ΜΟΥΖΙΚΑ Ή Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΗΧΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΕΛΣ

Μούζικα! ή Η μάχη των ήχωνΗ Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα παρουσιάσει τον Μάρτιο του 2019 για πέντε παραστάσεις το μιούζικαλ για παιδιά Μούζικα! ή Η μάχη των ήχων. 

Κάθε μουσικό όργανο έχει στο εσωτερικό του ένα μικρό εξάρτημα που λέγεται Ψυχή.  

Σε μια μουσική πόλη, ένας μαέστρος και μια ορχήστρα ετοιμάζονται για μια μεγάλη συναυλία. Η μουσική πόλη όμως είναι χωρισμένη στα δύο. Από τη μια η κλασική, με τους αυστηρούς κανόνες, και από την άλλη η τζαζ, με την ελευθερία των αυτοσχεδιασμών. Θα μπορέσουν ποτέ αυτά τα δύο άκρα να βρουν κοινούς τόπους και μελωδίες; Θα μπορέσουν ποτέ να ενωθούν; Ο μαέστρος τι ρόλο θα παίξει; Τα όργανα της ορχήστρας μετατρέπονται σε ανθρώπινους χαρακτήρες και φτιάχνουν μια σύγχρονη κοινωνία.

«Τη στιγμή που ένας Μαέστρος και μια ορχήστρα ετοιμάζονται για μια μεγάλη συναυλία, η ατίθαση Βιόλα το σκάει για τον άγνωστο και ελεύθερο κόσμο της τζαζ. Ερωτεύεται, επαναστατεί και δοκιμάζεται για να ανακαλύψει πως η Μουσική είναι µία και τα τείχη που µας χωρίζουν τα φτιάχνουμε εμείς οι ίδιοι. Η παράξενη περιπέτεια της Βιόλας, πότε αστεία και πότε σκληρή, σε λιμπρέτο της Μαριβίτας Γραµµατικάκη και μουσική του Θοδωρή Οικονόμου, ακροβατεί ανάµεσα σε διαφορετικά μουσικά είδη και ύφη και ταξιδεύει µικρούς και µεγάλους προς την ομορφιά που κρύβεται μέσα µας όταν νικάμε τα στερεότυπα και τους φόβους µας», σημειώνει η σκηνοθέτρια Ιώ Βουλγαράκη.

Μιούζικαλ για παιδιά

Μούζικα! ή Η μάχη των ήχων

Θοδωρής Οικονόμου

Λιμπρέτο Μαριβίτα Γραμματικάκη

Παράσταση σε ημισκηνοθετημένη μορφή

26, 27, 28, 29, 30 Μαρτίου 2019

Ώρα έναρξης: 20.30

Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Μουσική διεύθυνση Κάτια Μολφέση

Σκηνοθεσία Ιώ Βουλγαράκη

Σκηνικό – Κοστούμια Μαγδαληνή Αυγερινού

Συμμετέχει η Συμφωνική Ορχήστρα και η Big Band του Δήμου Αθηναίων

Με τη συνεργασία των «Νέων της Όπερας» της ΕΛΣ

Leave a Reply