ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 12 ΜΗΝΕΣ

Πιο έγκαιρη διάγνωση του αυτισμού υπόσχονται Ισραηλινοί ερευνητές, οι οποίοι εντόπισαν μια διαφορά στο συγχρονισμό της δραστηριότητας του εγκεφάλου των αυτιστικών παιδιών.

Σύμφωνα με δημοσίευση που έγινε στο επιστημονικό περιοδικό Νeuron, τα παιδιά με αυτισμό παρουσιάζουν ασυγχρόνιστη εγκεφαλική δραστηριότητα πολύ νωρίς στη ζωή τους. Συγκεκριμένα οι ειδικοί είδαν μετά τη διεξαγωγή μαγνητικής τομογραφίας σε νήπια με και χωρίς αυτισμό ότι περιοχές που σχετίζονται με τη γλώσσα στο δεξιό και στο αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου των αυτιστικών παιδιών φαίνεται να είναι λιγότερο συγχρονισμένες από ό,τι στους συνομηλίκους τους που δεν παρουσιάζουν αυτισμό.

Τα νέα ευρήματα ελπίζεται ότι θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη μιας μεθόδου διάγνωσης του αυτισμού από το πρώτο κιόλας έτος της ζωής του παιδιού. Το γεγονός αυτό είναι άκρως σημαντικό καθώς σήμερα με τις υπάρχουσες μεθόδους μπορεί να αποδειχθεί χρόνια μετά την αρχική διάγνωση ότι ένα παιδί δεν έπασχε από αυτισμό, αλλά από κάποιο άλλο αναπτυξιακό πρόβλημα, με ό,τι μπορεί αυτό να συνεπάγεται για τη σωστή αντιμετώπιση της κατάστασής του.

Leave a Reply