ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΟΡΟΙ

a-708_41Στην αναστολή λειτουργίας όλων των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων προχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής (13.3.2020) το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων κατά της διάδοσης του κορονοϊού.

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση του ΥΠΠΑ:

Με δεδομένο ότι στους αρχαιολογικούς χώρους και στα Μουσεία, λόγω των ειδικών συνθηκών, παρουσιάζονται ελλείψεις στο φυλακτικό προσωπικό σύμφωνα με τα στοιχεία που εστάλησαν σήμερα το πρωί στο ΥΠΠΟΑ, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, σε συνεννόηση και με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού αποφάσισε για την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και των μουσείων και των μνημείων να ανασταλεί η λειτουργία τους ως και την 30η Μαρτίου.

Εννοείται ότι στα Μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους θα υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό φύλαξης.

Παράλληλα έχουν δοθεί οι σχετικές οδηγίες για τη σχολαστική καθαριότητα των χώρων υγιεινής που χρησιμοποιεί το προσωπικό στο σύνολο των υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ, μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.

Υπενθυμίζεται, ότι μέχρι στιγμής, έχει ανασταλεί η λειτουργία σχολείων, πανεπιστημίων, φροντιστηρίων, γυμναστηρίων και θεωρείται πιθανόν να εκδοθεί ανάλογη απόφαση που θα αφορά καφετέριες.

Leave a Reply