ASTROKIDS. ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Αστρολογία για παιδιάΣτην παρούσα στήλη, με τίτλο Astrokids, θα μιλάμε για αστρολογία για παιδιά, για τα παιδικά ζώδια με τις νέες σελήνες κάθε μήνα, καινούργιες αρχές ανά μήνα, μια και τα μικρά παιδιά είναι πιο ευαίσθητα στις αλλαγές του περιβάλλοντος, είναι πιο ανοιχτά στις δονήσεις γύρω τους, και παράγουν συναισθηματικές μπαταρίες για κάθε νησίδα της προσωπικότητάς του που θα λειτουργήσει στο μέλλον.

Ο αστρολογικός χάρτης γέννησης ενός παιδιού είναι ένα δακτυλικό αποτύπωμα του μικρόκοσμου και ένας αντικατοπτρισμός του μακρόκοσμου. Περιγράφει τις συνθήκες, τις ευκαιρίες και τις απειλές κάτω από τις οποίες εξελίσσεται ο άνθρωπος. Οι αστρολογικοί συνδυασμοί κληρονομούνται και αυτοί. Οι μητέρες συχνά αναζητούν συμβουλές και οδηγίες στον άγνωστο κόσμο του υποσυνείδητου του παιδιού, όσο αυτό χτίζεται στα τυφλά με τις εμπειρίες της καθημερινότητάς του. Καλό είναι οι γνώσεις μας να είναι πολύπλευρες και στοχευόμενες προς το συμφέρον του παιδιού, γι’ αυτό κρατάμε αυτά που μας κρατάνε για να είμαστε ήρεμοι γονείς. Τα υπόλοιπα τα πετάμε από άγνοια ή από απλή συνειδητοποίηση του υπεύθυνου ρόλου μας.

Εδώ θα εξετάζουμε με ευαισθησία και διακριτικότητα πώς ο καθοδηγητής των παιδιών, ο πατέρας ή η μητέρα που διαβάζει αυτή τη σελίδα, θα μπορεί να γνωρίσει τις ιδέες και τις σκέψεις του παιδιού του μέσα από την αστρολογία ως μια έκλαμψη αλήθειας, σαν μια γενική πληροφορία, χωρίς βέβαια να τις παίρνει ως απόλυτα δεδομένα.

Άλλωστε, η αστρολογία είναι ένα αέναο ταξίδι ανάμεσα σε αστέρια και γαλαξίες που απασχόλησε τα λαμπρότερα μυαλά της Ιστορίας και της Επιστήμης. Εν αρχή είναι ο λόγος και ας δούμε μερικούς ανθρώπους τους οποίους γνωρίζουμε καλά και που ανέλυαν τις επιδράσεις του σύμπαντος στη ζωή μας.

Πυθαγόρας: Η μεγαλύτερη συμβολή του Πυθαγόρα στην Αστρολογία βρίσκεται στη θεωρία ότι οι αριθμητικές σχέσεις αποτελούν τη βάση του σύμπαντος, άρα το σύμπαν μπορεί να εξηγηθεί βάσει των αριθμών. Πίστευε ότι οι αποστάσεις των ουράνιων σωμάτων είναι μεταξύ τους διατεταγμένες σύμφωνα με τις αναλογίες της απόκρυφης αρμονίας. Ο χρυσός τροχός-οδηγός του Πυθαγόρα ήταν μέθοδος πρόγνωσης βασισμένη στη σοφία των πλανητών.

Ο Ζήνωνας ο Κιτέας, στωικός φιλόσοφος, αυτός που εμπλούτισε την φιλοσοφία της σημερινής αστρολογίας, πίστευε σε ένα σύμπαν που είναι προκαθορισμένο από τον δημιουργό, στο οποίο ο άνθρωπος αποτελεί μια μικρογραφία του σύμπαντος και πρέπει να ενταχθεί σε αυτό αρμονικά. Οι στωικοί δεχόταν, ωστόσο, ότι ο κάθε άνθρωπος είναι έλλογο ον με τη δυνατότητα της ελεύθερης βούλησης για να συμμετέχει συνειδητά στην πορεία της ζωής του.

Στην Κω το 390 π.Χ. ο Βηρωσό, ένας ιερέας της Βαβυλώνας ίδρυσε μια σχολή αστρολογικών και απόκρυφων επιστημών. Έτσι η Κως με το ξακουστό Ασκληπιείο είχε ήδη γίνει γνωστή σαν κέντρο ιατρικής έναν αιώνα νωρίτερα από την εποχή του Ιπποκράτη, και αποτέλεσε ένα σύνδεσμο μεταξύ ιατρικής  και αστρολογίας τόσο ισχυρό όσο σε καμία άλλη εποχή. Ο ίδιος ο Ιπποκράτης θεωρούσε πως η αστρολογία είχε μεγάλη δύναμη και έδινε μεγάλη σημασία στις κινήσεις των πλανητών για διάγνωση και θεραπεία (iatromathematics).

Ο Γερμανός αστρονόμος Γιοχάνες Κέπλερ συμβούλευε τους αναγνώστες που επέκριναν την αστρολογία «να μην πετάνε και το μωρό μαζί με τα νερά της μπανιέρας». Ο ίδιος παρείχε αστρολογικές συμβουλές στον Αυτοκράτορα Ρούντολφ Β’ ενώ τα αστρολογικά του κείμενα αποσιωπήθηκαν.

Ο Ελβετός ψυχολόγος Καρλ Γιουνγκ μελέτησε προς χάριν της αναλυτικής ψυχολογίας και την αστρολογία και διαπίστωσε ότι οι βασικοί συμβολισμοί, όπως τα ζώδια ή οι πλανήτες, ανταποκρίνονταν σε αρχέτυπα της ανθρωπότητας κι ότι ενδεχομένως γι’ αυτόν το λόγο ήταν δυνατή και η πρόβλεψη της συμπεριφοράς των ανθρώπων. Από τις μελέτες του, κατέληξε στο ότι η Αστρολογία αντιπροσωπεύει το άθροισμα όλης της ψυχολογικής γνώσης της αρχαιότητας.

Ο Γιόχαν Γκαίτε, καλλιτέχνης και συγγραφέας που έζησε 83 χρόνια, είχε σημειώσει: «Ήρθα στον κόσμο στις 28 Αυγούστου 1749 το μεσημέρι, καθώς το ρολόι χτυπούσε 12.00 στην πόλη της Φρανκφούρτης. Οι ευτυχισμένες γωνίες που αργότερα οι αστρολόγοι ερμήνευσαν πολύ ευνοϊκά για μένα, μπορεί να είναι οι λόγοι της μακροζωίας μου».

Άλμπερτ Αϊνστάιν: Η αστρολογία είναι μια επιστήμη από μόνη της και περιέχει ένα πεφωτισμένο σώμα γνώσης. Μου έμαθε πολλά πράγματα και αισθάνομαι βαθιά ευγνώμων γι αυτό.

Ο Αμερικανός οικονομολόγος και τραπεζίτης JP Morgan: «Οι εκατομμυριούχοι δεν συμβουλεύονται την αστρολογία, οι δισεκατομμυριούχοι το κάνουν».

Σύντομα ξανά κοντά σας με αστρολογία για παιδιά και πληροφορίες για τη Νέα Σελήνη στις 24 /01/ 2020, 4* του Υδροχόου.