ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Από τις 27 Δεκεμβρίου 2022 μέχρι τις 5 Ιανουαρίου 2023, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο προσκαλεί παιδιά ηλικίας 6-12 χρόνων να περάσουν αξέχαστες γιορτινές διακοπές στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας! Κάθε μέρα, από τις 8:00 το πρωί έως τις 4:00 το απόγευμα, παίζουμε στα εκθέματα του Μουσείου, ανακαλύπτουμε γιορτινά έθιμα και συνταγές, φανταζόμαστε τις δικές μας χριστουγεννιάτικες ιστορίες και δημιουργούμε χρυσοχιονισμένες κατασκευές! Επιπλέον ανά ημέρα υλοποιούνται οι ακόλουθες δράσεις,

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022, «Τα εκθέματα κάνουν Χριστούγεννα»
Γνωρίζουμε τα εκθέματα του μουσείου και παίζουμε σε αυτά με γιορτινή διάθεση! Στη Σοφίτα ζωντανεύουμε στιγμές των γιορτών, στο Αβητάρι της διατροφής ψωνίζουμε υλικά για εορταστικές συνταγές και στην Κουζίνα μαγειρεύουμε μια παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη συνταγή!

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022, «Επιστήμονες με… γιορτινές διαθέσεις»
Στο έκθεμα Γεια σου, Πυθαγόρα ανακαλύπτουμε τα σχήματα των Χριστουγέννων και δημιουργούμε τα δικά μας μοτίβα. Στις Φυσαλίδες στολίζουμε δέντρα στο νερό με λαμπερές σαπουνόφουσκες.

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022, «Τα μυστήρια των Χριστουγέννων»
Γνωρίζουμε τους ήρωες μίας χριστουγεννιάτικης ιστορίας μυστηρίου, ψάχνουμε στο μουσείο ένα κρυμμένο μαγικό αντικείμενο και φτιάχνουμε τη δική μας χριστουγεννιάτικη ιστορία!

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022, «Είναι τρίγωνα τα κάλαντα;» 
Ανακαλύπτουμε τη συλλογή μουσικών οργάνων του Μουσείου. Γνωρίζουμε κάλαντα από όλη την Ελλάδα. Συνθέτουμε και τραγουδάμε τα δικά μας μοναδικά κάλαντα!

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023, «Ένας νέος χρόνος στη Γη»
Γνωρίζουμε πρωτοχρονιάτικα έθιμα από μακρινές χώρες του κόσμου και φτιάχνουμε βασιλόπιτα.

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023, «Δαμάζοντας μία χιονονιφάδα»
Ανακαλύπτουμε τη συμμετρία που κρύβουν οι χιονονιφάδες και κάνουμε παγωμένα πειράματα.

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023, «Φωτίζοντας τους Καλλικάντζαρους»
Ερευνούμε τα έθιμα των Φώτων και μεταμορφωνόμαστε σε καλικάντζαρους.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Τα παιδιά φέρνουν μαζί τους: δεκατιανό γεύμα, μεσημεριανό γεύμα(που να μην απαιτεί ζέσταμα), ατομικά κουτάλια ή πιρούνια, παγούρι/μπουκάλι με νερό, αλλαξιά ρούχων για την περίπτωση που τυχόν χρειαστεί.
  • Η οικονομική συμμετοχή είναι 25,00 ευρώ για κάθε παιδί για μία ημέρα & 20,00 ευρώ την ημέρα για κάθε παιδί για αδέλφια, για συνδρομητές του Μουσείου και για περισσότερες από 1 ημέρες και ενισχύει τους σκοπούς του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου
  • Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο 2103312995 (εσωτ. 110), Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00- 15:00

Παιδικό Μουσείο της Αθήνας
Συνδιοργανωτές: «Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων» (ΟΠΑΝΔΑ) & «Ελληνικό Παιδικό Μουσείο»
Κτίριο Ωδείου Αθηνών, Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19, Αθήνα, (2103312995, e-mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr, Facebook: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ / HELLENIC CHILDREN’S MUSEUM

Leave a Reply