ΡΥΖΙ ΠΑΝΤΟΥ

ryziΜοναδικές γευστικές προτάσεις υψηλής διατροφικής αξίας σε λίγα μόνο λεπτά; Η σειρά Ρύζια με λαχανικά Μπάρμπα Στάθης σας μεταμορφώνει σε σεφ, αφού σε μόλις 15 λεπτά έχετε ένα πλήρες γεύμα ή το τέλειο συνοδευτικό για το κρέας ή το ψάρι της επιλογής σας. Ελληνικό ρύζι με όσπρια και λαχανικά, από την κατάψυξη στο πιάτο!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Φαχίτας με κοτόπουλο και Ρύζι κίτρινο Mexicana

Για το κοτόπουλο & την μαρινάδα

  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 στυμμένο λάιμ
  • 1 κ.γλ. κύμινο
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1 κ.γλ. πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι

Για το γουακαμόλε

  • 3 ώριμα αβοκάντο
  • Ξύσμα και χυμό από 2 λάιμ
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 2 μικρές ντομάτες
  • 2 κ.σ. κόλιανδρο φρέσκο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Για το ρύζι

Για το σερβίρισμα

  • 1 γιαούρτι στραγγιστό 200 γρ.
  • λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί
  • 8 πίτες μεξικάνικες

Εκτέλεση: Κόβετε πρώτα το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και το τοποθετείτε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υλικά της μαρινάδας. Ανακατεύετε καλά  και αφήνετε στο ψυγείο για 30′. Όσο πιο πολύ το αφήσουμε τόσο πιο ωραίο θα γίνει. Το ψήνετε στο γκριλ ή σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσει. Σε ένα μπολ λιώνετε το αβοκάντο με ένα πιρούνι. Προσθέτετε το ξύσμα και τον χυμό από τα lime, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρεμμύδι, την ντομάτα, τον κόλιανδρο ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε καλά για να  ομογενοποιηθεί το μείγμα μας και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε το ρύζιΣε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε το Ρύζι κίτρινο Mexicana Μπάρμπα Στάθης, χωρίς να το ξεπαγώσετε και το σοτάρετε για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε το νερό και σιγοβράζετε για 15 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς και συμπληρώνοντας λίγο νερό, αν χρειαστεί. Ζεσταίνετε τις πίτες σε αντικολλητικό τηγάνι, 10 δευτερόλεπτα για κάθε πλευρά

Για το σερβίρισμα: Γεμίζετε τις πίτες με κοτόπουλο, γουακαμόλε, λαχανικά, γιαούρτι και τυρί, τις τυλίγετε και τις σερβίρετε με το Ρύζι κίτρινο Mexicana ως συνοδευτικό ή αν θέλετε το βάζετε μέσα στις πίτες!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ψαρονέφρι με σάλτσα μουστάρδας και Ρύζι καστανό με ρεβίθια

Υλικά

  • 800 γρ. ψαρονέφρι
  • ½ κ.γ. τζίντζερ ξερό σε σκόνη
  • ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 2 κλαράκια φρέσκο δενδρολίβανο (ή 1 κουτ. σούπας ξερό, τριμμένο)
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • χυμό από 1 λεμόνι (κατά προτίμηση βιολογικό)
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 Για το ρύζι:

Εκτέλεση: Σε μία κατσαρόλα, ρίχνετε το Ρύζι καστανό με ρεβίθια Μπάρμπα Στάθης, χωρίς να το ξεπαγώσετε και σοτάρετε με το ελαιόλαδο για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτετε το νερό, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζετε για περίπου 15-20 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς και συμπληρώνοντας λίγο νερό, αν χρειαστεί. Αφήνετε στην άκρη διατηρώντας το ζεστό. Κόβετε το ψαρονέφρι σε μπουκιές, πασπαλίζετε με το ξερό τζίντζερ και την πάπρικα και αλατοπιπερώνετε. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το ψαρονέφρι για 2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε το δενδρολίβανο για άλλα 2-3 λεπτά και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι το κρέας να ροδίσει ομοιόμορφα. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη μουστάρδα, το μέλι και τους χυμούς από πορτοκάλι και λεμόνι και αδειάζετε το μείγμα στο τηγάνι. Αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί για 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Μοιράζετε το ρύζι καστανό με ρεβίθια σε βαθιά πιάτα, τοποθετείτε από πάνω τις μπουκιές από ψαρονέφρι και γαρνίρετε με την σάλτσα. Καλή απόλαυση!

Ρύζι με λαχανικά από την ελληνική γη, με την υπογραφή που εμπιστεύεσαιBARBASTATHIS_LOGO

3

No Responses

Leave a Reply