MOMSTROLOGY: ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ 24/1/2020, 4* ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ

αρχείο λήψηςΚΡΙΟΣ  21 Μαρτίου-20 Απριλίου

Προσέξατε μέσα στον Ιανουάριο, με την έκλειψη στις 10/1, πως το παιδί Κριός έγινε μαχητικό μες στο σπίτι; Ελπίζω να δώσατε τόπο στην οργή γιατί και το ίδιο ζορίζεται να βρει τη συναισθηματική ασφάλεια που θα το συνοδεύει όλο το 2020. Με τη νέα σελήνη στις 24/01 στον Υδροχόο βλέπουμε πως η ενέργεια διοχετεύεται σε νέους στόχους και νέους φίλους με πιο υγιείς συνθήκες επικοινωνίας. Το σύμπαν το βοηθάει επίσης να αντιμετωπίσει τυχόν σκληρές αλλαγές με το να στρέψει το ενδιαφέρον του σε νέες ασχολίες. Αν θέλατε να ξεκινήσετε κάτι νέο για αυτό το παιδί, κάντε το. Κι αν προκύψουν απογοητεύσεις, μάθετέ του να μην τα παρατάει με τη πρώτη.

ΤΑΥΡΟΣ  21 Απριλίου-20 Μαΐου

Λόγω της έκλειψης της σελήνης 10/1 στον 3ο του οίκο, αν ο Ταύρος σας έχει αδέρφια ή έχει τσακωθεί με τους δασκάλους και το σχολείο, θα είδατε ή θα βλέπετε πως όλα βελτιώνονται, ένα ταυράκι έχει μεγάλη υπομονή συνήθως… Γιατί όχι και εσείς; Εμφυσήστε του την αντικειμενικότητα και τη λογική. Το παιδί Ταύρος των πρώτων ημερών αισθάνεται ότι παραπατάει μεταξύ ανεξαρτησίας και προσκόλλησης και αυτό προκαλεί μερικούς χρήσιμους φόβους. Μια νέα αρχή για κανόνες αυτόν το μήνα που αφορούν τη σωστή λειτουργία του απέναντι σε χρονοδιαγράμματα και όχι δράματα. Όλα τα παιδιά χρειάζονται και το κλάμα και τη χαρά με μέτρο. Το 2020 το ευνοεί στο να εκφράζει ισορροπημένα τις ανάγκες του.

ΔΙΔΥΜΟΙ 21 Μαΐου-20 Ιουνίου

Τι γίνεται με τα παιδιά Δίδυμους φέτος; Δεν φέρονται με τον αναμενόμενο τρόπο; Καλό είναι αυτό. Οι εκλείψεις επισημαίνουν να έρθουν σε επαφή με τον ψυχικό τους κόσμο, δηλαδή να κάνουν γιόγκα για παιδιά και ό τι άλλο αφορά την έναρξη μιας παιδοψυχοκοινωνικής στήριξης. Η νέα αυτή σελήνη είναι ιδιαίτερα ευχάριστη για να μάθουν κάτι νέο, ειδικά εάν αυτό αφορά τεχνολογίες ή κάτι άλλο πρωτοποριακό ή εναλλακτικό. Η χαρά τους βρίσκεται στο να εξερευνούν οτιδήποτε νέο που ανοίγει το μυαλό τους σε καινούργια μονοπάτια σκέψης. Αν σας προβληματίζουν οι φιλίες τους, θα έλεγα να δείτε πού υπάρχουν υπερβολές και να παρέμβετε. Όμως μην κατηγορείτε καμία πλευρά, εάν δεν ξέρετε όλα τα στοιχεία.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ 21 Ιουνίου-20 Ιουλίου

Τα μικρά Καρκινάκια χρειάζεται να ξέρουν πως κάθε σχέση παραμένει ζωντανή από σεβασμό και θαυμασμό. Όταν αυτά τα στοιχεία λείπουν, η σχέση θα κοπεί. Θα τολμήσει να το κάνει ο μικρός Καρκίνος σας ή θα το αφήσει στα χέρια των άλλων κατά το 2020; Μην ανησυχείτε μέχρι παραλύσεως. Ακόμα και αν στεναχωρηθούν τα μικρά των 10-13 Ιουλίου, το σύμπαν λέει πως αυτό είναι μέρος της ζωής τους και η υγεία τους αποτελεί πρωτεύουσα μέριμνα. Ένα άλλο που πιθανόν να προσέξετε είναι πως εμφανίζονται αντίθετες αξίες των γονέων σε αυτό το κύκλο με τη νέα σελήνη στον Υδροχόο. Το παιδί Καρκίνος προσπαθεί τώρα να γίνει πιο διαισθητικό για να βρει ή να χρησιμοποιήσει τη διαισθητικότητα που διαθέτει εκ φυσικού του, προς όφελός του.

