ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ HALLOWEEN ΚΟΛΟΚΥΘΑ

halloween κολοκύθαΝαι, είναι ξενόφερτο, ναι, δεν έχει καμία ρίζα στις δικές μας παραδόσεις, ναι μέχρι πριν από λίγα χρόνια δεν ξέραμε καν τι είναι. Αλλά τι να κάνουμε που το έθιμο του Halloween είναι super διασκεδαστικό και μας δίνει αφορμές να περάσουμε δημιουργικά κάποιες ώρες με τα μικρά μας; Και όχι, δεν αναφέρομαι σε μεγαλειώδη halloween πάρτι (που δεν θα γίνουν φέτος) με διακόσμηση που θα ζήλευε και η Martha Stewart (στα οποία φυσικά δεν θα αρνηθούμε να παρευρεθούμε ως ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ από του χρόνου). Εμείς αγαπάμε το γνωστό σκάλισμα και γι’ αυτό μοιραζόμαστε μαζί σας τα απαραίτητα βήματα για halloween κολοκύθα και tips για αποχαιρετήσετε τον Οκτώβριο δημιουργικά, φωτεινά και… φοβιστικά!

  1. Διαλέγουμε μεγάλες και αρκετά λείες και ομοιόμορφα στρογγυλές κολοκύθες. Προτιμάμε τις ολοστρόγγυλες και όχι εκείνες που έχουν πιο κυλινδρικό σχήμα. Προσοχή: Καλό είναι να επιλέγουμε κολοκύθες των οποίων το κάτω μέρος χωρά σε ένα σκεύος. Τοποθετώντας τον πάτο της κολοκύθας σε μια μεγάλη κατσαρόλα μας βοηθά να τη σταθεροποιήσουμε και να αφαιρέσουμε το πάνω μέρος πιο εύκολα.
  2. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να κόψουμε ένα καπάκι από το πάνω μέρος τους, ώστε να τις αδειάσουμε. Σχεδιάζουμε τα σημεία που θα κόψουμε με έναν μαρκαδόρο και κόβουμε προσεκτικά με ένα μαχαίρι. Από αυτό αφαιρούμε ένα μικρό κομμάτι για να δημιουργήσουμε μια δίοδο εξόδου για τη θερμότητα από το κεράκι που θα τοποθετήσουμε μέσα. Με τον τρόπο αυτό η halloween κολοκύθα μας θα «ζήσει» περισσότερο!
  3. Αρχικά αφαιρούμε με το χέρι και πετάμε τις ίνες και τους σπόρους
  4. Κατόπιν αδειάζουμε όση περισσότερη σάρκα μπορούμε με τη βοήθεια ενός κουταλιού και με… υπομονή. Μην πετάξετε τη σάρκα. Θα μαγειρέψουμε!shutterstock_1173612409
  5. Σχεδιάζουμε με έναν μαρκαδόρο μάτια, μύτη στόμα ή ό,τι άλλο θέλουμε και κόβουμε τα σημεία με ένα μικρότερο αλλά κοφτερό μαχαίρι. Τα σπρώχνουμε και πέφτουν μέσα στην κολοκύθα.
  6. Ένας άλλος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσουμε μεταλλικά κουπ πατ. Τα καρφώνουμε προσεκτικά με ένα σφυράκι στην κολοκύθα και αφαιρούμε τα κομμάτια δημιουργώντας ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
  7. Αν είμαστε εξοικειωμένοι με εργαλεία μπορούμε να φτιάξουμε τρομερά εντυπωσιακές κολοκύθες απλά χρησιμοποιώντας ένα τρυπανάκι με το οποίο μπορούμε να ανοίξουμε πολλές μικρές τρύπες σε όλη την επιφάνειά τους!
  8. Πριν στολίσουμε τη halloween κολοκύθα, την καθαρίζουμε πολύ καλά, μέσα έξω, με ένα πανάκι βουτηγμένο σε νερό και λευκαντικό, για να ενισχύσουμε τη διάρκειά της.
  9. Τοποθετούμε ρεσό μέσα στη halloween κολοκύθα μας, καλύπτουμε με το καπάκι και είμαστε έτοιμοι!

κολοκυθόσουπαΚαι με τη γέμιση… κολοκυθόσουπα

Σοτάρουμε τα κομμάτια που αφαιρέσαμε, μαζί με 2 καρότα, 1 κρεμμύδι και ένα πράσο σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε μπαχαρικά της αρεσκείας μας. Εμείς βάζουμε αλάτι, πιπέρι, τζίντζερ, κουρκουμά και λίγο κάρυ. Σκεπάζουμε τα λαχανικά μας με νερό και τα αφήνουμε να βράσουν. Όταν μαλακώσουν πολύ τα πολτοποιούμε. Ξανατοποθετούμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγη κρέμα γάλακτος, δοκιμάζουμε το αλάτι και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση. Σερβίρουμε με μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι. Σλρουρπ!

Leave a Reply