#ΜΕΝΟΥΜΕΣΠΙΤΙ ΚΑΙ…ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “Ο ΨΕΥΤΗΣ ΠΑΠΠΟΥΣ”

Ο ψεύτης παππούς“Ο ψεύτης παππούς” (εκδόσεις Μεταίχμιο) είναι ένα από τα πιο αγαπημένα βιβλία της Άλκης Ζέη. Ο δεκάχρονος Αντώνης και ο παππούς του ο Μάριος περνούν όλα σχεδόν τα απογεύματα μαζί. Ο παππούς, συνταξιούχος ηθοποιός, του διηγείται πολλές και απίθανες ιστορίες από όλα όσα έχει ζήσει. Ο Αντώνης όμως δεν τον πιστεύει, γιατί τις περισσότερες φορές οι ιστορίες που του αφηγείται ο «ψεύτης παππούς» τού φαίνονται υπερβολικές και απίστευτες. Για τη γιαγιά όμως ο παππούς δε λέει κουβέντα. Ένα οικογενειακό μυστικό θα έρθει σιγά σιγά στο φως κι έτσι ο Αντώνης θα ωριμάσει και θα καταλάβει τελικά την αλήθεια του «ψεύτη παππού».

Ο ψεύτης παππούςΕδώ μπορείτε να απολαύστε και τα 16 επεισόδια της σειράς, που παίχτηκε στην ΕΡΤ1 με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο, στον ρόλο του παππού.

Περίληψη: Με ρεαλιστική κινηματογραφική γραφή, χιούμορ και ευαισθησία, η σειρά αναδεικνύει μέσα από τις περιπέτειες της ζωής καθημερινών ανθρώπων, ιστορικά γεγονότα που επηρέασαν την Ελλάδα και την Ευρώπη από το 1960 μέχρι και σήμερα. Ένας ξεχωριστός παππούς πολύ διαφορετικός από τους άλλους, μας κρατάει συντροφιά με τα “παραμύθια” του.

Πληθωρικός, γεμάτος γνώση ζωής, τόλμη και αισιοδοξία. Ένας παππούς που μετατρέπει σε παραμύθι την καθημερινότητα, την περιπέτεια της ζωής του. Καταφέρνει πάντα να εξάπτει τη φαντασία και να κερδίζει τον θαυμασμό του μικρού εγγονού του. Μετατρέπει σε παραμύθι την οικογενειακή τους ιστορία. Μετατρέπει σε παραμύθι μια βόλτα στο Μοναστηράκι, μια επίσκεψη σ’ ένα παλαιοπωλείο στην πλατεία Αβυσηνίας. Μετατρέπει σε παραμύθι ένα ταξίδι στο Παρίσι. Τρέχει με τη φαντασία του πίσω απ’ τα νιάτα του Γαλλικού Μάη, χαζεύει τους σύγχρονους κλοσάρ, και τους θεατρίνους του δρόμου στη Μονμάρτρη και στις μεγάλες γέφυρες του Σηκουάνα. Ο “ψεύτης παππούς” πάει όσο πιο μακριά γίνεται την αποκάλυψη των μυστικών και του μυστηρίου που είναι φορτωμένη η ζωή του. Ένα μυστήριο και μυστικά που γίνονται βραχνάς για τον παππού, καθώς όσο μεγαλώνει ο μικρός Αντώνης προσπαθεί να τα ανακαλύψει και να τα κατανοήσει. Για να δεθούν αρμονικά οι ιστορίες του παππού, χρειάζεται η αποκάλυψη της ιστορίας μιας γυναίκας. Η αποκάλυψη που θα φέρει στην οικογένεια τα πάνω κάτω…

 Ο ψεύτης παππούς

Έτος: 2008

Κανάλι: ΕΤ1

Ημερομηνία προβολής πρώτου επεισοδίου: 16 Οκτωβρίου 2008

Ημερομηνία προβολής τελευταίου επεισοδίου: 29 Ιανουαρίου 2009

Αριθμός επεισοδίων: 16

Διάρκεια επεισοδίου: 45′

Είδος: Κοινωνική

Εταιρία παραγωγής: Telefilm

Παραγωγός: Νίκος Καβουκίδης

Σκηνοθεσία: Γιώργος Μιχαλακόπουλος , Νίκος Καβουκίδης , Αγγελική Γιαννακοπούλου , Μαρία Δημητράτου (I)

Συγγραφέας: Άλκη Ζέη

Σενάριο: Παναγιώτης Μέντης , Άλκη Ζέη

Μουσική σύνθεση: Κώστας Κουκουλίνης

Φωτογραφία: Σπύρος Παπαδόπουλος (II)

Σκηνικά: Αντώνης Δαγκλίδης

Ηθοποιοί: Γιώργος Μιχαλακόπουλος , Κωνσταντίνος Νικολάου , Γιώργος Μοσχίδης , Μαρία Καβουκίδου , Μαρία Τσιμά , Σωκράτης Αλαφούζος , Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου , Χριστίνα Κουτσουδάκη , Ευγενία Παναγοπούλου , Νικολέτα Κοτσαηλίδου , Αγάθη Κάλτσα , Κώστας Κουκουλίνης (2ο επεισόδιο) , Αγγελική Γιαννακοπούλου (10ο επεισόδιο) , Ηλίας Ανδροβιτσανέας (11ο επεισόδιο) , Ανθή Νταουντάκη (2ο επεισόδιο) , Ελένη Κούστα , Κώστας Κρομμύδας , Νίκος Παντελίδης (Ντίνος, σκηνοθέτης)

Κοστούμια: Έλενα Γιαννίτσα

Επαναλήψεις: 2013 (ΝΕΤ)

Trivia: Τα γυρίσματα της σειράς πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα, Παρίσι και Κω.

Leave a Reply