ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΝΤΟΡΙ

Δώδεκα ολόκληρα χρόνια μετά το “Ψάχνοντας τον Νέμο”, την ταινία κινουμένων σχεδίων που αγάπησαν μικροί και μεγάλοι, έρχεται το sequel της, με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά όχι το γνωστό μας ψάρι-κλόουν (που πάντως θα κάνει την εμφάνισή του σε δεύτερο ρόλο), αλλά την Ντόρι, εξ ου και ο τίτλος της ταινίας, “Ψάχνοντας την Ντόρι” (Finding Dory).

Για όσους δεν θυμούνται, στην πρώτη ταινία, η Ντόρι ήταν εκείνο το γλυκύτατο μπλε ψάρι που έπασχε από αμνησία και συνόδευσε τον πατέρα του Νέμο στην αναζήτηση του γιου του.

dory3
Τη σκηνοθεσία της ταινίας ανέλαβε και πάλι ο Andrew Stanton, ενώ οι ηθοποιοί που είχαν ενσαρκώσει τους ήδη υπάρχοντες ρόλους επιστρέφουν δυναμικά στις θέσεις τους, υποσχόμενοι να μας χαρίσουν ακόμα πιο ξέφρενες και διδακτικές στιγμές. Τη φωνή της δανείζει στην Ντόρι, όπως και στην πρώτη ταινία, η διάσημη τηλεπαρουσιάστρια Έλεν ντε Τζένερις, ενώ μεταξύ των ηθοποιών που συμμετέχουν είναι η Νταϊάν Κίτον, που δίνει τη φωνή της στη μητέρα της Ντόρι, Τζένι, ο Ουίλεμ Νταφόε, που όπως και στην πρώτη ταινία, δίνει τη φωνή του στον Γκιλ και ο Εντ Ο’ Νιλ, που δίνει τη φωνή του σε ένα… οξύθυμο χταπόδι, το Hank!

finding-dory

Η ιστορία μας μεταφέρει αυτή τη φορά μόλις έξι μήνες μετά το τέλος της περιπέτειας του Νέμο, με την Ντόρυ να θυμάται ξαφνικά γεγονότα από την παιδική της ηλικία. Συγκεκριμένα, η ανάμνησή της για ένα κόσμημα είναι αυτή που την οδηγεί στην απόφαση να ψάξει την οικογένειά της, φτάνοντας μέχρι το Monterey Marine Life Institute, στα ανοιχτά των ακτών της Καλιφόρνια Εκεί θα συναντήσει τον Bailey, μία άσπρη φάλαινα, τον Destiny, ένα φαλαινοκαρχαρία, αλλά και τον Hank το χταπόδι, ο οποίος γίνεται και ο οδηγός στο ταξίδι της ίδιας και της παρέας της.

dory1
Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθιουσες στις 17 Ιουνίου του 2016. Δείτε το πρώτο teaser trailer, που μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.

One Response

  1. κοστας 3 Μαρτίου, 2017

Leave a Reply