 20 Ιανουαρίου

Μπορεί κανείς να είναι μοναχικός και εξωστρεφής ταυτόχρονα; Μπορεί το μικρό Αιγοκεράκι! Θα προσπαθήσει να ταξιδέψει κι αν δεν το κάνει, του επιτρέπεται νοητικά. Θα ανακαλύψει καινούργιες λέξεις, γράμματα και έννοιες. Θα διαβάσει και θα μιλήσει. Αλλά η μοναξιά τού χρειάζεται, καθώς συμβαίνουν σοβαρά πράγματα γύρω του. Τα σοβαρά αφορούν εσάς, καλή μου μαμά ή καλέ μου μπαμπά. Μήπως δεν έχετε βάλει όρια στον εαυτό σας; Είτε λίγο είτε πολύ είναι μια περίοδος που το παιδί αισθάνεται τη δύναμη της γλώσσας και της επικοινωνίας, διαπραγματεύεται με τα αδέρφια του και με τον συνομήλικό του περίγυρο, αλλά ο σημαντικός άλλος είστε εσείς ως πλαίσιο αναφοράς και πηγή δύναμης.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
21 Ιανουαρίου – 20 Φεβρουαρίου

Εάν ήταν ενήλικοι θα μιλάγαμε για έξοδα. Οι μικροί Υδροχόοι, όμως, έχοντας σαν δεδομένο το προσωπικό τους ξόδεμα και στήριγμα, ξεκινάνε μια εσωτερική συζήτηση στο νέο κύκλο της σελήνης. Μπορεί να φαίνονται στο κόσμο τους ή αταίριαστοι, γιατί πιάνουν έννοιες που άλλοι δεν μπορούν και οι οποίες τους επηρεάζουν βαθιά. Οι έννοιες αφορούν το αίσθημα ασφάλειας. Θα τους βοηθήσετε δείχνοντάς τους τι είναι λάθος και τι είναι σωστό, βάζοντας σε μία τάξη τον εσωτερικό τους κόσμο. Τα ακούω να λένε: Ας βοηθήσουμε το τάδε ζωάκι… Πάμε να πετάξουμε χαρταετό Πυτζαμοήρωες! Σας ξεβολεύουν! Είναι από το ξεβόλεμα που φτάνουμε στην ασφάλεια. Το ρίσκο φέρνει την επιτυχία. Και αυτά, στο νέο κύκλο με τους Ιχθύες, επεξεργάζονται σχέδια επιτυχίας.

ΙΧΘΥΣ
21 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου

Τα ψαράκια ζουν στη θάλασσα και τα παιδάκια σας ωφελούνται από αυτή. Αν επιχειρήσετε ποσειδώνιες δραστηριότητες όπως: κολύμπι, μουσική, καλλιτεχνικό πατινάζ, ζωγραφική, συγγραφή ή ξιφασκία, γιατί τους αρέσει να κρύβονται, θα τα δείτε να το απολαμβάνουν. Παρόλο που θα έχουν πολύ πλάκα με τις αναποδιές που συμβαίνουν, αν μείνουν ήρεμα θα είναι ευτυχισμένα. Καλέ, είναι εύκολα παιδάκια και σε όποια ηλικία κι αν είναι θέλουν αγκαλιά και πειθαρχία. Αυτόν τον νέο κύκλο σελήνης, στον οποίον  είναι και τα γενέθλιά τους, κατακτάν στόχους που για τα ίδια είναι σημαντικοί. Ακούω να λένε: “Ωωω, φοβερό, έχω τέσσερα ακόμα για να γεμίσω τη συλλογή των ορυκτών, θα μου δώσει και ο Αλέξης από το σχολείο αν του δώσω το αυτοκόλλητο που μου ζήτησε”, εκπληκτικό το συναίσθημα του ανήκειν”.

Η Ειρήνη Μπερίκου είναι σύμβουλος αστρολογίας, ωριαίας αστρολογίας (ειδικές ερωτήσεις/ σαφείς απαντήσεις) [email protected]
Όλο το ενδιαφέρον της τα τελευταία 26 χρόνια (από 17 ετών) για τους πλανήτες, το σύμπαν και τη ψυχή, αποκρυσταλλώθηκε την κατάλληλη στιγμή, σε συνδυασμό με τις γνώσεις, με τις σπουδές, με τις εμπειρίες και με τις επαφές της,  για να δημιουργήσει μηνύματα αστρολογίας που αφορούν τα παιδιά, τα οποία αγαπά.