ΧΡΗΣΙΜΑ TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΛΙΠΑΡΑ ΜΑΛΛΙΑ

malliaΌπως η λιπαρή επιδερμίδα, έτσι και τα λιπαρά μαλλιά είναι ένα γενετικό χαρακτηριστικό που ταλαιπωρεί αρκετό κόσμο. Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν πρόβλημα με τα μαλλιά του καθώς έχουν την τάση να λαδώνουν πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να πρέπει μέρα παρά μέρα να λούζονται.

Μπορεί να μην γίνεται να απαλλαγείτε από τη λιπαρότητα, αλλά γίνεται να την περιορίσετε με τους παρακάτω τρόπους:

Το Τaλκ δεν το διαβάζουμε μόνο
Είναι ένας από τους καλύτερους συμμάχους για τα μαλλιά σας. Ρίξτε λίγο στις ρίζες των μαλλιών σας και ανακατέψτε το με τα δάχτυλά σας για να μην φαίνεται το άσπρο χρώμα του. Τα συστατικά του φαίνεται ότι ξηραίνουν το μαλλί και του δίνουν τη χαμένη του φρεσκάδα. Είναι μια προσωρινή λύση αλλά θαυματουργή για τα λιπαρά μαλλιά.

Αποφύγετε τη συχνή χρήση προϊόντων styling
Ή ιδανικά αποφύγετέ τα παντελώς. Αν, όμως, αυτό δεν είναι εφικτό, μη βάζετε ένα τόνο λακ ή άλλα προϊόντα που βαραίνουν την τρίχα, όπως κερί ή τζελ, διότι το μαλλί σας θα λαδώσει πολύ γρήγορα.

Σταματήστε να “πειράζετε” τα μαλλιά σας
Αποφύγετε να πιάνετε τα μαλλιά σας σε κοτσίδες και κότσους, καθώς και να παίζετε μαζί τους όλη την ώρα. Όσο περισσότερο τα αγγίζετε, τόσο πιο γρήγορα λαδώνουν, αφού μεταφέρετε λιπαρότητα και περιττή σκόνη με τα χέρια σας. Αφήστε τα στη ησυχία τους.

Περιορίστε το λούσιμο
Με το καθημερινό λούσιμο, η επιδερμίδα του κεφαλιού μας παράγει κάποια φυσικά έλαια για να αναπληρώσει όσα χάθηκαν κατά την διάρκεια του λουσίματος. Επομένως, αν λούζετε καθημερινά τα μαλλιά, εκείνα θα γίνονται όλο και πιο λιπαρά. Ακούγεται περίεργο και κάπως άβολο όταν έχετε λιπαρά μαλλιά, αλλά προσπαθήστε με το κατάλληλο σαμπουάν να μειώνετε σταδιακά την συχνότητα λουσίματος.

Conditioner: Φίλος ή εχθρός;
Περιορίστε τη χρήση του μόνο στις άκρες της τρίχας, καθώς αν το χρησιμοποιείτε κατά μήκος της, ενισχύετε την λιπαρότητα του τριχωτού της κεφαλής.

Βαθύς καθαρισμός του τριχωτού
Μια φορά την εβδομάδα λουστείτε με ένα σαμπουάν βαθέως καθαρισμού, ειδικό για λιπαρές επιδερμίδες. Θα απομακρύνει το σμήγμα από το δέρμα του κεφαλιού και την τρίχα και θα επιτρέψει και στα δύο να αναπνεύσουν.

Ασπιρίνη στο σαμπουάν
Όπως αναφέραμε παραπάνω, προτιμήστε να κάνετε μια φορά την εβδομάδα ένα βαθύ καθαρισμό του κεφαλιού σας. Αν, όμως, έχετε βαμμένα μαλλιά, αυτό θα σας ξεθωριάσει σε μεγάλο βαθμό το χρώμα. Σας προτείνουμε, λοιπόν, να βάλετε μια ασπιρίνη μέσα στο κανονικό σας σαμπουάν. Το σαλικυλικό οξύ θα καθαρίσει τα μαλλιά και το δέρμα σας, χωρίς να σας αφαιρέσει το χρώμα.

Φάτε έξυπνα
Η διατροφή σας είναι πολύ σημαντική. Εμπλουτίστε τη διατροφή σας καθημερινά με φρούτα και λαχανικά. Το ψάρι με τα Ω3 καλά λιπαρά που περιέχει, αποτελεί την ιδανική τροφή. Αποφύγετε τα γλυκά, τις λιπαρές τροφές και τα τηγανιτά.

Μπούκλες
Όσο πιο πολύ κολλάνε τα μαλλιά σας στο δέρμα, τόσο πιο εύκολα αποκτούν λιπαρότητα. Με λίγα λόγια, δείτε τις μπούκλες με άλλο μάτι γιατί, εκτός όλων των άλλων, βοηθούν στη μάχη κατά της λιπαρότητας.

Αλλάζετε συχνά την μαξιλαροθήκη σας
Ακόμα και εάν εφαρμόζετε ήδη όλα τα παραπάνω, από μόνα τους δεν αρκούν. Τα μαλλιά, όπως και το πρόσωπο, εκκρίνουν λιπαρές ουσίες ενώ κοιμόμαστε, δηλαδή πάνω στην μαξιλαροθήκη μας. Άρα, αν κοιμάστε πάνω σε μια βρώμικη μαξιλαροθήκη, ουσιαστικά θα μεταφέρετε την βρωμιά στα καθαρά σας μαλλιά.

Extra tip: Όταν λούζεστε, να περνάτε τα μαλλιά σας 3 χεριά. Το κάνω και εγώ και κρατάνε περισσότερο.

Leave a Reply