ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ

Φέτος, τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών πραγματοποιούνται τόσο διαδικτυακά όσο και στο φυσικό χώρο του Μουσείου στη  Νέα Κηφισιά. Με  έμπνευση τις τηλεπικοινωνίες, τα  προγράμματα απευθύνονται σε οικογένειες, σχολικές ομάδες, εφήβους και μεμονωμένους επισκέπτες και περιλαμβάνουν εκπαίδευση STEM, εικαστικά και μουσικά εργαστήρια, μουσειοπαιδαγωγικές δράσεις και  ομαδικές ξεναγήσεις. Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 150 εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις για σχολικές ομάδες και οικογένειες με περισσότερους από 13.000 επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι Συλλογές του Μουσείου συνεχώς εμπλουτίζονται και ξεπερνούν τα 4.000 αντικείμενα, ενώ το πλούσιο αρχειακό υλικό αριθμεί περισσότερα από 33.000 έγγραφα, χάρτες, τηλεφωτογραφίες, φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό.

Δείτε τα φετινά χριστουγεννιάτικα προγράμματα του Μουσείου και κλείστε θέση ηλεκτρονικά στο www.otegroupmuseum.gr 

Χριστουγεννιάτικο Εικαστικό Εργαστήρι/ Οnline

«ΜΟΥΣΙΚA OΡΓΑΝΑ ΑΠΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ»

Ημέρα Διεξαγωγής: Κυριακή 12 Δεκεμβρίου

 Ώρα: 10.30-11.30

Ηλικίες: 6-9 ετών

Σε ένα εργαστήρι χειροτεχνίας με χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, παιδιά ηλικίας  6 έως 9 ετών, θα δημιουργήσουν με την καθοδήγηση των εικαστικών και του μουσειοπαιδαγωγού, αυτοσχέδια μουσικά όργανα όπως τυμπανάκια, κουδουνάκια και καστανιέτες από ανακυκλώσιμα υλικά. Τα παιδιά θα γνωρίσουν το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών μέσα από φωτογραφίες και video, θα ακούσουν για την ανακύκλωση και τη σημασία της στην καθημερινότητα, και  στη συνέχεια, με διασκεδαστικές τεχνικές, θα δημιουργήσουν εικαστικά έργα βασισμένα στο κίνημα της «trash art», που χρησιμοποιεί φαινομενικά «άχρηστα» υλικά για να τα μετατρέψει σε  σύγχρονα έργα τέχνης. Με τα όργανα που θα κατασκευάσουν, θα παράξουν ήχους συσκευών τηλεπικοινωνίας, όπως του ηλεκτρικού τηλέγραφου και του τηλεφώνου, τα οποία μεταξύ άλλων, αποτελούν βασικά εκθέματα της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου

Χριστουγεννιάτικο Εικαστικό Εργαστήρι/ Οnline

«ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΗ “ΒΑΛΙΤΣΑ” ΜΑΣ»

Ημέρα Διεξαγωγής: Κυριακή 12 Δεκεμβρίου

 Ώρα: 12.00-13.00

Hλικίες: 10-12 ετών

Με έμπνευση από το έργο “Οι Βαλίτσες” του Αλέξη Ακριθάκη, ενός από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Μοντερνισμού,  παιδιά ηλικίας 10 έως 12 χρονών,  θα φτιάξουν τη δική τους “βαλίτσα”  με ανακυκλώσιμα υλικά και θα δώσουν εικαστική μορφή στα σχέδια του καλωδιακού πλοίου “Θαλής ο Μιλήσιος” και της τηλεφωνικής συσκευής “Tamura”. 

Mουσειοπαιδαγωγική Δράση/ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ στο Μουσείο

«ΜΙΑ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ» (4-7 ετών)

Ημέρα Διεξαγωγής: Κυριακή 12 Δεκεμβρίου

Ώρα: 10.00-10.45/11.00-11.45/12.00-12.45/13.00-13.45

Ηλικίες: 4-7 ετών 

Με έμπνευση από τη μικρή Αμάλ, μία 9χρονη πρόσφυγα – μαριονέτα 3,5 μέτρων από τη Συρία, τα παιδιά θα ανακαλύψουν ποια ζώα κρύβονται στις αίθουσες του Μουσείου. Μέσα από την αφήγηση ενός παραμυθιού για τη διαφορετικότητα, την περιπέτεια και την αποδοχή, θα στηθεί ένα εργαστήρι κούκλας και τα παιδιά θα κατασκευάσουν τις δικές τους μαριονέτες!

Η συμμετοχή  σε όλα τα προγράμματα του Μουσείου είναι δωρεάν. 

Info
Πρωτέως 25, Nέα Κηφισιά
210 6110299
www.otegroupmuseum.gr
E-mail: otegroup-museum@ote.gr
Instagram @ otegroupmuseum

Leave a Reply