ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥΣ

back-to-school-Sept-2017«Με αγάπη για τον άνθρωπο και το περιβάλλον» είναι η φράση που οριοθετεί την φιλοσοφία των προϊόντων καθαρισμού ECOS. Η Αγάπη είναι ένα από τα πιο δυνατά συναισθήματα, αλλά πέρα από μια έκφραση, είναι κυρίως πράξη! Αγαπάμε τα παιδιά μας σημαίνει ότι φροντίζουμε πρώτα από όλα για την ασφάλειά τους. Το Νο 1 σε πωλήσεις πράσινο απορρυπαντικό ECOS στις ΗΠΑ, βραβευμένο από τον Οργανισμό Περιβάλλοντος (EPA), ως το πλέον ασφαλές και αποτελεσματικό, μοιράζεται μαζί μας βασικούς κανόνες που οι γονείς πρέπει να έχουμε υπόψιν μας για την προστασία των παιδιών μας.

Είναι στατιστικά επιβεβαιωμένο ότι τα περισσότερα ατυχήματα των παιδιών γίνονται μέσα στο σπίτι. Η έναρξη όμως της σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία και αυτό σημαίνει επιπλέον φροντίδα και προετοιμασία σχετικά με την ασφάλεια των παιδιών, μέσα και έξω από το σπίτι. Στο σπίτι, τα σημεία που αποδεδειγμένα προκαλούν ατυχήματα και πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα, είναι:

 • Κουζίνα: είναι ο πρωταθλητής των ατυχημάτων! Βραστό νερό και ηλεκτρικές συσκευές θέλουν ιδιαίτερη προσοχή!
 • Ταράτσες και  Μπαλκόνια:  χρειάζονται ειδικά κάγκελα προστασίας .
 • Τζάμια:  να είναι πάντα «ορατά με κάποιο τρόπο».
 • Ανελκυστήρες: ενημέρωση για τη σωστή χρήση. Μεταφορά ποδηλάτων με ιδιαίτερη προσοχή!
 • Τοξικά υλικά που υπάρχουν στο σπίτι και μπορούν να προκαλέσουν δηλητηριάσεις αλλά και πιο ήπια, που η αλόγιστη χρήση μπορεί να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα, όπως: Φάρμακα, αρώματα, καλλυντικά, προϊόντα καθαρισμού, εντομοκτόνα κλπ.

Ο καλός και συχνός αερισμός του σπιτιού και η χρήση προϊόντων φιλικών προς το περιβάλλον είναι βέβαιο ότι βελτιώνουν την ποιότητα ζωής μας. Για τους γονείς που τα παιδιά τους θα πάνε στο σχολείο, είναι εξαιρετικά σημαντικό να αφιερώσουν χρόνο για την εκπαίδευση και καθοδήγησή τους. Ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά, κάθε διαδρομή από το σπίτι προς στο σχολείο είναι μια βασική εμπειρία και ένα μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής. Μαθαίνουν τη σημασία των σημάτων που ορίζουν την κυκλοφορία, εξοικειώνονται με το οδικό περιβάλλον, μαθαίνουν να σέβονται τους άλλους χρήστες του δρόμου και παράλληλα, αποκτούν πραγματικές εμπειρίες. Μερικοί βασικοί κανόνες οδικής ασφάλειας, είναι οι εξής:

Συνοδεύετε τα παιδιά στο σχολείο τουλάχιστον μέχρι την ηλικία των 8 ετών διότι όπως είναι γνωστό:

