ΜΠΕΤΣΗ Η ΜΙΚΡΗ ΜΑΓΙΣΣΑ-ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΗ ΣΤΟΑ

11928-696x808«Η μαγεία θέλει χάρη, φαντασία και μπαχάρι, θάρρος, πείσμα, τσαχπινιά και καθόλου τεμπελιά!». Ή αλλιώς η μαγεία και η μαγειρική σε έναν υπέροχα αηδιαστικό συνδυασμό, τον οποίο θα ανακαλύψουμε στην παρουσίαση του βιβλίου της Χριστίνας Ανδρέου σε εικονογράφηση της Μάριας Μπαχά Μπέτση, η μικρή μάγισσα-σεφ: Υπέροχα αηδιαστικό!

Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 στις 12.00 το μεσημέρι στο Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης (A. Παπανδρέου 11, Xαλάνδρι, τηλ. 210.68.00.644)

Μπέτση

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Βραβείο Καλύτερου Διαδραστικού Βιβλίου για παιδιά ηλικίας 3-5 χρονών στον διεθνή διαγωνισμό TigerCreate Adventure Book Competition (TCABC) που διοργανώθηκε από τον γερμανικό οίκο Tiger Media International GmbH.

«Η μαγεία θέλει χάρη, φαντασία και μπαχάρι, θάρρος, πείσμα, τσαχπινιά και καθόλου τεμπελιά!» ή αλλιώς η μαγεία και η μαγειρική σε ένα υπέροχα αηδιαστικό συνδυασμό! Αυτό είναι το μότο της μαγισσούλας-σεφ Μπέτση, της πρωταγωνίστριας του καινούργιου βιβλίου της Χριστίνας Ανδρέου, σε μοναδική εικονογράφηση της Μάριας Μπαχά, που μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις «Πατάκη».

Από την αρχή, λοιπόν, γίνεται ξεκάθαρο πως για να επιτύχει μια μαγισοσυνταγή χρειάζεται φαντασία, πείσμα και μεράκι. Γιατί υπάρχουν συνταγές υπέροχες, αλλά υπάρχουν επίσης και συνταγές υπέροχα, καταπληκτικά, φανταστικά… αηδιαστικές! Και εάν είσαι μια μάγισσα-σεφ και θέλεις να διατηρήσεις την… κακή σου φήμη ανάμεσα στους μάγους φίλους σου πρέπει πάντα να δοκιμάζεις συνταγές τρομακτικές, διασκεδαστικές, παράξενες και… πολύ πικάντικες! Πράγμα καθόλου εύκολο… Γι’ αυτό και όταν η Μπέτση διοργάνωσε ένα δείπνο στο σπίτι της στο δάσος, αποφάσισε να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους της με μια σπάνια συνταγή του διαβόητου μάγου-σεφ Τζέιμι Μπλιαξ: το θρυλικό τσίλι, «Καυτή Δρακοανάσα»! Στόχος; Να κερδίσει το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό μαγειρικής «Μαύροι Σκούφοι». Παρά τις δυσκολίες (μια απρόσμενη διακοπή ρεύματος και την έλλειψη ενός μυστικού συστατικού), η Μπέτση θα τα καταφέρει και η υπέροχα αηδιαστική της συνταγή θα κάνει θραύση ανάμεσα στους μικρούς της φίλους-μάγους και κυριολεκτικά θα πάρουν φωτιά στόματα και κουτάλια!!!

Αυτή είναι η υπόθεση του βιβλίου που κρατάτε στα χέρια σας. Σε τι διαφέρει, όμως, αυτό το βιβλίο από τα υπόλοιπα; Στο ότι έχει δύο μορφές! Μια παραδοσιακή, χαρτόδετη και μια ψηφιακή, που μπορεί να ζωντανέψει την ιστορία της Μπέτσης με επιπλέον ήχους, χρώματα, εικόνες και animations στην οθόνη μιας touchscreen συσκευής! Αρκεί δηλαδή ένα απλό… κλικ για να ζήσουν οι μικροί μας φίλοι τη μαγεία του παραμυθιού ξανά από την αρχή και να βοηθήσουν –με το μαγικό άγγιγμα του χεριού τους- ώστε να βρει η Μπέτση το συστατικό που της λείπει για να απογειώσει το πιάτο της, το μαγικό μανιτάρι-τσίλι!

Η διαδικασία είναι απλή, το μόνο που χρειάζεται είναι να κατεβάσει ο γονιός στο tablet ή το smartphone του την εφαρμογή «Μπέτση, η μικρή μάγισσα-σεφ: Υπέροχα αηδιαστικό!» by Kuakomekiki και ένα διαδραστικό βιβλίο (bookapp) με εικόνες που ζωντανεύουν με την αφή, μουσική επένδυση και παιχνίδια δεξιοτήτων προσφέρεται εντελώς δωρεάν για διπλή απόλαυση στους αναγνώστες. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο App Store και το Google Play και αφού εγκατασταθεί, δεν απαιτείται σύνδεση για τη χρήση της.

Το συγκεκριμένο διαδραστικό βιβλίο (book app) είναι κατάλληλο για παιδιά προσχολικής ηλικίας και των πρώτων σχολικών χρόνων. Πιο συγκεκριμένα, τα book apps είναι εφαρμογές που χάρη στη μέθοδο της οθόνης αφής μπορούν και ενεργοποιούν δράσεις πάνω στην οθόνη που εμπλουτίζουν και εξελίσσουν την ιστορία με έναν πιο «ζωντανό» τρόπο. Για παράδειγμα, αν το παιδί αγγίξει πάνω στην οθόνη ένα σύννεφο, το σύννεφο μπορεί να αρχίσει να ρίχνει βροχή, ένας πολυέλαιος να ανάψει ένα ένα τα φώτα του, ένα καζάνι με φίλτρα να αλλάξει χρώμα σε κάθε κίνηση του μαγικού ραβδιού! Οι ψηφιακές εικόνες «ζωντανεύουν» προσφέροντας ακουστικές και οπτικές εμπειρίες στα παιδιά που «δένουν» με την υπόθεση του παραμυθιού και την προχωρούν ένα βήμα παραπέρα.

Leave a Reply