ΛΑΜΠΕΡΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΒΗΜΑΤΑ

Περιποίηση προσώπουΤο σχήμα μαμά-ελεύθερος χρόνος είναι οξύμωρο… Συνήθως, βρισκόμαστε σε έναν διαρκή αγώνα δρόμου για να τα προλάβουμε όλα. Σπίτι, δουλειά, παιδιά, υποχρεώσεις μάς κάνουν να παραμελούμε τον εαυτό μας… Η περιποίηση προσώπου φαντάζει όνειρο θερινής νυκτός. Κι αυτό είναι αναμενόμενο, αλλά και απολύτως αναστρέψιμο. Χρειάζονται λίγες απλές συνήθειες και ελάχιστα λεπτά από τον χρόνο μας για να διατηρήσουμε την επιδερμίδα μας λαμπερή και υγιή.

Καθαρισμός
Ακόμα και αν έχετε καθαρίσει το πρόσωπο σας το προηγούμενο βράδυ, είναι σημαντικό να το καθαρίσετε ξανά για να απομακρύνετε οποιαδήποτε πιθανά υπολείμματα έχουν εκκριθεί κατά τη διάρκεια του ύπνου. Θα έχετε έτσι μια τελείως καθαρή βάση για να ξεκινήσετε την περιποίηση προσώπου. Η επιλογή του κάθε καθαριστικού, όπως σαπούνι, γαλάκτωμα καθαρισμού, τζελ ή αφρού, θα πρέπει να γίνει με βάση τον τύπο της επιδερμίδας σας. Επιλέξτε ένα απαλό υγρό καθαρισμού για την ευαίσθητη επιδερμίδα σας ή κάποιο καθαριστικό gel σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε προβλήματα ακμής.

Ενυδάτωση
Αφού καθαρίσετε το πρόσωπό σας, περάστε στο επόμενο σημαντικό βήμα, αυτό της ενυδάτωσης. Επιλέξτε μια κρέμα που ταιριάζει στην επιδερμίδα σας. Αν είναι λιπαρή, προτιμήστε ένα προϊόν με ελαφριά υφή που απορροφά τη λιπαρότητα και ταυτόχρονα ενυδατώνει. Οι ξηρές επιδερμίδες χρειάζονται μια κρέμα εντατικής ενυδάτωσης με πλούσια υφή.

Αντιηλιακή προστασία
Απαραίτητα. Χειμώνα-καλοκαίρι. Ένα πρόσωπο που προστατεύεται αποτελεσματικά από τον ήλιο δεν θα σας προδώσει ποτέ! Επιλέξτε τη σωστή για τον τύπο της επιδερμίδας σας αντιηλιακή προστασία. Διαλέξτε την κρέμα σας ανάλογα με το αν το δέρμα του προσώπου σας είναι λιπαρό ή ξηρό, ώστε αυτή να ενυδατώνει την επιδερμίδα σας όσο χρειάζεται και να μην την αφήνει αφυδατωμένη ή με περισσό σμήγμα. Δώστε βάση στο δείκτη προστασίας. Όσο πιο ανοιχτόχρωμη είναι η επιδερμίδα του προσώπου σας, τόσο περισσότερο είναι ευαίσθητη στον ήλιο. Οι σκουρόχρωμες επιδερμίδες προστατεύονται επαρκώς με ένα SPF 20, ενώ οι πιο ανοιχτές χρειάζονται υψηλότερο δείκτη, μέχρι και 50, που προστατεύει αποτελεσματικά από το σύνολο του φάσματος της ηλιακής ακτινοβολίας. Τέλος, διαλέξτε τη με βάση προβλήματα που αντιμετωπίζετε, όπως για παράδειγμα, ακμή. Ιδανική είναι μια αντιηλιακή κρέμα που ενδείκνυται γι’ αυτές τις περιπτώσεις, με σμηγματορρυθμιστική δράση, ώστε να μην προκαλεί λιπαρότητα και σμήγμα στο δέρμα του προσώπου σας.

Κρέμα ματιών
Με το ξενύχτι στο καθημερινό σας ρεπερτόριο, τα μάτια σας χρειάζονται περισσότερη φροντίδα. Ξεκινήστε την περιποίηση προσώπου με μια κρέμα ματιών. Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι πιο ευαίσθητη από το υπόλοιπο πρόσωπο και αφυδατώνεται πιο εύκολα. Η κρέμα ματιών, λοιπόν, είναι βασικό προϊόν για την ενυδάτωση της περιοχής και τη λείανση των ρυτίδων έκφρασης και πρόληψη των ρυτίδων γήρανσης. Επιλέξτε τα κατάλληλα προϊόντα και πείτε αντίο σε πρηξίματα και μαύρους κύκλους.

Καλές συνήθειες
Προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον 1 1/2 – 2 λίτρα νερό καθημερινά. Η εσωτερική ενυδάτωση βοηθά να αποβάλλονται ευκολότερα οι τοξίνες του οργανισμού, γεγονός που οδηγεί σε ένα λαμπερό δέρμα. Φροντίστε να καταναλώνετε προϊόντα ολικής άλεσης, λαχανικά και φρούτα εποχής, ξηρούς καρπούς, ψάρι. Αποφύγετε (όσο γίνεται) το κάπνισμα και το αλκοόλ τα οποία επιβαρύνουν το δέρμα. Τέλος, ναι, ακούγεται ακατόρθωτο, αλλά προσπαθήστε να κοιμάστε 7-8 ώρες κάθε βράδυ.

Leave a Reply