ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΕΝΝΑ

Γυρίσατε με το μωράκι σας στο σπίτι και όλη σας η ζωή περιστρέφεται πλέον γύρω από αυτό! Οι καινούργιες καταστάσεις (ή οι ήδη γνωστές, αν έχετε κι άλλο παιδάκι) απορροφούν όλον τον χρόνο και την ενέργειά σας και όση χαρά και να σας δίνουν δεν είναι απίθανο να σας αγχώνουν και να σας φοβίζουν! Δυστυχώς, η ευτυχία της μητρότητας δεν αποτυπώνεται πάντοτε στον καθρέφτη και μάλλον κάτι πρέπει να κάνετε για αυτό. Η απόλυτη αφοσίωση στο βρεφάκι σας, τα περίεργα ωράρια, ο θηλασμός, η κούραση από την κύηση και τον τοκετό, οι «περίεργες» επιλόχειες ορμόνες και το ταλαιπωρημένο σώμα σας μπορεί να σας οδηγήσουν, όπως και κάθε νέα μαμά, στο να «εγκαταλείψετε» τη φροντίδα του εαυτού σας και να τη βάλετε σε δεύτερη μοίρα. Όμως, αυτό μπορεί να αποβεί επικίνδυνο τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική σας υγεία· κατ’ επέκταση μπορεί να επηρεάσει και το μωράκι σας.
Επομένως, όπως κάθε φρέσκια μανούλα, οφείλετε να δώσετε σημασία και στις δικές σας προσωπικές ανάγκες, εκτός από αυτές του μωρού σας! Μία είναι η μαγική λέξη που πρέπει να επιδιώξετε: Ευεξία! Πάντα σε συνεννόηση με τον γιατρό σας (παθολόγο ή γυναικολόγο) ή τον φαρμακοποιό σας πρέπει, αφού κάνετε τις απαραίτητες εξετάσεις, να τονώσετε τον οργανισμό σας με βιταμίνες ή άλλα συμπληρώματα που θα σας ενισχύσουν και θα σας δώσουν δύναμη να αντέξετε τους πρώτους δύσκολους μήνες. Πρέπει ακόμα να φροντίσετε το σώμα σας και να αρχίσετε σταδιακά να γυμνάζεστε, ώστε σε συνδυασμό με την κατάλληλη διατροφή και άφθονα υγρά, να χάσετε τα κιλά της εγκυμοσύνης και να επανέλθετε σιγά σιγά στον προ τέκνου σωματότυπό σας, όσο αυτό είναι εφικτό.
Τέλος, μην παραμελείτε την ομορφιά σας! Να θυμάστε ότι μια γρήγορη επίσκεψη στο κομμωτήριο, ένας καθαρισμός προσώπου (το δέρμα συχνά μετά τον τοκετό παρουσιάζει διαταραχές λόγω των ορμονών), ακόμα και λίγο μακιγιάζ και προσεγμένα ρούχα (βγάλτε για λίγο τις πιζάμες) μπορούν να σας κάνουν να αισθανθείτε πολύ καλύτερα. Γιατί, εκτός από μαμά, είστε και γυναίκα και φυσικά σύντροφος, μην το ξεχνάτε!

Leave a Reply