ΛΕΩΝ 21 Ιουλίου-20 Αυγούστου

Το ρωμαλέο Λιονταράκι χρειάζεται να ξαποστάσει. Φαίνεται να είναι πολλές οι υποχρεώσεις του, αποφασίστε ότι είναι απλά ένα παιδί και βάλτε εσείς τα όρια. Ακόμα και στα αισθηματικά που κάθε μικρός άνθρωπος κρύβει από τους γονείς ενδέχεται να προδοθεί ή να υπερπροσπαθεί για επιβολή. Η νέα σελήνη στον Υδροχόο τού λέει να είναι ανεκτικό, να ακούει περισσότερο και πως η συνεργασία θέλει τη συμμετοχή από δύο άτομα και πάνω. Ένα εμπόδιο μπορεί να βρίσκεται στο ότι η καθημερινότητα του είναι επιβαρυμένη με πολλά. Βοηθήστε το να θέτει προτεραιότητες, να μη γίνεται αυταρχικό, βρίσκεται σε κύκλο -για ένα μήνα περίπου- που η προσοχή του θα πρέπει να εστιαστεί στο τι του λένε οι σημαντικοί άλλοι στη ζωή του.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ 21 Αυγούστου –19 Σεπτεμβρίου

Τα έχετε ακούσει.. Πως η μεταμόρφωση των Παρθένων το 2020 έρχεται με την ανάδειξη των ταλέντων τους με ένα πειθαρχημένο πρόγραμμα όπως το απαιτούν και αισθάνονται άνετα τα ίδια. Ο νέος κύκλος της Σελήνης με τον κυβερνήτη τους στον Υδροχόο στον 6ο οίκο προκαλεί πολλές μετακινήσεις καθημερινές, έως και μια διαχείριση στους τομείς υγείας και διατροφής, γιατί το στρες τους επηρεάζει το στομάχι.  Μοιάζει να είναι μια περίοδος πιο εσωστρεφής μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου, όταν πια θα συνεχίσουν με χαρά  και αισιοδοξία…

ΖΥΓΟΣ 20 Σεπτεμβρίου-20 Οκτωβρίου

Παιδί Ζυγός ισούται με πολλή ομιλία και διπλωματία. Με τη νέα σελήνη από 25 Ιανουαρίου, τα παιδιά που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο ανοίγονται με ένα σπασμωδικό τρόπο και μιλούν γι’ αυτό. Μικρά ταξίδια ευνοούνται, με το γράψιμο τα πάνε καλύτερα, και η Αφροδίτη τους κοντά στο Ποσειδώνα απλά τα κάνει λίγο παραπάνω αφηρημένα στα καθημερινά. Έχει προηγηθεί πίεση στο χώρου του σπιτιού για αυτά και το σύμπαν τα πριμοδοτεί με μια γλυκιά νότα στα απλά, τα καθημερινά, τα ταπεινά, και γιατί όχι στα ερωτικά. Θέλουν τον θαυμασμό και την αποδοχή αλλά χρειάζονται και σταθερότητα από τη μεριά σας, στιβαρότητα, αξιοπιστία. Μεταμορφώνονται συναισθηματικά το 2020, ειδικά αυτά του τρίτου δεκαημέρου.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ 21 Οκτωβρίου-20 Νοεμβρίου

Τα παιδιά Σκορπιοί δεν είναι μόνο ανθεκτικά, αλλά μπορούν να γίνουν και σπάταλα σε σημείο που αν θα τους λείψει ο κουμπαράς τους να αρρωστήσουν. Το 2020 τα ωθεί σε αλλαγή κοσμοθεωρίας, αυτό, φανταστείτε, συμβαίνει και στα πολύ μικρά παιδιά. Η ωρίμαση έρχεται κυρίως στις δύσκολες στροφές. Η ανάγκη να ελέγχουν τα πάντα δεν τους προσφέρει ηρεμία. Τα αδέρφια, το σχολείο, οι δάσκαλοι, η ομιλία και οι προκλήσεις που έρχονται από αυτούς τους τομείς το 2020, τα κάνουν να αναζητούν, σε αυτόν τον κύκλο με τη νέα σελήνη στον Υδροχόο, τον χώρο του σπιτιού, και περισσότερο το δωμάτιο τους. Μπορεί μάλιστα να τα δείτε να ξεκινούν ένα προσωπικό ημερολόγιο. Η σιωπή δεν σημαίνει και παύση ενεργειών.

