ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΧΙ

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, στην Ελλάδα ένα στα έξι παιδιά θα δεχθεί κάποια μορφή σεξουαλικής βίας στη ζωή του, ενώ εννιά στις δέκα περιπτώσεις ο θύτης προέρχεται από το στενό φιλικό ή συγγενικό περιβάλλον. Η έκταση όμως αυτής της μορφής βίας είναι μεγαλύτερη από αυτή που καταγράφεται, καθώς τα περισσότερα περιστατικά αποσιωπώνται. Το γεγονός αυτό μας δείχνει ότι το θέμα της ασφάλειας των παιδιών και των ορίων είναι πάρα πολύ σοβαρό. Μάλιστα είναι ένα θέμα που βρίσκεται συνεχώς στην επικαιρότητα εξαιτίας των αρκετών, δυστυχώς, περιστατικών σεξουαλικής βίας εις βάρος παιδιών. Εκπαιδευτικοί και γονείς είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι και αναζητούν τρόπους να ενημερώσουν τα παιδιά και να τα προετοιμάσουν ώστε να γνωρίζουν τα όρια και να τα διεκδικούν.Το παιδικό παραμύθι Κοχυλάκι, εσύ δε φταις!, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, γράφτηκε από τα μέλη της ομάδας «Άγγιγμα και Όρια» (Μάγια Μύριαμ Παπαγεωργίου, Φιλίππη Ρούβαλη, Νατάσα Ρουστάνη και Γκλόρια Χόντια) και έχει σκοπό να βοηθήσει τα παιδιά να αναγνωρίζουν και να διακρίνουν το καλό από το κακό μυστικό, το καλό από το κακό άγγιγμα, να κατανοήσουν πως τα ιδιωτικά σημεία του σώματος είναι όλο τους το σώμα, όπως επίσης να φτιάξουν ένα ασφαλές και υποστηρικτικό πλαίσιο με ανθρώπους που εμπιστεύονται, έτσι ώστε να μπορούν να μοιράζονται όλες τις σκέψεις και τα γεγονότα που τα προβληματίζουν.

Στο webinar, με αφορμή το βιβλίο και με ομιλητές τα μέλη της επιστημονικής ομάδας «Άγγιγμα και Όρια», θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στην ερώτηση «Τι κάνουμε όταν κάποιος άνθρωπος, γνωστός ή μη, αρχίζει να παραβιάζει τα όρια της ιδιωτικότητάς μας και μας κάνει να νιώθουμε άβολα;», αλλά και θα μάθουμε ποια είναι τα κύρια εργαλεία για την προστασία ενός παιδιού από τη σεξουαλική παρενόχληση/κακοποίηση.

 ΟΜΑΔΑ ΑΓΓΙΓΜΑ ΚΑΙ ΟΡΙΑ
Κοχυλάκι, εσύ δε φταις!

Μια έξυπνη ιστορία που μαθαίνει στα παιδιά να προστατεύουν τον εαυτό τους λέγοντας όχι, όταν νιώθουν άβολα με την παρέα κάποιου.

«Μαθαίνοντας τα παιδιά πώς να προστατεύουν το σώμα τους και να λένε όχι!»
Webinar για γονείς και εκπαιδευτικούς
Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022, στις 7 το βράδυ
Ζωντανά από την πλατφόρμα ΖΟΟΜ των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Το «Άγγιγμα και Όρια» είναι μια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τη Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση και την Πρόληψη της Σεξουαλικής Κακοποίησης των Παιδιών, με κύριο και βασικό της σκοπό την προστασία των παιδιών σε σχέση με το σώμα τους.
Το webinar θα πραγματοποιηθεί  ζωντανά μέσω της πλατφόρμας Zoom.
Πατήστε το παρακάτω κουμπί για να συνδεθείτε και να παρακολουθήσετε

ή καταχωρήστε τους παρακάτω κωδικούς στην πλατφόρμα:
Meeting ID:  862 0864 9058
Passcode: 039529

Leave a Reply