ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΧΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟ ΑΠΟ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

χαρτοπόλεμοΑπόκριες σημαίνουν πάρτι στους δρόμους και στις πλατείες και “μάχες” με χαρτοπόλεμο. Αντί να τον αγοράσετε, ξεκινήστε τη χαρτοκοπτική και φτιάξτε τον μαζί με το παιδί σας για το επόμενο αποκριάτικο πάρτι του ή για την καρναβαλική βόλτα σας. Πριν πετάξετε το παλιό σας περιτύλιγμα δώρου ή μια εφημερίδα στα σκουπίδια, σκεφτείτε πόσες σακούλες με χαρτοπόλεμο μπορείτε να φτιάξετε με αυτά!

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και το μόνο που θα χρειαστείτε, εκτός βέβαια από πολύχρωμα χαρτιά, είναι ένας διακορευτής χαρτιού. Μπορεί να σας ακούγεται βαρετό και κουραστικό αλλά να είστε σίγουροι ότι μετά το πρώτο “κρακ” που θα ακούσετε δεν θα καταλάβετε πώς θα γεμίσετε  την πρώτη σακούλα σας. Φροντίστε να βάλετε και το παιδί σας στην διαδικασία για να το χαρεί ακόμα πιο πολύ.

χαρτοπόλεμο

Ένας άλλος τρόπος για να φτιάξετε δικό σας χαρτοπόλεμο είναι με ψαλίδι. Πάρτε χρωματιστά χαρτιά, κόψτε σε μακριές λωρίδες και ξεκινήστε να τα κόβετε σε μικρά ακανόνιστα κομμάτια.

χαρτοπόλεμο

Extra tip: Αν επιθυμείτε στην σακούλα σας να έχετε γυαλιστερό χαρτοπόλεμο, δεν έχετε παρά να αγοράσετε από το εμπόριο μεταλλικά ή γυαλιστερά χαρτιά.

Leave a Reply