ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ FIDGET SPINNER;

923c0c66fa2f8c6815a7d6b4472dbe76_display_largeΑν είστε γονιός παιδιού σχολικής ηλικίας, θα έχετε ήδη ακούσει για/ αγοράσει ή πρόκειται σύντομα να ακούσετε για/αγοράσετε το fidget spinner.

Τι είναι, λοιπόν, αυτή η νέα, εθιστικότατη, γκατζετιά που “τρελαίνει” τα παιδιά μας και μας βάζουν να οργώσουμε την πόλη για να τους την εξασφαλίσουμε; Πρόκειται για ένα “έξυπνο” διασκεδαστικό παιχνίδι, για το χέρι και κυρίως για τα δάχτυλα, που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του άγχους, της νευρικότητας, της διαταραχής ελλειμματικής προσοχής και του αυτισμού, καθώς βοηθάει στην εστίαση του μυαλού. Θεωρείται δε από τους ειδικούς ότι βοηθάει στην εγκατάλειψη των δυσάρεστων συνήθειων εν γένει (αν και, όπως διαβάζω, υπάρχουν και αντίθετες απόψεις). Αποτελείται από δύο κυρίως κομμάτια: ένα κεντρικό στήριγμα- βάση το οποίο είναι για να μπορεί το παιχνίδι να κρατιέται μεταξύ δείκτη και αντίχειρα και από έναν περιστρεφόμενο έλικα που γυρίζει όταν το «χτυπάς» με το ελεύθερο σου χέρι. Υπάρχουν φυσικά και πιο περίπλοκα designs τα οποία όμως ακολουθούν αυτό το βασικό μοτίβο.

002225-finger-spinner-agholitiko-paihnidi-antistress-fidget-spinner-3

Ήρθε στην Ελλάδα φυσικά από τις ΗΠΑ και θεωρητικά είναι χρήσιμο και για μικρούς και για μεγάλους, καθώς εξασκεί το πνεύμα και ηρεμεί, ενώ είναι εντελώς αθόρυβο. Ήδη, διαβάζω, το fidget spinner θεωρείται το κομπολόι, το μπεγλέρι, το γιο-γιό του 21ου αιώνα και εδώ και δυο μήνες φιγουράρει στη λίστα με τα 50 best-selling παιχνίδια σε Αγγλία και Αμερική. Το μέγεθός του και οι περιστροφικοί δακτύλιοι από τους οποίους αποτελείται, του επιτρέπουν να στριφογυρίζει ανάμεσα στα χέρια μας χωρίς σταματημό, να μας αποσυμφορίζει και να βοηθάει τους μικρούς να συγκεντρωθούν στο σχολείο και τους μεγάλους να συγκεντρωθούν στη δουλειά. Ήδη θεωρείται το τοπ παιχνίδι γραφείου.
fidget spinner
Φυσικά και εδώ υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις. Αν και πολλά σχολεία {και δεν αναφέρομαι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και σε ιδιωτικά σχολεία στην Ελλάδα} αρχικά σχεδόν επέβαλλαν τη (διακριτική του) χρήση για να βοηθήσουν τους μαθητές τους που αντιμετώπιζαν διάφορα προβλήματα, οι διαστάσεις επιδημίας που πήρε το fidget spinner οδήγησαν πρόσφατα εκπαιδευτικούς να ζητήσουν την απαγόρευσή του εντός σχολικού περιβάλλοντος, διότι εν τέλει αποσπά την προσοχή όλων των μαθητών.
Δείτε αναλυτικά τα videos εδώ
Το μέλλον θα δείξει το μέλλον του. Αν είναι απλά μια μόδα που θα περάσει ή αν πλέον σε σχολικές αίθουσες και γραφεία κυκλοφορούμε όλοι με ρουλεμάν στα δάχτυλά! Περιμένουμε τις εντυπώσεις σας!

One Response

  1. Solar toys 28 Σεπτεμβρίου, 2017

Leave a Reply