ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΑΘΗΝΑΣ. ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΑΒ

Το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας, σε μια μοναδική καλοκαιρινή εμφάνιση, προσκαλεί τους μικρούς του φίλους σε 2 κινηματογραφικές βραδιές κάτω από τα αστέρια! Την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου θα γνωρίσουμε τον Τζακ και τον ξεχωριστό μικρό του αδελφό στην τρυφερή οικογενειακή κωμωδία “Ο Αδελφός μου Κυνηγάει Δεινόσαυρους”, που απέσπασε το βραβείο Νεανικού Κοινού της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου το 2020. Το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου είναι αφιερωμένο στους λιλιπούτειους σινεφίλ με ένα πρόγραμμα από ταινίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους, με απίθανες ιστορίες γεμάτες χρώμα, περιπέτεια, αξέχαστους ήρωες και πολύ (πολύ) γέλιο! Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:30. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου: Προβολή ταινίας “Ο Αδελφός μου Κυνηγάει Δεινόσαυρους” (Stefano Cipani, 2019, Ιταλία, Ισπανία)
Mε ελληνικούς υπότιτλους
Διάρκεια: 102’
Για παιδιά από 12 ετών
Ώρα έναρξης: 20:30

Εμπνευσμένη από μια αληθινή ιστορία που καταγράφηκε για πρώτη φορά στο ομώνυμο βιβλίο που αποτέλεσε εκδοτικό φαινόμενο στην Ιταλία, το ‘Ο Αδελφός μου Κυνηγάει Δεινόσαυρους’ (Stefano Cipani, 2019) είναι μια χιουμοριστική οικογενειακή ταινία για την ατέλεια και την ποικιλομορφία. Ο Τζίο, ο μικρός αδελφός του Τζακ, έχει Σύνδρομο Down. Ο Τζακ πιστεύει από μικρός τους γονείς του, οι οποίοι του έλεγαν ότι ο Τζίο είναι ιδιαίτερος και έχει υπερφυσικές δυνάμεις. Όμως καθώς ο Τζακ μεγαλώνει, ο θαυμασμός του για το διαφορετικό αδερφό του, που ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τους δεινόσαυρους, δίνει σταδιακά τη θέση του σε ένα αίσθημα ντροπής. Όταν ο Τζακ ξεκινά το Γυμνάσιο και συναντά την πρώτη του αγάπη, την Αριάνα, δεν της αποκαλύπτει την αναπηρία του Τζίο, και μάλιστα τον διαγράφει από τη ζωή του για τα μάτια των άλλων, χωρίς να σκεφτεί τις συνέπειες της συμπεριφοράς του. Ο Τζακ θα χρειαστεί να μάθει ότι δεν μπορείς να αγαπηθείς όταν απαρνιέσαι ένα τόσο σημαντικό κομμάτι του εαυτού σου και ο αδερφός του θα του δώσει ένα πολύτιμο μάθημα ζωής με την πρωτότυπη ματιά του και την απρόσμενη σοφία του. H ταινία, που προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας το 2019, απέσπασε το βραβείο Νεανικού Κοινού της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου τον Απρίλιο 2020, μετά από ταυτόχρονη online ψηφοφορία πανευρωπαϊκής κριτικής επιτροπής αποτελούμενης από περισσότερους από 2.000 νέους ηλικίας 12-14 ετών, από 32 χώρες της Ευρώπης. Με κατανόηση, ανοιχτό μυαλό και χωρίς ίχνος διδακτισμού, η ταινία παρουσιάζει την αποδοχή σαν πρόκληση και ως μοναδικό δρόμο προς την απελευθέρωση από τις προκαταλήψεις και την ντροπή.

Παιδικό και εφηβικό διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου

Σαββάτο 18 Σεπτεμβρίου: Προβολή ταινιών μικρού μήκους “Οι 7 Σκανταλιάρηδες και άλλες ιστορίες”
Με ελληνική μεταγλώττιση
Διάρκεια: 68’
Για παιδιά από 5 ετών
Ώρα έναρξης 20:30

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Ταινίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους με απίθανες ιστορίες γεμάτες χρώμα, περιπέτεια, αξέχαστους ήρωες και πολύ γέλιο! Μεταξύ άλλων θα γνωρίσουμε επτά άτακτα κατσικάκια που κάνουν το σπίτι άνω κάτω, τη Ματίλντα που θέλει να γίνει το πιο έξυπνο κορίτσι στον κόσμο, τον Μπιπ, ένα υπερπροστατευτικό ρομπότ με την καλύτερη του φίλη Τουίτ και τον Ντάγκι με το τηλεσκόπιο του, που θα μας ξεναγήσει στα μυστικά του γαλαξία (εκεί όπου δεν υπάρχουν πολλές τουαλέτες…)

Παιδικό και εφηβικό διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφουΠαιδικό και εφηβικό διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου Αθήνας
Διεύθυνση: Θεοτοκοπούλου 36, Άνω Πατήσια
Εισιτήρια: 3€
Προπώληση εισιτηρίων:  https://www.viva.gr/tickets/festival/athicff/ & τηλεφωνικά στο 11876

Οι προβολές  πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της στήριξης του πολιτισμού από τον Δήμο Αθηναίων.

Leave a Reply