ΜΑΓΙΚΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ: ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ

Μαγικός Πλανήτης“Ο Μαγικός Πλανήτης” είναι μία συναρπαστική ιστορία που συνδυάζει τη γνώση με πλούσια και εντυπωσιακά γραφικά εφέ. Στις διακοπές της, στο σπίτι του παππού της, η μικρή Μία ανακαλύπτει κατά λάθος ένα μυστηριώδες κομμάτι αστρονομικού οργάνου. Ο εκκεντρικός της θείος Έντμουντ όμως ξεγελά το κορίτσι, ώστε να χρησιμοποιήσει τις μυστικές δυνάμεις του οργάνου για…  να αλλάξει τις εποχές του κόσμου. Θα καταφέρει η Μία να αποτρέψει τον θείο της από το να προκαλέσει μία τόσο μεγάλη φυσική καταστροφή;

Πώς θα προστατεύσουμε τον πλανήτη μας; Πώς θα ήταν ο κόσμος μας χωρίς την εναλλαγή των εποχών; “Ο μαγικός πλανήτης”, που απευθύνεται σε παιδιά 5-12 ετών, δίνει απαντήσεις με εύληπτη και ψυχαγωγική προσέγγιση. Μια ιστορία με εκπαιδευτική δομή και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, που θα βοηθήσει τους/τις μικρούς/ές μας φίλους/ες να αποκτήσουν περισσότερες γνώσεις, σχεδόν χωρίς να το καταλάβουν! Αξίζει να σημειώσουμε πως τα εκπληκτικά γραφικά του “Μαγικού Πλανήτη” έχουν δημιουργηθεί από καταξιωμένους καλλιτέχνες που εργάσθηκαν σε πολύ πετυχημένες παραστάσεις του εξωτερικού, όπως το “Dream to Fly”, το “Hello Earth” και το “Explore”.

Στην ελληνική μεταγλώττιση, παραγωγής Ιδρύματος Ευγενίδου, τη μικρή Μία υποδύεται η ηθοποιός Λυδία Τζανουδάκη, τον παππού της ο Βασίλης Μηλιός, τον εκκεντρικό Θείο Έντμουντ ο Χάρης Γρηγορόπουλος και τη θεία Λουίζ η Βίβιαν Κοντομάρη. Τον γενικό συντονισμό, επιμέλεια μεταγλώττισης και τη σκηνοθεσία ανέλαβε η Μαρία Ζερβού.

Ο έλεγχος της κλιματικής αλλαγής παραμένει χωρίς αμφιβολία μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα σήμερα. Σκοπός της επιλογής αυτής της παράστασης είναι η ευαισθητοποίηση των μικρών παιδιών προς την υιοθέτηση περιβαλλοντικής ηθικής και πρακτικών ενός αειφόρου τρόπου ζωής, θέτοντας τις βάσεις από νεαρή ηλικία για την ανάπτυξη περιβαλλοντικά εγγράμματων πολιτών.

Στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου παρατηρούμε τις εναλλαγές των εποχών σε σχέση με τη θέση του Ήλιου και την περιστροφή της Γης, τις μεταβολές των καιρικών φαινομένων και την αναγέννηση και μεταμόρφωση της φύσης. Μαθαίνουμε με ποιο τρόπο ο κεκλιμένος άξονας της Γης επηρεάζει τη γωνία του ηλιακού φωτός που λαμβάνουμε, δημιουργώντας τις εποχές. Η παράσταση έχει ως στόχο να εξοικειωθούν τα παιδιά με το φυσικό αυτό φαινόμενο, να τους δοθούν τα πρώτα ερεθίσματα και οι βασικές πληροφορίες για την εναλλαγή των εποχών και τη μεταμόρφωση της φύσης λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Είναι γεγονός ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη και η υποβάθμιση του περιβάλλοντος δεν επηρεάζουν απλώς το σύνολο της ανθρωπότητας, αλλά εντείνουν τις προκλήσεις που απειλούν ήδη πολλές χώρες και ανθρώπους. Οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης και η απώλεια της βιοποικιλότητας στερούν από εκατομμύρια ανθρώπους ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον. Τα παιδιά, μέσα από αυτή την παράσταση, θα αντιληφθούν την έννοια του χρόνου, της εναλλαγής των φυσικών φαινομένων και της σημασίας, για το μέλλον της ανθρωπότητας, της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος. Θα εκπαιδευθούν από νεαρή ηλικία, ως υπεύθυνοι πολίτες του αύριο, ως αναπόσπαστο και πολύτιμο κομμάτι μιας παγκόσμιας συλλογικής συνείδησης απέναντι στο μέλλον του πλανήτη. Για να συνεχίσουν οι μέλισσες να τρυγούν τα λουλούδια της άνοιξης, να κοιμούνται οι μικρές αρκούδες όταν κρυώνουν τον χειμώνα, να τρέφουν το χώμα τα φύλλα και η βροχή το φθινόπωρο, να μας αγκαλιάζει με θέρμη ο ήλιος στη θάλασσα του καλοκαιριού.

Για να συνεχίσει να «ανθίζει» η ζωή!

Για αγορά εισιτηρίων πατήστε εδώ.

Leave a Reply