ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

μαλλιάΚαλοκαίρι…Η εποχή όπου η θερμοκρασία ανεβαίνει και η θάλασσα μας καλεί κοντά της. Ο συνδυασμός ήλιου και θάλασσας μας βοηθάει να δημιουργήσουμε το απόλυτο summer look, ωστόσο δεν πρέπει να παραβλέψουμε την έντονη απειλή για την ελαστικότητα της τρίχας των μαλλιών μας, που δείχνουν σχεδόν πάντα άτονα, ξεθωριασμένα και μη υγιή. Ας δούμε, λοιπόν, πώς να προφυλάξτε τα μαλλιά σας και θωρακίστε τα απέναντι στον ήλιο και τη ζέστη.

Μην ξεχνάτε το αντιηλιακό και το καπέλο σας: Ποιος είπε ότι και τα μαλλιά δεν χρειάζονται το αντηλιακό τους; Φροντίστε, επίσης, όταν βρίσκεστε για ώρα στον ήλιο, να φοράτε καπέλο στο κεφάλι για να τα προστατεύετε και αυτά από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Πείτε ΝΑΙ στην μαλακτική κρέμα: Ενυδατώστε τα μαλλιά σας με μιας καλής ποιότητας μαλακτική κρέμα. Μην ξεχνάτε να αγοράζετε μαλακτικές κρέμες που ταιριάζουν στον τύπο των μαλλιών σας, γιατί αλλιώς μπορεί να έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα.

Πείτε ΟΧΙ στο λούσιμο με ζεστό νερό: Το καλοκαίρι, το χλιαρό ή ακόμα και το δροσερό (αν αντέχετε) νερό είναι προτιμότερο τόσο για την τρίχα όσο και για το τριχωτό της κεφαλής. Αντίθετα το ζεστό νερό προκαλεί έντονη ξηρότητα.

Αποφύγετε το έντονο styling και την θερμότητα: O ήλιος αποτελεί μεγάλη πηγή θερμότητας για τα ταλαιπωρήμενα σας μαλλιά. Οι θερμές ηλεκτρικές συσκευές, όπως το πιστολάκι, το ψαλίδι και η πρέσα, επιβαρύνουν την τρίχα τους καλοκαιρινούς μήνες, αφυδατώνοντάς την ακόμα περισσότερο. Ιδανικά, σκουπίστε απαλά τα μαλλιά σας με μία πετσέτα και αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά, με τον αέρα. Αν επιμένετε να χρησιμοποιήσετε μία τέτοια συσκευή, απλώστε μία μάσκα για μετά το λούσιμο που δεν ξεβγάζεται, ώστε να προστατεύει την τρίχα από την υπερβολική θερμότητα.

Προστατευτείτε από τα καλοκαιρινά μελτέμια: Τα μελτέμια, εκτός ότι χαλάνε τις διακοπές μας, επιβαρύνουν και τα μαλλιά μας! Μαζέψτε τα μαλλιά σας όταν φυσάει πολύ στην παραλία και ελέγξετε τα, πιάνοντας τα έναν κότσο ή μια αλογοουρά. Ο δυνατός αέρας σε συνδυασμό με τη ζέστη και το θαλασσινό νερό μπερδεύουν τα μαλλιά και τα κάνουν ακόμα πιο ατίθασα και ξηρά.

Ενυδάτωση: Ό, τι και να κάνετε και όποια προϊόντα κι αν χρησιμοποιήσετε, αν δεν πίνετε αρκετό νερό, δεν θα καταφέρετε τίποτα. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι πρέπει να καταναλώνετε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα.

Και μην ξεχνάτε: Επιστρέφοντας από τις διακοπές, ξεφορτωθείτε τις καμένες και κομμένες άκρες που πιθανώς σας άφησε το καλοκαίρι στα μαλλιά, με μία επίσκεψη στο κομμωτήριο!

Leave a Reply