 • Όραση: Η όραση των παιδιών δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως. Έχουν αδύναμη περιφερειακή όραση και αργή εστίαση των ματιών, ιδίως μέχρι τα 8 τους χρόνια.
 • Ακοή: Στα μικρά παιδιά η ακοή δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως, έτσι δυσκολεύονται να εντοπίσουν την κατεύθυνση των ήχων με ακρίβεια.
 • Διάπλαση: Τα παιδιά είναι μικρότερα σε διάπλαση, έτσι δεν γίνονται άμεσα ορατά από τους οδηγούς όταν βρίσκονται μπροστά από σταθμευμένα αυτοκίνητα, εμπόδια κ.ά.
 • Κρατάτε πάντα από το χέρι το παιδί σας που πρέπει επίσης να βαδίζει στην εσωτερική πλευρά του πεζοδρομίου.
 • Διδάξτε στα παιδιά σας να αναγνωρίζουν τα βασικά οδικά σήματα.
 • Απαραίτητα εφαρμόζουμε τον «χρυσό» κανόνα στις διαβάσεις : ΣΤΑΜΑΤΩ – ΚΟΙΤΑΖΩ – ΔΙΑΣΧΙΖΩ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ.
 • Μάθετε στο παιδί σας ότι πρέπει πάντα να περπάτα στο πεζοδρόμιο και να διασχίζει το δρόμο ΜΟΝΟ από τη διάβαση πεζών.

ecos1

Η ασφάλεια των παιδιών είναι πολύ σημαντική υπόθεση και απαιτεί την ιδιαίτερη φροντίδα όλων μας. Για τα προϊόντα καθαρισμού ECOS, τα οποία έχουν «κερδίσει» τις περισσότερες πιστοποιήσεις ασφάλειας και απόδοσης από τον EPA (Οργανισμό Περιβάλλοντος των ΗΠΑ), ένα σπίτι ασφαλές, απαλλαγμένο από επιβαρυντικά χημικά στοιχεία, είναι η κύρια επιδίωξη και η βασική φιλοσοφία τους. Όλα  τα προϊόντα ECOS, αποτελούνται κατά κύριο λόγο από 4 συστατικά-100% ανανεώσιμα και φυτικής προέλευσης (Νερό, Αιθέρια Έλαια, Βιολογικά Βότανα, Καλαμπόκι, Καρύδα, Εσπεριδοειδή).

Tα προϊόντα ECOS παράγονται:

 • Χωρίς πειράματα σε ζώα
 • Χωρίς βλαβερά κατάλοιπα
 • Με 100% βιοδιασπώμενα – ανακυκλώσιμα υλικά
 • Με ισορροπημένο pH
 • Χωρίς φωσφορικά άλατα
 • Με φυσικά και βιολογικά αρώματα

Τα φυτικής προέλευσης απορρυπαντικά και καθαριστικά ECOS κυκλοφορούν στην Ελλάδα, με την  παγκοσμίου κύρους πιστοποίηση του Safer Choice, η οποία με αυστηρούς περιβαλλοντικούς κανόνες, επιτρέπει στους καταναλωτές να βρίσκουν προϊόντα που είναι υψηλής απόδοσης και ασφάλειας  για την υγεία των ίδιων και των οικογενειών τους, αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η ασφάλεια των παιδιών είναι φροντίδα όλων μας.

ΕCOS – Προϊόντα καθαρισμού με την σφραγίδα της φύσης!

yjhtj

O EPA (Environmental Protection Agency – Οργανισμός περιβάλλοντος των (ΗΠΑ) απέδωσε αυτήν την πολύ μεγάλη διάκριση (ως  Safer Choice Partner of the Year)  για το 2016 στην Earth Friendly Products που παράγει τα προϊόντα ECOS, διότι περισσότερα από 40 προϊόντα της εταιρείας βραβεύθηκαν ως η ασφαλής και αποτελεσματική επιλογή, ανακηρύσσοντας την εταιρεία Earth Friendly Products ως την καλύτερη στην ασφάλεια των προϊόντων καθαρισμού που  περιλαμβάνεται επίσης στην λίστα με τις 100 πιο πράσινες εταιρείες της Αμερικής! Διατίθενται σε όλα τα μεγάλα  Super Market!

ecos-by-efp-logo

Leave a Reply