ΤΟΞΟΤΗΣ 21 Νοεμβρίου-20 Δεκεμβρίου

Έχουν περάσει στη δράση τα Τοξοτάκια, τα βέλη τους φλέγονται από τη ταχύτητα και βρέχονται στην πορεία από τις προσδοκίες των γονιών τους. Κάτι βλέπετε στραβά, καλοί μου γονείς, μέσα από παραμορφωτικό φακό. Η νέα σελήνη στον 3ο οίκο τους προσδίδει εφευρετικότητα που έρχεται αντιμέτωπη με αντιστάσεις. Είναι καλός κύκλος για αλλαγές που φέρνουν ανανέωση με πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας, καθώς το μυαλό τους είναι έτοιμο να εστιάσει στο νέο. Μεταμορφώνονται το 2020 όσον αφορά την προσωπική τους αξία, την μέθοδο αποταμίευσης, τις βάσεις που στηρίζουν την εικόνα τους προς τα έξω, την αυτοεκτίμησή τους. Βοηθήστε τα να πουν ό, τι σκέφτονται σχετικά με αυτά τα θέματα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ 21 Δεκεμβρίου-20 Ιανουαρίου

Αιγόκεροι-παιδιά: Σαν να λέμε γεννήθηκα σοφός… Ή μήπως όχι; Γιατί τα παιδιά που παραείναι σοβαρά, είναι από μιαν άλλη πλευρά ανώριμα και δυσκολεύονται να αποδεχτούν τα συστήματα, θέλοντας να τα αλλάξουν τα ίδια. Θέλουμε να ζουν την ηλικία τους. Το 2020, όμως, είναι η χρονιά που οι μικροί Αιγόκεροι είναι διδακτικοί με την στάση τους. Αποδεικνύονται σωστοί, λοιπόν, και αυτό είναι κάτι που πρέπει κι εσείς να το αποδεχτείτε. Με τον νέο κύκλο της Σελήνης στον Υδροχόο επιζητούν την επιβεβαίωση της αγωνίας τους ότι είστε με το μέρος τους, κυρίως από τον γονέα του αντίθετου φύλου. Η γαλήνη έρχεται αν τους μάθετε να σκέφτονται θετικά, γιατί έχουν μία τάση προς το αντίθετο. Με τον νέο κύκλο της Σελήνης ευνοούνται να γίνουν πιο τολμηρά και να διεκδικήσουν το καλύτερο για εκείνα. Διαβάστε τους παραμύθια, σε όποια ηλικία κι αν είναι.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ 21 Ιανουαρίου- 20 Φεβρουαρίου

Μερικές λέξεις αρνητικές για το 2020 που περιγράφουν τα παιδάκια Υδροχόους είναι: περιορισμός, ψυχολογικές διακυμάνσεις, σωματικές καταπονήσεις. Μερικές λέξεις θετικές είναι: προφητικά όνειρα, εμφάνιση στη ζωή τους ενός “από μηχανής θεού”, απομάκρυνση φίλων που απομυζούν την ενέργειά τους, βοήθεια όσων έχουν ανάγκη. Με τον νέο κύκλο της Σελήνης στο ζώδιο τους από 24/1, τους  απασχολεί το θέμα της φιλίας και η συμμετοχή τους σε μεγαλύτερες ομάδες. Οπότε μια συμβουλή από εσάς θα μπορούσε να είναι το πώς λέμε αστεία, πώς το να γελάς, το χιούμορ, σε ενώνει με τον άλλον και ότι “όχι, δεν κινδυνεύουν να γελοιοποιηθούν”. Αλλαγές εμφάνισης ας κάνουν, όπως τα ίδια νομίζουν, υπάρχει ανάγκη να αποδεχτούν την εικόνα τους και να την επικοινωνήσουν. Να ξέρετε πως το περιβάλλον που θέλουν να ζουν είναι αυτό που χαρακτηρίζεται από αλληλεγγύη.

ΙΧΘΥΣ 21 Φεβρουαρίου-20 Μαρτίου

Σπατάλες σε ομορφιά, σπατάλες για να είναι πρώτα. Ποιος σας είπε πως θέλουν να φαίνονται πρώτα; Το 2020 θέλει για τους μικρούς Ιχθείς να πετύχουν τους στόχους τους. Έχουν βοήθεια για να αποκτήσουν φίλους ζωής, αλλά χρειάζονται και προσοχή από υπερβολικές προσδοκίες, υπεραισιοδοξία και εθελοτυφλία (κυρίως τα γεννημένα το δεύτερο δεκαήμερο). Δεν απολαμβάνουν την πρωτιά γιατί διαισθάνονται πολλά από τον περίγυρό τους και θα πρέπει να μάθουν να σηκώνουν τοίχους προστασίας, να ξεχωρίζουν δηλαδή τις ανάγκες των άλλων από τις δικές τους, να μη ρίχνονται από αρνητικές κουβέντες ή προθέσεις. Ο νέος κύκλος της Σελήνης στον Υδροχόο δίνει έμφαση στο να εξερευνήσουν υποσυνείδητα τα ένστικτά τους και να διορθώσουν τα λάθη τους. Είναι μια δυναμική χρονιά γι’ αυτά και θα το δείτε. Απλά, εφόσον είστε γονείς ενός Ιχθύ, να θυμάστε πως η δυναμική αυτού του παιδιού διαφέρει από τα στερεότυπα.

Leave a Reply